Ești curios să vezi cum arată și să afli ce se întâmplă în jocul Doom Eternal? Fanii genului au avut șansa până acum să-i testeze demo-ul cu diferite ocazii, iar noi am profitat de toate informațiile pe care le-am putut colecta, le-am pus cap la cap și am încropit acest articol care să-ți ofere o imagine cât mai amplă.

În cadrul evenimentului E3, demonstrația jocului a început cu un scurt tutorial din care am aflat câte ceva despre modurile în care se poate mișca în joc asasinul de demoni. Acesta ne-a dovedit că avem de-a face cu un acrobat expert care sare peste caroserii, face bouldering de performanță reușind să escaladeze pereți ce par imposibil de trecut și se poate deplasa rapid înainte cu funcția dash printr-o singură apăsare de buton. De aceea, jucătorii au foarte multă libertate de mișcare în timpul luptei și indiferent de cât de dificil pare la prima vedere terenul, gama largă de mișcări pe care le poate executa eroul nostru ne face să credem că nimic nu-i poate sta în cale.

Însă cei care au încercat demo-ul au spus că nu a fost chiar totul numai lapte și miere deoarece, la un moment dat, au dat și peste ziduri mai dificile care le-au dat bătăi de cap și asta nu din cauza lipsei de experiență, ci probabil a unor bug-uri pe care nu le-au mai descoperit atunci când au jucat din nou la QuakeCon Europe. Ba chiar și atunci când măcelarul nostru a trebuit să alerge pe o platformă instabilă plină de lanțuri cu țepi și lavă folosind abilitatea dash, lucrurile au mers cum nu se poate mai bine.

Cum se comportă Demon Slayer în timpul luptelor din Doom Eternal?

Dacă în ceea ce privește mișcările ne-am mai convins într-o oarecare măsură, la capitolul luptă, trebuie să așteptăm lansarea oficială a jocului ca să ne dăm bine seama cum este atunci când eroul se transformă într-o armă mortală cu noile sale echipamente. Ceea ce am aflat până acum din demo-uri nu prea ne-a îmbunătățit cunoștințele și încă așteptăm să vedem cum funcționează toate acele jucării noi.

Articole recomandate:
Recordul mondial pentru cele mai multe caractere de nivel maxim ale unui singur jucător WOW este de 49!

Tutorialul pe care amatorii l-au avut la dispoziție în cadrul evenimentului E3 a fost destul de greoi și frustrant și au fost și situații în care armele disponibile erau aproape inutile în contextul dat. De exemplu, la un moment dat, dai de un demon ascuns după un perete și tutorialul îți spune să-l omori aruncând cu rachete de la distanță. Dar cele mai multe dintre ele își greșesc ținta și durează mult până reușești să învingi. De aceea am fost tentați să credem că există și alte variante în care să abordezi situația. Și ni s-a demonstrat că am avut dreptate în demo-ul de la QuakeCon în care celor care l-au încercat li s-a cerut să procedeze complet diferit și mult mai eficient.

Primul verdict al celor care au încercat Doom Eternal

Așa cum ne-am obișnuit cu jocurile de până acum, Doom Eternal este și el plin de situații în care adrenalina atinge niveluri maxime, iar muzica heavy metal din fundal creată de legendarul Mick Gordon nu face decât să contribuie la crearea unei atmosfere specifice jocului.

De la un joc criticat de mulți și până la una din cele mai așteptate producții ale anului 2020 Doom a parcurs un drum impresionant. Poate că nu este jocul cu cea mai interesantă poveste pe care ai auzit-o vreodată și nici o aventură în mijlocul iadului probabil că nu ți se pare o perspectivă prea atrăgătoare, dar pentru iubitorii de FPS-uri, amatorii genului horror și bineînțeles fanii muzicii heavy metal, Doom este un joc de căpătâi. De aceea, dacă faci parte din oricare cele trei categorii enumerate mai devreme, nu uita să-ți notezi data de lansare a jocului în calendar.

Doom Eternal va putea fi jucat începând cu 20 martie 2020 pe consolele Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, dar și pe PC. Iar dacă nu mai ai răbdare până atunci, poți deja să-l precomanzi de pe Steam, unde dacă tot intri îți recomandăm să te uiți și la trailerele oficiale ca să te reobișnuiești de pe acum cu stilul și atmosfera jocului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here