Nu știm cum ești tu, dar noi cel puțin parcă avem de-a face cu sfârșitul unei era când știm că trebuie să ne luăm adio de la Windows 7. În data de 14 ianuarie 2020 cei de la Microsoft au încetat să mai ofere suport sau update-uri pentru Windows 7 și nu puțini dintre utilizatorii de PC-uri au simțit cum brusc lumea lor a devenit mai mică. Dar hai să lăsăm la o parte dramatismul și să vedem ce înseamnă mai exact sfârșitul lui Windows 7 și ce alternative ne rămân în continuare.

Dacă Microsoft nu mai oferă suport, nu înseamnă că trebuie să-ți iei adio și de la calculator!

Această moment important din istoria tehnologiei reprezintă un punct de cotitură pentru mulți utilizatori de PC. Dar asta nu înseamnă că toată lumea va simți schimbările peste noapte. Cine folosea până acum Windows 7 poate să ia în considerație adoptarea unui sistem de operare nou sau să mai rămână pentru o vreme cu cel vechi.

Windows 7 are mai mult de zece ani de la lansarea sa din data de 22 iulie 2009 și s-a bucurat de o popularitate extraordinară din partea unui procent impresionant din utilizatorii de PC. Chiar și acum, cu toate că în ultimul deceniu alternativele la Windows 7 au apărut ca ciupercile după ploaie, studiile arată că acest sistem de operare încă mai este utilizat de 39% din posesorii de PC. De aceea, dacă faci parte dintre cei care încă au impresia că Windows 7 le înțelege nevoile mai bine ca oricare altul, iată cum te afectează decizia Microsoft și cum trebuie să acționezi în continuare.

De ce nu mai oferă cei de la Microsoft suport tehnic pentru sistemul de operare Windows 7?

Începutul sfârșitului pentru Windows 7 a avut loc pe data de 14 ianuarie 2020 când cei de la Microsoft au hotărât că nu îl vor mai susține în continuare. Dar această decizie nu s-a luat peste noapte, ci în urma dezvoltării altor sisteme de operare cu tot mai mulți utilizatori care au nevoie la fel de mare de specialiștii de la Microsoft ca cei care nu au făcut încă pasul către următoarea eră.

Articole recomandate:
Tot ce trebuie să știi despre Microsoft Edge (Chromium)

De fapt, suportul în toată regula care presupunea rezolvarea reclamațiilor din timpul perioadei de garanție și alte beneficii pentru clienți, a luat sfârșit acum cinci ani, pe data de 13 ianuarie 2015. Dar cu toate acestea, servicii de suport mai selective au fost asigurate și în perioada de după, pentru rezolvarea bug-urilor și altor erori de sistem și asigurarea protecției în mediul virtual.

Există viață și după Windows 7? Ce se întâmplă după?

Până în data de 14 ianuare 2020 cei care au avut notificările pornite și au primit update-uri automate pentru Windows 7 de la Microsoft, au știut deja, chiar și fără să citească alte știri, despre ce se va întâmpla cu acest sistem. Dar dacă totuși au ignorat avertismentele și nu și-au luat un timp de gândire pentru a vedea ce vor face mai departe, le-am pregătit informațile esențiale despre ce se întâmplă după moartea lui Windows 7.

  • Prima fază: Devii vulnerabil

Când programatorii unui anumit sistem de operare încetează să mai dezvolte update-uri pentru îmbunătățirea sistemului, rămâi în urmă. Calculatorul tău funcționează pentru un timp în continuare ca și până în acel moment, dar din cauză că nu mai este capabil să recunoască virușii noi și alte amenințări de pe internet, te va lăsa complet descoperit și vulnerabil.

De aceea, dacă ai un PC pe care nu îl conectezi la internet și îl folosești doar pentru filme, muzică, divertisment sau mici proiecte pentru care poți să stai departe de universul online, poți să-ți folosești calculatorul exact ca și până acum pe toată durata sa de viață. Dar dacă pe de altă parte îl conectezi la internet sau prin orice metodă îl lași să vină în contact cu terminalele deschise către online, este periculos să mai folosești Windows 7 deoarece te expui riscului de a ți se fura date cu caracter personal și informații bancare.

  • A doua fază: Te întărești

Îți este greu fără Windows 7 aproximativ câteva ore. După ce faci trecerea de la răposatul sistem de operare la Windows 10, îți dai seama că și cel din urmă este la fel de intuitiv sau poate chiar mai ușor de folosit decât Windows 7 și apoi stai să te întrebi de unul singur ce ai așteptat până acum?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here