Am aflat totul despre cea mai nouă consolă de la Microsft, iar ceea ce am descoperit, ne încântă cu adevărat. Mai mult, performanțele aparatului ne confirmă și scopul misteriosului port pentru care s-a făcut atât de multă vâlvă anul trecut. Se pare că Microsoft și Seagate au colaborat pentru a crea un solid state drive extern de 1 TB care poate fi conectat la fabulosul dispozitiv pentru un plus de spațiu. Cu alte cuvinte, în ceea ce privește jocurile preferate, se pare că nu vom duce lipsă de memorie pentru a salva pe Xbox Series X tot ce ne poftește inima, fără prea multă dezordine în cameră.

Cu ce performanțe ne impresionează noua consolă Xbox Series X?

  • Procesor: 8x ZEN cu două nuclee și capacitate de rulare la o frecvență de 3.8 GHz;
  • Placă grafică: 12 TFLOPs, 52 CUs cu o frecvență de 1.825 GHz și Custom RDNA 2;
  • Memorie: 16 GB GDDR 6;
  • Memoria lățimii de bandă: 10 GB la 560 GB/s și 6 GB la 336 GB/s;
  • Memorie internă: 1TB Custom NVMe SSD;
  • Capacitate I/O: 2.4 GB/s (Raw) și 4.8 GB/s (Compressed);
  • Capacitate de stocare externă: 1 TB;
  • Stocare externă: Suport USB 3.2 HDD;
  • Unitate optică: Drive 4K UHD Blu-ray;
  • Performanțe țintă: 4K de la 60 la 120 de cadre pe secundă.

Iar lista de mai sus, nu este tot! Dintr-un raport alcătuit de Digital Foundry, am descoperit și o serie de alte detalii interesante precum faptul că procesorul consolei Xbox Series X este suficient de puternic pentru a rula simultan patru jocuri Xbox One S! De asemenea, ray trancing-ul este un mare plus! Datorită componentelor sale interne, această consolă poate suporta un ray tracing mai intens, echivalent cu 25 teraflops, cu toate că placa sa grafică are doar 12 teraflops.

Ce ne mai place la Xbox Series X este și funcția Quick Resume! Datorită acesteia, jocul se salvează în memoria SSD permițându-ți să închizi aparatul, să-l scoți din priză și chiar să-i faci update-uri urmând ca apoi să te întorci imediat de unde ai rămas. Conform unei postări de pe blogul Xbox, unul din testerii care au testat deja consola a făcut un experiment foarte interesant folosind funcția Quick Resume pentru un joc, scoțând apoi aparatul din priză pentru o întreagă săptămână și reluându-și activitatea de unde a rămas, dar nu înainte de a a face un update. Cu toate acestea, jocul nu a avut deloc de suferit și tot ce a trebuit să facă testerul respectiv pentru a se reîntoarce în atmosfera virtuală, a fost să suporte priveliștea unui ecran de încărcare, care nici nu a rulat foarte mult.

Articole recomandate:
Cu Game Pass Ultimate utilizatorii de PC nu mai au nevoie de Xbox Series X

Xbox X Series face și jocurile mai vechi să pară din epoca aceasta

Dacă și tu adori efectele HDR, în acest articol avem încă o veste bună! Cu Xbox Series X te vei bucura de acestea și când te vei întoarce la jocuri mai vechi, chiar dacă ele nu au fost create cu o astfel de grafică în minte, precum Halo 5 sau Fusion Frenzy, un titlu original Xbox. Iar aceste două exemple nu sunt niște excepții, ci regula generală care ar trebui să se aplice la toate jocurile rulate pe acest dispozitiv, indiferent de anul apariției lor!

Gears 5 pune la dispozție un upgrade gratuit pentru noua generație de console Microsft

Mai vrei vești bune? Mai avem! The Coalition pune la dispoziția posesorilor jocului Gears 5 un upgrade special creat pentru Xbox Series X, valabil prin intermediul sistemului Smart Delivey. Acest upgrade va fi disponibil imediat după lansarea consolei și mai mult, nu costă nimic!

Gears 5 este un joc video dezvoltat de The Coalition și publicat de Xbox Games Studios pentru Microsoft Windows și Xbox One. O ediție ultimate a jocului a fost lansată pe data de 6 septembrie anul trecut, iar una standard, la nivel mondial, patru zile mai târziu. Per total, jocul se bucură de aprecierea fanilor genului, iar ceea ce atrage în mod special la acest titlu este posibilitatea rulării în varianta split screen pentru trei jucători în mod simultan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here