Nu este prima oara când vorbim la betit.ro despre jocul Cyberpunk 2077 și asta pentru că la fel ca și tine îl așteptăm cu sufletul la gură. Viitorul nu foarte îndepărtat pe care cei de la CD Projekt Red și l-au imaginat, deși plin de lumină și culoare, pare un viitor sumbru din cauza degradării comunităților umane și murim de nerăbdare să-l descoperim. 

Cyberpunk este un concept apărut în literatura science fiction a secolului trecut și se referă la o clasa de jos, aparținând viitorului, pentru care banii sunt întotdeauna o problemă, dar cu toate acestea tehnologia de care dispune este cu multe nivele superioară celor mai performante aparate din ziua de astăzi. Inventatorii genului nu și-au imaginat un univers  complet rupt de realitatea modernă, ci o realitate în care două mari teme ale secolului XX sunt împinse la extrem: sărăcia și tehnologia

În viitorul cyberpunk, oamenii bogați devin și mai bogați, iar cei săraci, mai săraci. Cât despre tehnologie, datorită evoluției sale, ea se face din ce în ce mai accesbilă. Astfel oricât de puțin ar avea, cu toate că nu își poate permite chiar cele mai flashy dispozitive, și omul de rând are acasă tot ce-i trebuie de la calculatoare performante și până la arme letale de ultimă generație.

Ce se întâmplă cu lansarea jocului Cyberpunk 2077?

Există foarte mulți fani ai genului cyberpunk și asta pentru că mulți pasionați de literatură SF se regăsesc în acest concept. Nu toată lumea are un sac de bani pentru a-și permite chiar tot ce apare nou pe piață lună de lună. Dar cine nu și-ar dori totuși acest lucru dacă nu ar costa o avere? 

Pentru imaginea oarecum romantică pe care o oferă ideea de univers tehnologizat chiar și în sărăcie, Cyberpunk 2077 era unul din cele mai așteptate jocuri ale anului 2020, dar iată că se amână. 

Cyberpunk a fost promis pentru luna aprilie a acestui an, dar se pare nu mai apucăm să-l jucăm în primăvară, ci abia la toamnă, în septembrie, din cauze ce țin de performanțe. Producătorii au calculat greșit timpul de care au nevoie pentru a definitiva jocul, dar au ajuns deja în punctul în care au realizat că dacă își respectă promisiunea, vor lansa un produs imperfect.

Articole recomandate:
Dacă erai nerăbdător în legătură cu Cyberpunk 2077, să știi că mai ai de așteptat puțin!

Într-un podcast postat pe YouTube de Borys Niespielak, o persoană care susține că deține informații din interiordespre jocul Cyberpunk se pare că motivul decalării datei de lansare cu atât de mult este modul în care jocul rulează pe consolele Xbox One și PlayStation 4. YouTuber-ul nu menționează dacă afirmațiile sale se referă doar la sistemele de bază sau și la cele premium, dar ideea este că în prezent, dacă s-ar respecta data inițială promisă, utilizatorii acestor dispozitive cu siguranță nu ar fi pe deplin mulțumiți.

În rândul amatorilor de jocuri video, zvonurile cu privire la amânarea datei de lansare a jocului Cyberpunk 2077, ridică și alte întrebări. De ce nu se lansează totuși doar versiunea pentru PC? Cine va mai folosi Xbox care, se pare, ține în loc lansări de jocuri când vor exista și alternative? Când vor evolua și PC-uril din punct de vedere al experienței utilizatorului și când vor ajunge oare din urmă consolele? Dar toate aceste întrebări nu au deocamdată niciun răspuns.

Cei de la CD Projekt Red au avut o dată limită pentru rezolvarea problemelor întâmpinate la rularea jocului pe console în ianuarie. Iar neîndeplinirea misiunii a dus la o astfel de măsură drastică. Totuși, când a fost anunțat, cel puțin pentru numele său răsunător, ne-am gândit că Cyberpunk va fi un joc pentru generația următoare de console. Dar se pare totuși că acesta a fost adaptat și pentru ceea ce există la momentul actual pe piață, deși gamerii consideră că nu ar fi fost nevoie de un asemenea downgrade deoarece nu trebuie să ținem pasul pe loc, mereu legații de lucrurile pe care le avem acum.

Dar așa se întâmplă mereu cu jocurile noi. Toate au performanțe sub așteptări până ce utilizatorul nu se aliniază la cele mai noi norme din lumea tehnologiei și oarecum, cel puțin pentru acest joc este logic, pentru că cyberpunk este și despre tehnologie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here