După câțiva ani în care a stat pe platforma Early Access de la Steam, Hunt: Showdown a scos în sfârșit capul la lumina zilei și nu ne dezamăgește din niciun punct de vedere! Prima dată, după ce intri în joc, din cauza peisajului cu tonuri maro care parcă stă să sară în aer și a zumzetului din fundal, s-ar putea să ai impresia că ai greșit și ai deschis de fapt Far Cry 2. Dar după ce începi să te miști puțin, îți dai seama că ai de-a face cu un joc Player versus Player, cu iz de PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Jocul Hunt: Showdown funcționează după un principiu clar: orice mișcare greșită te poate transforma din vânător în vânat și trebuie să ai grijă chiar și la cea mai neînsemnată rămurică de pe jos, pentru că trosnetul ei sub picioarele tale te poate da de gol în fața dușmanilor.

Care este povestea jocului Hunt: Showdown?

În Hunt: Showdown ești descendentul unei familii de vânători de recompense care caută să dea lovitura într-o Louisiana a secolului XIX în care demonii fac legea. Dacă alegi versiunea principală de joc, scopul tău este găsești cuibul unui monstru legendar dintr-una din cele două hărți open world care ți se pun la dispoziție, folosindu-te de Dark Vision care te ajută să vezi scântei albastre ce te conduc către vizuina abominației.

Următorul pas după spintecarea arătării este colectarea unei recompense și găsirea unei ieșiri pentru a duce la bun sfârșit misiunea. Dar cu toate că povestea jocului se poate rezuma în doar două paragrafe, în realitate quest-ul tău este mult mai dificil deoarece îți ies în cale tot felul de zombie puși mai mult de umplutură, dar și măcelari fără cap și cu o singură mână care îți dau puțin de furcă.

Cu alte cuvinte, drumul până la oricare din boss monsters nu este doar o plimbare de după amiază, după ce apocalipsa și-a făcut de cap, ci o continuă luptă pentru supraviețuire deoarece harta e plină de monștri care abia așteaptă să-ți vină de hac. Însă fiecare bătălie te ajută să câștigi experiență și monezi. Dar trebuie totuși să ai grijă și să te gândești bine pe cine omori și pe cine nu pentru că fiecare glonț și bombă risipite pe un câine demonic sau bandaj folosit pentru a-ți obloji rănile înseamnă echipament mai puțin în lupta cu bossul.

Articole recomandate:
Cercetătorii care au studiat în 2005 pandemia virtuală Corrupted Blood se luptă acum împotriva răspândirii virusului COVID-19

O veste bună în ceea ce-i privește pe capii răutăților este că ei nu își părăsesc niciodată culcușul. De aceea, în caz că rămâi fără cele necesare pentru a continua lupta, teoretic poți să dai o fugă până afară și să te echipezi. Dar nici acest lucru nu este deloc simplu pentru că spinul din coada lor te poate doborî fără prea multă greutate. De asemenea, lovitura de grație implică și un ritual de exorcizare de aproximativ două minute care te marchează pe hartă și te face vizibil în fața jucătorilor inamici care nu vor ezita să te hăituiască până la ieșire. De aceea, rămâne să ne mai gândim care este cea mai mare provocare a jocului pentru că de multe ori lupta cu ceilalți jucători este la fel de dificilă ca cea cu un boss monster.

Pentru satisfacție imediată, recomandăm modul Quickplay!

Dacă nu ai timp de strategii și comploturi împotriva tuturor amenințărilor din jocul de bază, Hunt: Shadowdown oferă și un mod Quickplay în care te joci la întâmplare cu un cursed hunter și trebuie să găsești trei surse de energie pentru a activa un izovor mistic și a evada de pe hartă. În acest mod, spre deosebire de cel normal în care te poți echipa cu arme noi doar prădând cadavrele vânătorilor uciși, dai de arme care mai de care mai spectaculoase la tot pasul. De asemenea, fiecare sursă de energie căreia îi dai de urmă te ajută să obții abilități extraordinare. Astfel, ajungi să devii un vânător de temut, echipat ca un tanc și cu o serie de abilități pe care nu le-ai putea obține în modul de bază.

Încă un detaliu care adaugă sare și piper la modul Quickplay este acela că doar un singur jucător de pe hartă poate activa izvorul și evada cu succes. Iar asta este cum nu se poate mai frustrant, mai ales atunci când pierzi în fața unui neica nimeni cu o arbaletă explozivă când tu arăța ca însuși Van Helsing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here