Mai avem doar câteva luni și ne reîntâlnim cu Joel, contrabandistul care o escortează pe Ellie, o adolescentă fără apărare, printr-o Americă fără viitor. Finalul primului joc The Last of Us nu prea a lăsat multe întrebări fără răspuns, dar se pare că cei de la Naughty Dog și Sony Entertainment mai aveau ceva de spus pentru că în luna mai se va lansa și cea de-a doua parte.

Primul joc The Last of Us a fost pur și simplu devorat de gameri. Apărut în anul 2013 pe PlayStation 3, jocul dădea amatorilor de scenarii post apocaliptice posibilitatea de a-l controla pe Joel dintr-o perspectivă third-person, punându-l să folosească arme de foc precum pistoale și puști și arme improvizate pentru a scăpa de monștri canibali, infestați de o tulpină a ciupercii Cordyceps, dar și de alți inamici.

Este interesant cum în joc o ciupercă atât de inofensivă, consumată în general ca supliment alimentar, se transformă într-o sursă de infecție ce determină organismul afectat să se îndrepte către canibalism. Însă accentul nu se pune doar pe personajele negative controlate de inteligența artificială, ci mai ales pe relația care se dezvoltă între Ellie și Joel.

Actorii care au dat viață celor două personaje principale, Joel și Ellie, sunt Troy Baker și Ashley Johnson, iar coloana sonoră este opera lui Gustavo Santaolalla, un renumit compozitor de film argentinian care a câștigat două premii Nobel, în doi an consecutivi, pentru muzica filmelor Brokeback Mountain (2005) și Babel (2006).

Când Naughty Dog promite ceva, se întâmplă în patru ani

Despre primul joc The Last of Us am auzit în anul 2009 și ne-am bucurat de el în 2013. Iar despre cel de-al doilea, producătorii ne-au vorbit în 2016 și iată că abia la sfârșitul anului trecut, în septembrie, au confirmat că-l vom putea juca începând cu luna februarie a anului 2020. De aceea, cu toate că au amânat în cele din urmă lansarea promisă acum câteva luni, The Last of Us prinde viață și dacă totul merge conform planului, se pare că ne vom delecta cu el din luna mai.

The Last of Us 2 se va putea juca pe PlayStation 4, foarte probabil pe PlayStation 5 și lumea vorbește și de o variantă pentru PC, dar deocamdată nu știm nimic concret. Din punct de vedere al modului de joc, cel puțin așa cum reiese din cel mai recent trailer oficial, Ellie va avea parte de multă acțiune și nici Joel nu va lipsi din peisaj.

La secțiunea gameplay a trailer-ului o vedem pe Ellie luptându-se să supraviețuiască în sălbăticie. Ea se poate mișca în tăcere pe lângă cadavrele care îi ies în cale și poate împrumuta de la acestea armele pe care le au. La prima vedere, jocul pare complet diferit față de varianta sa mai veche, dar promite mult și suntem tare nerăbdători să descoperim tot ce are de oferit.

Trailer-ul de mai sus nu este primul trailer oficial pregătit de cei de la Naughty Dog pentru a întărâta populația. A mai existat unul în anul 2017 din care am aflat că acțiunea jocului se va desfășura în orașul Seattle.

Și bineînțeles, să nu uităm nici de traillerul lansat de Sony în timpul conferinței de presă de la Paris Games Week din anul 2017. Cel de-al doilea trailer ne dezvăluie lupta dintre diferitele facțiuni în care sunt împărțiți oamenii din joc și ne oferă o imagine destul de clară cu privire la potențialul celor două companii care s-au aliat în realizarea acestei capodopere.

Ce planuri au cei de la Naughty Dog pentru mai departe?

Naughty Dog lucrează de ceva timp la un sistem online care va oferi utilizatorilor o experiență cu totul nemaipomenită. Dar deocamdată sunt foarte secretoși în legătură cu proiectul lor și nu au de gând să dezvăluie vreo informație.

De asemenea, dacă tot vorbim de experiența online, tot de la Naughty Doc am aflat că cel puțin deocamdată nu va există o variantă pentru internet a jocului The Last of Us 2 deoarece producătorii vor ca cei care îl joacă să se axeze mai mult pe rolul fiecărui personaj și poveste decât pe jocul multiplayer. Și este de așteptat să se întâmple așa, mai ales că nu sunt puțini sunt cei care își pun întrebarea: ce se va întâmpla cu tânăra Ellie când va fi mare dacă se dezvoltă într-un mediu atât de ostil rasei umane?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here