Nu știm încă exact pentru care din procesoarele sale Intel are în vedere o scădere a prețului, dar conform ultimelor știri legate de companie, amatorii de tehnologie speculează faptul că ar fi vorba despre procesoarele Comet Lake-S pentru desktop-uri.

Dacă e să dăm crezare zvonurilor, compania americană Intel are în vedere scăderea prețurilor la procesoare începând cu cea de-a doua jumătate a acestui ani pentru a ține capul sus în confruntarea împotriva celor de la AMD. Această hotărâre este o veste bună pentru fanii Intel deoarece scăderea de preț se va simți și în cazul terminalelor dotate cu procesoare Intel, nu doar elementelor cumpărate separat.

Zvonurile s-ar putea să se adeverească

Chiar dacă nu va fi vorba tocmai despre procesorul Comet Lake-S care va apărea pe piață în prima jumătate a acestui an, predicțiile s-ar putea să devină realitate deoarece Intel a început deja să facă unele reduceri la procesoarele pentru desktopuri, lansate până acum. Iar în al doilea rând, nu este pentru prima oară când Intel susține că vrea să-și schimbe politica de preț pentru a se transforma într-o companie mai competitivă și a ține piept lui AMD care îi face deja de ceva vreme presiuni.

Pe de altă parte, nu tot ce zboară se și mănâncă și dacă este să luăm în cosiderație problemele legate de resurse pe care compania le întâmpină, reducerea de preț s-ar putea să fie până la urmă doar un vis frumos la care ne gândim noi, toți gamerii.

Consumatorii nu sunt singurele persoane la care Intel trebuie să se gândească înainte de a micșora prețul de vânzare al procesoarelor lor. Mai sunt și acționarii care trebuie făcuți fericiți prin orice mijloace și care se așteaptă ca la fiecare final de an banii investiți să le aducă un profit. La fel ca în cazul multor altor companii, cei de la Intel depind de investitori ca de apă pentru că de la idee și până la punerea pe piață a produselor finite în vederea vânzării, trebuie să se susțină financiar și din alte surse decât banii consumatorilor.

Articole recomandate:
Intel vs AMD: Cine primește titlul de campion la procesoare la ora actuală?

Toate aceste considerente trebuie puse în balanță și în funcție de ele vom afla dacă Intel va scădea într-adevăr prețul produselor lor sau nu. Întrecerea cu AMD și o victorie spectaculoasă face bineînțeles parte din scopurile companiei Intel. Dar de la a câștiga o bătălie și a supraviețui într-un război aprig, sunt șanse mari ca cei de la Intel să aleagă varianta din urmă.

Vom trăi și vom vedea. La urma urmei, nici noi în calitate de consumatori nu ne-am bucura să cumpărăm anul acesta un procesor ieftin de la Intel și să știm că pe de altă parte nu vom mai avea parte de un alt produs prea curând. De aceea, până la următoarele vești, așteptăm cuminți, dar cu sufletul la gură și trecem în revistă cele mai bune produse lansate de Intel vreodată, fiind convinși că și de data aceasta va face alegerea potrivită.

Top 3 cele mai bune procesoare Intel pe care le poți cumpăra în prezent

#1 Intel Core i9-9900KS

Procesorul Core i9-9900KS este cel mai rapid procesor lansat de compania Intel până acum. El are același spot CPU ca predecesorul său, Core i9-9900K, dar este totuși mult mai rapid și datorită celor opt nuclee cu care este prevăzut, poate atinge o viteză de 5.0GHz fără overclocking.

#2 Intel Core i9-9980XE

Pentru cât costă, toată strategia de preț ar fi fost interpretată ca o greșeală de calcul dacă procesorul Intel Core i9-9980XE nu ar fi fost și cel mai performant procesor de pe piață la ora actuală. El are 18 nuclee și 36 de threaduri, motiv pentru care niciun alt procesor existent nu poate să-l întreacă.

#3 Intel Pentium G4560

Procesorul Intel Pentium G4560 este cel mai bun procesor pe care îl poți cumpăra cu bani puțini. Este primul procesor Pentium care ne atrage atenția după mulți ani și nu avem despre el decât cuvinte de laudă având în vedere că suportă chiar și hyper-threading și se apropie ca performanțe de Core i3-7100 tot de la Intel, la un preț aproape simbolic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here