Diferența dintre un gamer amator și unul profesionist este valoarea investițiilor făcute de cel din urmă. Un gamer adevărat nu se teme să cheltuiască bani pentru alimentarea pasiunii sale și o face cu plăcere ori de câte ori este cazul dacă acest lucru îl aduce mai aproape de îndeplinirea unui vis chiar dacă inițial nimeni nu-i oferă nicio garanție a succesului.

Lucrurile bune nu se nasc din nimic și la fel ca orice alt hobby care se transformă pentru unii într-o meserie full time și gaming-ul are nevoie de investiții consistente. Iată câteva din cele mai importante pe care și tu ar trebui să le bifezi cât mai repede dacă îți dorești să-ți transformi pasiunea într-o sursă de câștig.

5 Lucruri în care investesc gamerii pentru a-și îndeplini visele

#1 Jocuri pe calculator

Un gamer profesionist nu cunoaște un singur joc, ci se pune la curent cu tot ce apare nou pe piață. E normal să aibă anumite preferințe, dar cu toate acestea își păstrează mintea deschisă și nu refuză cel puțin pentru moment ideea de a testa ceva nou. Chiar dacă nu descoperă toate jocurile până la ultimul nivel, gamerii profesioniști se familiarizează cu tehnicile de comandă și ideea generală a tuturor creațiilor pe care le încearcă. Este vorba de cercetare, un lucru pe care specialiștii din alte domenii îl fac la bibliotecă, iar gamerii în timp ce par să se joace.

#2 Literatură de specialitate

Că tot am amintit de bibliotecă… Pentru a înțelege mai bine conceptul unui joc și a afla tot ce se poate despre povestea din spatele acestuia, gamerii profesioniști nu scapă nicio ocazie de a citi literatură de specialitate. Ei se documentează din cărți science-fiction și bineînțeles, din volumele lansate pe baza jocurilor preferate dacă acestea există. Să luăm de exemplu jocul Cyberpunk, pe cale să apară anul acesta. Dacă imediat după lansare, s-ar organiza o competiție de mare amploare, în care toți jucătorii l-ar experimenta pentru prima oară, nu crezi totuși că ar avea mai multe șanse de câștig cei care cunosc conceptul din literatura SF și știu la ce să se aștepte de la un univers cyberpunk decât cei care n-au intrat în contact niciodată cu o asemenea carte?

Articole recomandate:
Oblyo Digital Agency preia în regim de vânzare de publicitate platforma cautimasina.ro

#3 Evenimente

Gamerii profesioniști privesc jocul ca pe o meserie și de aceea profită de ocaziile inedite oferite de convențiile internaționale pentru a-și lărgi sfera de influență. Ei nu ratează evenimentele de gaming locale și după ce ajung la un anumit nivel, își încarcă agenda și cu cele internaționale pentru că mai ales acestea le dau șansa să se afirme.

#4 Accesorii PC

Cam orice gamer care se respectă investește într-un PC care să-i permită a se bucura de jocurile preferate în detalii maxime. Dar acesta nu este suficient, și pentru o experiență completă de joc mai sunt necesare accesorii precum un mouse profesional, căști premium și chiar un microfon și un webcam performant. Așa cum am spus și mai sus, gamerii nu se ascund de lume, și cel puțin în comunitatea lor își consolidează prezența arătându-se disponibili atât offline la evenimente, cât și online pe forumuri și în joc.

#5 Scaune de gaming ergonomice

Intenționat am ales să vorbim despre scaune gaming ergonomice la finalul articolului deoarece în majoritatea cazurilor, când este vorba de o listă, primul și ultimul element sunt cele care se bucură de cea mai mare atenție. Și de aceea și noi, pentru că dorim să subliniem importanța investiției într-un scaun birou special creat pentru gaming nu doar pentru succesul profesional, ci și pentru sănătate, am ales să procedăm așa.

Gaming-ul presupune ore nesfârșite de joc petrecute pe scaun în fața calculatorului. Iar dacă piesa de mobilier pe care stai nu este una optimă pentru o astfel de activitate, la finalul zilei nu numai că te alegi cu un spate înțepenit, dar și cu probleme de sănătate greu de rezolvat.

Nu mai amâna niciun moment investiția într-un scaun de gaming profesional. De pe site-ul ergohuman.ro alege din vasta colecție de scaune de la Ergohuman, GTCHAIR și Olivo&Groppo produsul care ți se potrivește și transformă-ți pasiunea într-un stil de viață fără a-ți sacrifica sănătatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here