Și la început de 2020 cei mai mari producători de telefoane mobile la nivel mondial rămân Samsung și Apple. Oridinea în care rositm numele celor doi giganți contează mai puțin deoarece fiecare din terminalele produse de ei își are prorpii fani. Dar acum că la seria S de la Samsung, familia regală a companiei, au apărut trei membri noi: Samsung Galaxy S20, S20 Plus și S20 Ultra, demni de a face concurență telefoanelor iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max, privind obiectiv toate aceste aparate ale celor două companii, în care merită să investim?

Display

Totate cele trei terminale noi de la Samsung sunt dotate cu display-uri Dynamic AMOLED cu rezoluție de 3200 x 1440 pixeli. De aceea, din acest punct de vedere, singura diferență dintre ele este mărimea, Samsung Galaxy S20 fiind cel mai mic dispozitiv și S20 Ultra cel mai mare.

În comparație cu Samsung, Apple nu a acordat aceeași atenție tuturor celor trei terminale ale sale, dotând telefonul iPhone 11 cu un display LCD. Și cu toate că la o rezoluție de 1792 x 828, display-ul acestui aparat neîndreptățit este suficient de performant, nu suportă comparație cu Super Retina XDR OLED de la celelalte două telefoane Apple.

Camere

În ceea ce privește telefoanele Samsung Galaxy S20 și Samsung Galaxy S20+, camerele din spate sunt capabile de aceleași performanțe. Este vorba de un set format dintr-o lentilă principală de 12MP cu diafragmă f/1.9, o lentilă telephoto de 64 megapixeli cu diafragmă f/2.0 și o lentilă ultrawide de 12 MP și diafragmă f/2.2.

Pe frontul opus, în tabăra iPhone, distingem pe cel mai ieftin terminal, iPhone 11, două lentile de câte 12MP, una cu diafragmă f/1.8 și cealaltă cu diafragmă f/2.4, iar pe cele mai scumpe câte un set de trei lentile de câte 12MP și diafragme f/2.1, f/2.4 și f/2.0.

Astfel, luând în cosiderație doar aceste cifre, fără a mai pune la socoteală și lentila monstru, cu cei mai mulți pixeli de la ora actuală, cu care este dotat Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung mai primește încă o bilă albă.

Articole recomandate:
În schimbul anulării expoziției E3 2020, Xbox și Ubisoft ne promit evenimente digitale

Autonomie

Samsung nu s-a zgârcit deloc nici la bateriile cu care și-a dotat telefoanele. Samsung Galaxy S20 are o baterie de 4000 mAh, Samsung Galaxy S20+ de 4500 mAh și Samsung Galaxy S20 Ultra de 5000 mAh. Astfel, cel puțin pe hârtie, se pare că a creat telefoane cu viață fără de moarte, cel puțin în comparație cu terminalele Apple, de 3100 mAh în cazul lui iPhone 11, 3046 mAh pentru iPhone 11 Pro și 3969 mAh pentru iPhone 11 Pro Max.

Procesor

Toate cele trei terminale de la Samsung au sub carcasă același procesor, câte un Qualcomm Snapdragon 865. De asemenea, modelele S20 și S20+ au câte12 GB memorie RAM, în timp ce S20 Ultra se remarcă cu 16 GB. Cele trei telefoane Apple pe de altă parte, sunt dotate cu câte un procesor A13 Bionic și câte 4 GB memorie RAM. Însă chiar dacă se vede de la distanță că terminalele Samsung au mult mai multă memorie, nu putem să ne pronunțăm încă asupra celui mai rapid telefon deoarece sistemul de operare Android necesită mult mai multă memorie decât iOS și s-ar putea ca acest detaliu să aducă toate cele șase aparate pe picior de egalitate.

Conectivitate

La capitolul conectivitate, lucrurile stau clar și fără a intra în detalii. Apple nu a lansat încă un telefon cu acoperire 5G, în timp ce toate cele trei terminale Samsung se pot conecta fără probleme la această rețea.

Verdict final

În acte chiar și cel mai slab terminal din familia S20 de la Samsung depășește pe cel mai scump de la Apple. În primul rând, camera acestuia dispune de mai mulți megapixeli, iar conectivitatea 5G îi oferă o viteză mai mare de transfer al datelor. Dar trebuie luat în considerație și prețul mai piperat la acest moment al terminalelor Samsung, cât și faptul că este încă mult prea devreme pentru a face afirmații înainte să le testăm pentru o perioadă și să vedem cum fac față diferitelor provocări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here