La puțin timp după anunțul legat de lansarea noii console Xbox Series X, un utilizator de Twitter cu numele @Doug_DragoX a postat pe contul său fotografii cu noul produs. Validitatea acestora a fost a fost confirmată de un alt utilizator care susține că și-a înregistrat numărul de serie al dispozitivului pe contul său de Microsoft.

Uitându-ne la fotografii ceea ce am observat prima oară este faptul că Xbox Series X arată exact ca în posterele de prezentare. În partea din față avem un drive pentru citirea CD-urilor, DVD-urilor și discurilor Blu-ray, iar în colțul de jos din stânga un port USB de tip A și un buton micuț. Până acum nimic diferit față de fotografiile de prezentare cu excepția portului USB și a butonului din stânga care în postere erau acoperite de un controler.

Din punct de vedere al design-ului, această consolă este foarte minimalistă. În primul rând, carcasa sa nu prezintă niciun fel de alte decorațiuni. Este foarte simplă cu excepția porturilor 

care și ele sunt foarte puține. Xbox Series X include un port Ethernet, un port HDMI, două porturi USB de tip A, un port S/PDIF și încă un port de formă dreptunghiulară a cărui utilizare nu am descoperit-o încă, dar presupunem că este pentru diagnosticarea aparatului.

Ce poate face consola Xbox Series X?

Conform spuselor celor de la Microsoft, Xbox Series X cu toate că este o consolă mai modestă ca dimensiuni decât Xbox One X poate rula jocuri în rezoluție 4K la 120HZ, videoclipuri în rezoluție 8K și ray tracing în timp real posibil datorită componentelor sale hardware.

Are consola Xbox Series și un Windows Mode?

Conform zvonurilor se pare că noua consolă Xbox Series X ar putea avea și un Windows Mode care permite accesul către toate jocurile pe care le poți accesa de pe Steam sau Epic Games Store și cu el poți să-ți transformi consola într-un calculator foarte performant. Iar dacă luăm în considerație faptul că această consolă lansată de Microsoft, desktopurile și sistemul de operare Windows sunt ca o familie mare și fericită, se prea poate ca zvonul să aibă și un sâmbure de adevăr.

Articole recomandate:
Tot ce știm la ora actuală despre Horizon: Zero Down

Scurta istorie a consolei Xbox Series X 

Xbox Series X este o consolă nouă fabricată de Microsoft despre care compania a vorbit prima oară anul trecut în timpul evenimentului Electronic Entertainment Expo prescurtat și E3. Xbox Series X este un succesor al consolei Xbox One a cărei lansare a fost anunțată în luna mai a anului 2013 și a avut loc în luna septembrie din 2014.

Consola Xbox Series X face parte din cea de-a patra generație de dispozitive lansate de Microsoft pentru jocuri și este compatibilă cu toate jocurile, controlerele și alte accesorii compatibile cu Xbox One. De asemenea, la momentul actual, cei de la Xbox Game Studios nu au în plan să creeze jocuri care să fie compatibile doar cu această consolă. De aceea, concluzia pe care o putem trage este că principalul motiv pentru care ai putea să-ți dorești o astfel de consolă sunt performanțele sale mult mai ridicate pe care le are față de alte dispozitive și nu jocuri exclusiviste pentru că deocamdată nu există astfel de exemple.

În timpul conferinței E3 din 2019, Microsoft și-a denumit noua consolă Project Scarlett. Cât despre faptul că se potrivește cu toate accesoriile consolei Xbox One, cei de la Microsoft au afirmat că și-au dorit o tranziție lină de la Xbox One la super puternica Xbox Series X. 

Design-ul final, al consolei Xbox Series X a fost dezvăluit de Microsoft în cadrul evenimentului The Game Awards 2019 și tot atunci s-a anunțat că data de lansare a consolei va fi sfârșitul anului 2020. 

De unde și până unde numele de Scarlett?

Microsoft nu a explicat exact de ce și-au botezat inițial consola Scarlett, dar există speculații online cu privire la faptul că înainte de evenimentul E3 compania și-ar fi dorit să lanseze o gamă mid-range de console cu acest nume. Însă nu avem niciun fel de confirmări în acest sens și de aceea, cel puțin deocamdată, luăm lucrurile ca atare și bănuim că față de noul produs cei de la Microsft nu au avut altceva decât o atitudine părintească a unui cuplu în așteptarea unui copil al cărui nume nu l-au stabilit încă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here