Avem o veste rea și câteva bune. În primul rând, din cauza situației de criză de la nivel global provocată de coronavirus, mult așteptata expoziție E3 2020 a fost anulată în mod oficial pentru a se stopa pe cât posibil răspândirea pandemiei. Pe de altă parte, Xbox și Ubisoft vor celebra lansarea noilor lor produse prin intermediul unor evenimente digitale pe care le vor organiza mai târziu în acest an.

Cât de mult își doreau cei de la Xbox să participe la E3 anul acesta?

Pe contul său oficial de Twitter, directorul Xbox, Phil Spencer, declară că pentru compania sa, E3 a fost dintotdeauna un moment special. Dar în condițiile date, oricât de mult și-ar fi dorit să fie altfel, nu poate decât să accepte decizia organizatorilor E3 și să le ofere în schimb fanilor un eveniment digital ale cărui detalii ni le va împărtăși mai târziu în acest an.

Cu toate că japonezii de la PlayStation au confirmat de ceva vreme că nu vor fi prezenți anul acesta la E3, Xbox avea de gând să participe și nu oricum, ci în stil mare. Încă de luna trecută, ni se promitea că vom afla mai multe despre proiectul Xbox în cadrul evenimentului E3, iar noi așteptam cu sufletul la gură începerea acestuia.

Și celor de la Ubisoft le surâde ideea evenimentelor digitale!

Xbox nu sunt singurii care ne pregătesc întâlniri virtuale anul acesta. Cei de la Ubisoft au afirmat că și ei iau în calcul opțiuni alternative care să suplinească activitatea pe care ar fi putut s-o aibă în cadrul evenimentului E3. Dacă ar fi participat, Ubisoft se pare că ne-ar fi împărtășit mai multe informații despre Watch Dogs Legion, Assassin’s Creed și Gods & Monsters, pe lângă multe multe alte surprize.

Pe contul oficial de Twitter al companiei, în data de 11 martie cei de la Ubisoft au postat un update cu privire la E3 2020 prin care susțin că, deși sunt profund dezamăgiți, spijină decizia de anulare a evenimentului deoarece sănătatea echipei, a jucătorilor, dar și a partenerilor este prioritatea numărul 1.

Articole recomandate:
Microsoft face dezvăluiri în legătură cu noile console Xbox Series X, iar detaliile împărtășite sunt unele surprinzătoare

Ce spun organizatorii evenimentului E3 2020 despre decizia de anulare?

Entertainment Software Association, compania care organizează an de an Electronic Entertainment Expo, a declarat oficial că decizia a fost luată din cauza extinderii rapide a virusului COVID-19 în întreaga lume. În situația de față, cu toate că decizia lor are un impact extrem de neplăcut atât asupra companiilor de gaming și echipamente hardware pentru PC, dar și a fanilor, măsurile de prevenire a răspândirii infecției la nivel global sunt absolut necesare și în locul marii expoziții, cochetează cu ideea de a organiza o întâlnire pe internet.

În lumea tehnologiei cel puțin, anul 2020 se anunță un an absolut extraordinar care va stabili noi standarde în materie de gaming și nu numai. De aceea, un eveniment oficial prin intermediul căruia să ne punem la punct cu toate noutățile este mai mult decât necesar. Însă rămâne de văzut dacă Xbox, Ubisoft și Entertainment Software Association își vor uni puterile într-o expoziție online de proporții, sau fiecare din cele trei companii își va asuma propria răspundere față de fani și va organiza totul pe cont propriu.

Există șansa ca lansarea consolei Xbox să fie amânată din cauza virusului COVID-19?

De când au apărut primele cazuri și în Europa, nu mai putem spune că ne mai surprinde ceva în legătură cu evoluția infecției cu periculosul virus din Wuhan. Numărul de cazuri de îmbolnăvire crește alarmant și de aceea ne așteptăm ca situația de criză să aibă un impact major asupra producătorilor de tehnologie, ca și în cazul economiei în general.

De aceea, există șanse destul de mari ca lansarea noii console Xbox să fie amânată din cauza încetinirii producției de noi echipamente. Însă la momentul de față, nu avem nicio informație oficială și tot ce vă putem promite este că vă vom ține la curent cu noutățile.

Ca să încheiem pe o notă pozitivă, cu toate că nu ne mai vedem la E3 anul acesta, ne rămân totuși o mulțime de motive pentru care să ne păstrăm motivația pe culmi înalte și să privim în continuare cu încredere spre viitor, ca de exemplu, o serie întreagă de jocuri noi și echipamente uimitoare despre care vom vorbi și cu alte ocazii pe acest website.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here