Computex este un show internațional de tehnologie care are loc de mai bine de 3 decenii în orașul Taipei, capitala Taiwanului. Încă din anii 2000 el este unul dintre cele mai mari evenimente legate de tehnologie din lume și ultimul dintre ele a avut loc în vara anului trecut. 

Principalele subiecte discutate la Computex 2019 au fost legate de tehnologia 5G, recunoașterea facială și internetul lucrurilor, care este un concept ce presupune conectarea între ele a mai multor obiecte pentru a forma o rețea.

Anul acesta, Computex va avea loc în perioada 2-6 iunie și pe lista de teme se află și placa grafică Big Navi de la AMD. Valabil pentru orice altceva există în universul digital, și în cazul plăcilor video, avem parte de dualitate. Îți iei un telefon mobil? Alegi dintre unul cu sistem de operare iOS sau Android. Îți cumperi o consolă? Investești în Xbox sau Play Station. Vrei o placă grafică nouă? Optezi ppentru una de la Nvidia sau AMD, also known as Nvidia Killer. 

Cât de siguri putem fi că ne vom întâlni cu AMD Big Navi Graphics la Computex 2020?

Deocamdată veștile legate de noua placă grafică AMD Big Navi Graphics sunt doar niște zvonuri, iar producătorii nu știu ce să spună în legătură cu ele. Cert este că nici nu le confirmă, dar nici nu le infirmă și ne asigură că cel puțin sunt în grafic cu dezvoltarea dispozitivului care promite să ajungă pe rafturile magazinelor IT și bineînțeles în calculatoarele noastre câteva luni mai târziu.

Ce trebuie să știi despre AMD înainte să investești în noua lor placă grafică?

AMD a fost înființată în anul 1969 în Silicon Valley și și-a început activitatea ca un start-up cu doar câțiva angajați focusați pe producția de bunuri semiconductoare premium. De la începuturile lor modeste și până acum compania s-a dezvoltat într-o multinațională cu 10.000 de angajați, recunoscută la nivel global pentru calitatea produselor pe care le oferă.

Până în prezent, omenirea nu a mai cunoscut o luptă atât de aprigă pentru cucerirea unei cote de piață cât mai mari la capitolul plăci grafice. Dar dezvoltarea companiei AMD dă șansa iubitorilor de jocuri să încerce și altceva decât ceea ce are de oferit Nvidia și îi provoacă pe ceilalți americani adorați pentru plăcile lor video să producă bunuri din ce în ce mai performante.

Articole recomandate:
Intel vs AMD: Cine primește titlul de campion la procesoare la ora actuală?

AMD are birouri în 23 de țări din întreaga lume și continuă să se extindă. Cele mai multe puncte de lucru se află bineînțeles în America și Asia Centrală și de Sud-Est deoarece acolo există și cea mai mare cerere pentru produsele AMD, dar și cei mai mulți angajați. În Europa AMD și-a deschis porțile pentru cei care își doresc o carieră în IT și locuiesc în Franța, Marea Britanie, Italia, Rusi, Germania, Belgia și Turcia. 

Și acum că știm de unde pornește și unde se îndreaptă compania AMD, hai să aruncăm o privire la produsele lor care ne-au atras atenția până acum:

●     AMD Radeon RX 570 4GB

Cea mai bună placă grafică pentru orice buzunar

Pentru 1080p, placa grafică AMD Radeon RX 570 4GB este cea mai convenabilă placă grafică pentru cei care nu sunt dispuși să investească mult în acest element. Bineînțeles, nu se compară cu alte produse care au spart gura târgului pentru performanțele lor, dar nici la cât costuri nu se apropie de ele.

●     AMD Radeon RX 590

Cea mai bună placă grafică pentru clasa de preț intermediară

Dacă se pricep de minune la ceva, cei de la AMD cu siguranță sunt cei mai buni la a-și demonstra capacitățile indiferent de bugetul în care trebuie să se încadreze. AMD Radeon RX 590 costă în jur de doar 200 de dolari americani și rupe la cei 8GB de VRAM pe care îi are dacă o pui față în față cu alte dispozitive din aceeași clasă de preț.

●     AMD Radeon RX 5700

Cea mai bun raport cadre / dolar

Da… Poți să judeci plăcile grafice și la cât plătești pentru cadrele pe care le primești. Probabil că nu este un criteriu de selecție foarte întâlnit printre iubitorii de tehnologie, dar dacă asta este ceea ce îți dorești de la o placă video, de ce să nu calculezi și așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here