Dacă numele Saber Interactive nu îți spune nimic, probabil că portul pentru Nintendo Switch al jocului The Witcher 3 și World War Z s-ar putea să aprindă niște beculețe în memoria ta. Este vorba chiar de compania datorită căreia ne putem juca The Witcher 3 pe Nintendo Switch, reunind prin această realizare într-un singur grup fanii jocului și pe cei ai dispozitivului, dar și cei care i-au impresionat anul trecut pe toți amatorii de jocuri apocaliptice lansând World War Z pentru Microsoft Windows, PS4 și Xbox One.

Grupul Embracer, deținut de compania mamă THQ Nordic, a cumpărat Saber Interactive pentru o valoare inițială de 150 de milioane de dolari la care se adaugă suma maximă de 375 de milioane de dolari în funcție de câștiguri. La momentul actual Saber Interactive deține șase birouri și are un număr total de peste 600 de angajați.

Prin această mișcare, Saber Interactive va deveni cel de-al cincilea grup operator din cadrul grupului Embracer, iar cofondatorii săi, Matthew Karch și Andrey Iones, noi acționari. Prin contractul de vânzare cumpărare, renumita pereche de antreprenori se obligă să rămână angajați în cadrul companiei pe o perioadă de minim șase ani de acum înainte.

Ce trebuie să știi despre Saber Interactive?

Saber Interactive se află pe lista companiilor de interes a celor de la Embracer de ceva vreme. Succesul pe care îl cunosc dezvoltatorii de la Saber în ziua de azi se datorează unei lungi istorii în care au prestat doar muncă de înaltă calitate. În ceea ce privește strategia de marketing, nu putem să nu observăm mișcările ambițioase ale antreprenorilor în direcția proiectelor de autofinanțare pe care le-au desfășurat în ultimii ani. În special, World War Z, care a reușit să vândă peste 3 milioane de unități la nivel mondial, este unul din exemplele care ne ajută să înțelegem adevăratul potențial al companiei și ambiția care o caracterizează.

În cadrul grupului Embracer, Saber Interactive va continua să rămână o companie de sine stătătoare. De aceea, ne putem aștepta la lucruri și mai grozave de acum înainte datorită creșterii substanțiale a bugetului în urma tranzacției. Saber Interactive mai are până să-și atingă adevăratul potențial și de aceea deal-ul este unul cum nu se poate mai avantajos de ambele părți. În legătură cu această mutare, însuși directorul grupului Embracer, Lars Wingefors, s-a declarat pe cale oficială extrem de nerăbdător să înceapă colaborarea cu cei de la Saber.

Articole recomandate:
Nvidia îndeamnă posesorii de calculatoare să-și pună sistemele să lupte împotriva coronavirusului

În lumea jocurilor video, Saber Interactive este o companie cunoscută pentru proiectele sale work-for-hire. De exemplu, câteva din cele mai recente task-uri precum dezvoltarea variantei Nintendo Switch a jocurilor Call of Cthulhu, Vampyr și MudRunner, continuarea de la Snow Runner, au fost îndeplinite pentru Focus Home Interactive. Dar ținând cont că THQ Nordic și Focus Home Interactive sunt competitori direcți, noua mișcare a celor de Saber Interactive se pare că nu va mulțumi chiar pe toată lumea.

Pe cine a mai pus ochii grupul Embracer până acum?

Așa cum am menționat deja, Saber Interactive nu sunt primul studio de dezvoltare care a ajuns sub aripa ocrotitoare a celor de la Embracer. Prin intermediul filialei sale Koch Media, grupul Embracer a mai cumpărat și Voxler, dezvoltatorul de origine franceză al jocului Let’s Sing. În legătură cu această investiție directorul executiv Dr. Klemes Kindratitz a declarat că este încântat să-i primească în familia sa echipa Voxler, după o lungă relație de publicare pe teritoriile Koch. Din punctul de vedere al directorului, mișcarea nu este decât un efect absolut natural al bunei colaborări de până în prezent și un pas înainte către extinderea portofoliului de produse al companiei Koch.

Unindu-și forțele cu Voxler, Koch are în vedere oferirea unor noi oportunități pe piața jocurilor de muzică, un domeniu ce merită exploatat judecând după interesul manifestat de consumatori. Unirea celor două companii cu aceleași ambiții este cu siguranță pentru fiecare dintre ele o șansă de a crește împreună ca un singur furnizor global de divertisment.

În acest moment grupul Embracer deține un număr foarte mare de studiouri de dezvoltare printre care se remarcă Tarsier, producătorul jocului Little Nightmares, Voilition, dezvoltatorul jocului Saints Row, precum și Coffee Stain, studioul căruia datorăm mult prea amuzantul Goat Simulator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here