Anul 2020 este un an extraordinar pentru toți amatorii de jocuri video. Nu doar Sony vine pe piață cu un nou produs, consola PlayStation 5, dar nici Microsoft nu se lasă mai prejos și îi face competiție directă cu produsul lor, Xbox Series X. Inițial a fost denumită Xbox Project Scarlett, dar acum toată lumea o știe ca Xbox Series X și așteaptă cu sufletul la gură să o testeze. Odată cu lansarea consolei Xbox Series X a fost confirmat și Halo Infinite un joc care marchează în istoria gamingului acest eveniment. 

Ce este de reținut în legătură cu Xbox Series X?

Microsoft denumește noua sa consolă: the future of gaming. Cu arhitectură grafică Navi și un procesor Zen 2 el urmărește eliminarea completă a timpului de încărcare și o experiență de utilizare desăvârșită. În legătură cu proiectul lor, dezvoltatorii au ales să folosească niște numere extraordinare pentru a-l descrie. Două din acestea sunt: viteză de încărcare de 4 ori mai mare decât generația trecută și performanțe de 4 ori mai impresionante decât to ce există la ora actuală pe planetă. Dar să vedem câte din afirmațiile lor sunt reale.

În primul rând, nu poți compara o consolă video cu un calculator obișnuit. Nici măcar cele mai banale jocuri nu se simt la fel din punct de vedere al graficii, timpului de încărcare și experienței jucătorului, dacă le încerci pe PC și apoi pe consolă. Iar Xbox Series X promite 120 de cadre secundă și rezoluție 8K, performanțe pe care calculatoarele le vor putea atinge probabil peste abia câțiva ani, mai ales dacă e vorba de ambele lucruri simultan.

În ceea ce privește performanțele, trebuie să-i credem pe cuvânt pe cei de la Microsoft deoarece au dat dovadă de potențial și în trecut. Chiar și consolele mid-range oferă o experiență de joc absolut extraordinară și nu putem să ne așteptăm la mai puțin nici de la dispozitivele futuriste.

Halo Infinite – un joc pe care fanii Xbox îl vor aprecia cu adevărat

În Halo Infinite, Master Chief plutește în spațiu îmbrăcat în armură și într-o stare de inconștiență. Dar este salvat de căpitanului unei nave mici care din întâmplare trece pe lângă el. Când își recapătă cunoștința, Master Chief este pus la curent cu evenimentele celui mai recent conflict la care a luat parte și după cum promite trailer-ul oficial, pare a fi un joc cu mare potențial.

Articole recomandate:
Am aflat tot ce voiam să știm despre Xbox Series X! Producătorii au dat detalii în legătură cu cea mai așteptată consolă a anului!

Xbox Series X Are și VR?

Revenind la subiectul nostru principal din acest articol, hai să discutăm mai departe despre componentele consolei Xbox Series X. Cu toate că pe partea de calculatoare Microsoft nu stă rău deloc la capitolul realitate virtuală, când vine vorba de console, lucrurile nu sunt la fel de promițătoare. 

Microsoft înțelege dorința utilizatorilor de a experimenta realitatea virtuală pe consolele lor și face tot posibilul să le îndeplinească așteptările. Însă o aventură în realitatea virtuală presupune multe resurse și de aceea în loc să creeze echipament special pentru aceasta, Xbox Series S estă făcut în așa fel încât să poată fi folosit ca un calculator pentru alte sisteme de operare VR.

Vom vedea vreodată cu ochii noștri Xbox Series X VR?

În general, producătorii de console, PC-uri și alte dispozitive, când au în plan un proiect nou pentru fanii lor, îl anunță cu cel puțin șase luni înainte de lansare. Astfel, cei interesați au timp și se pot pregăti cum se cuvine atât din punct de vedere emoțional, cât și financiar. Însă Microsoft nu a anunțat încă lansarea unui Xbox Series X VR și de aceea, cel puțin în prima jumătate a acestui an, este puțin probabil să vedem așa ceva.

Acestea fiind spuse, la momentul actual, ne cam îndoim că Microsoft va testa terenul realității virtuale prea curând și de aceea ne vom mulțumi cu ceea ce ne oferă. Poate că nu este încă suficient pentru cei care își doresc să-și pună casca pe ochi și să se joace, dar echipamentul din prezent este departe de a ne depăși vreuna din așteptări. Așa că nu ne supărăm prea tare nici dacă trebuie să combină alte dispozitive cu Xbox Series X atunci când chiar nu vrem să mai vedem pe nimeni și nimic din ceea ce ne înconjoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here