Pentru a celebra lansarea noii lor capodopere Half-Life: Alyx, programatorii de la Valve dau undă verde la jucat! Pentru două luni, dacă ești fan Half-Life sau dacă vrei să te alături comunității de gameri care iubesc acest joc, ai șansa să-l joci gratuit pe Steam. Iar dacă îți surâde ideea, sfatul nostru este să începi din timp deoarece ai ceva de muncă.

Acum, pe Steam, sunt disponibile gratuit: Half-Life, Half-Life 2, dar și două expansion-uri ale celui din urmă: Half-Life 2: Episode One și Half Life 2: Episode Two. Asta înseamnă multe ore de joc și de suspans din care poți să guști din plin atmosfera jocului doar pentru următoarele două luni.

Motivele pentru care Valve a adoptat o atitudine atât de generoasă

Mai este doar puțin până la lansarea noului Half-Life: Alyx cu o poveste care se pare, a avut loc la un moment dat înaintea întâmplărilor din al doilea joc. De aceea, pentru a stârni interesul amatorilor de jocuri video, cei de la Valve au considerat gratuitatea nu doar un excelent instrument de marketing prin care să-și facă reclamă la potențialul de creație, ci și o ocazie de a readuce jocurile lansate până acum în atenția publicului.

După părerea celor de la Valve, cea mai bună metodă de savura așa cum se cuvine continuarea unui joc, este de a trece mai întâi prin toate jocurile mai vechi pentru a intra cu dreptul în atmosfera creată de producătorii acestuia.

5 Motive pentru a repeta jocurile Half Life

Dacă nu te-ai mai jucat Half-Life niciodată până acum, popularitatea de care se bucură ar trebui să fie un motiv suficient de bun ca să te facă curios. Dar dacă nu ești la prima incursiune în lumea fantastică a jocului, iată totuși câteva motive pentru care ai avea doar de câștigat dacă repeți experiența.

#1 Half-Life este un joc de căpătâi pentru genul său

Nu degeaba a primit Half-Life titlul de jocul anului atunci când a fost lansat. În 1998 un joc cu o grafică atât de realistă și un scenariu plin de acțiune era o raritate și în plus, a influențat modul în care s-au dezvoltat mai departe multe din cele mai populare jocuri FPS pe care le cunoaștem.

Articole recomandate:
5 motive pentru care gamblerii iubesc păcănelele online

#2 Half-Life era spectaculos pentru vremea lui, dar nu se descurcă rău nici acum

La vremea lui, Half-Life era incomparabil cu majoritatea jocurilor de pe piață. Aveai nevoie de un sistem destul de costisitor pentru a te putea bucura de el, dar atât criticii cât și jucătorii de rând l-au ridicat în slăvi pe bună dreptate. Iar pentru povestea sa spectaculoasă, el se poate juca și acum cu o deosebită plăcere.

#3 Îți retrăiești copilăria

Mulți dintre noi nici nu eram adulți în toată firea când ne-am așezat pentru prima oară în fața calculatorului și am început să ne jucăm Half-Life. Era o experiență pur și simplu extraordinară și un subiect bun de discuție pentru întâlnirile cu prietenii de la școală. Half-Life, fie el 1 sau 2, trezește în mintea multora dintre noi, amintiri ale unei epoci când din punct de vedere tehnologic erau atât de puține posibilități și totuși, Half-Life oferea atât de mult!

#4 Niciodată nu strică o recapitulare la lecțiile de istorie

Așa cum nu compari din punct de vedere al performanțelor un automobil de ultimă clasă din anul 1998 cu unul din 2020, nu poți să compari nici primul joc Half-Life cu ceea ce există acum. Dar nici nu trebuie pentru că noi te sfătuim să-l joci cu mintea deschisă și să-l percepi ca pe o lecție de istorie și cultură generală pe care trebuie să o înveți bine, mai ales dacă ești un gamer pasionat.

#5 Povestea Half-Life nu se învechește niciodată

Sunt atât de multe replici memorabile în seria de jocuri Half-Life încât este pur și simplu un deliciu să le mai asculți încă o dată și să le rememorezi. Iată o selecție cu cele mai reprezentative dintre ele:

  • Time to choose… (The G-Man);
  • No regrets, Mr. Freeman… (The G-Man);
  • Rise and shine, Mr. Freeman – rise and… shine. Not that I wish… to imply that you have been sleeping on… the job. (The G-Man);
  • Let this war end in either total victory or our extinction. No further compromise shall we allow. We take our stand beside you, here, upon this miserable rock. (Vortiguant);
  • So much for better living through science. (Unnamed Rebel).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here