Alegerea anvelopelor potrivite pentru masinile noastre este o mare provocare. Dupa cum bine stiti, anvelopele joaca un rol deosebit de important si reprezinta contactul direct dintre autoturism si asfalt. Trebuie sa constientizam faptul ca siguranta noastra la volan este determinata in mare parte de calitatea anvelopelor pe care le avem montate pe masina. Tocmai din acest motiv, va recomand sa cumparati doar anvelope noi si sa incercati pe cat posibil sa le evitati pe cele Second-Hand. Pneurile Second-Hand pot avea defecte, pot exploda iar in acest fel va pun viata in pericol.

 Cauciucurile sunt foarte importante, indiferent de sezon si de tipul lor. Astazi am decis sa va prezint cateva sfaturi pentru achizitia anvelopelor de vara. In ciuda faptului ca se numesc anvelope de vara, in realitate le folosim aproape tot anul. In general, anvelopele de iarna le folosim doar pentru cele 3-4 luni in care ninge si sunt temperaturi scazute. Conform legii, atunci cand temperaturile sunt constant peste 7 grade Celsius, putem sa montam fara grija penurile pentru senzorul de vara.

 Primul pas pentru alegerea anvelopelor de vara potrivite consta in stabilirea dimensiunilor de care avem nevoie. Lumea alege in general anvelopele in functie de marimea jantelor pe care le au. Va recomand sa cititi dimensiunile care sunt scrise in talonul masinii. Daca depasiti dimensiunile maxime pe care masina dumneavoastra le suporta, riscati o amenda usturatoare sau chiar retinerea talonului daca politia verifica acest lucru. Teoretic, pentru masinile din clasele mici se folosec anvelope de 13/14, pentru masinile din clasele medii se folosec anvelope de 15/16/17, iar pentru masinile de lux si pentru SUV-uri se folosec anvelope de 18/19/20/21/22.

Articole recomandate:
Branding-ul în online: de la Web Design la Social Media Marketing

 Dupa ce ati stabilit dimensiunile, trebuie sa va interesati de performantele si tipul anvelopelor de care aveti nevoie. Exista anvelope normale, anvelope performante sau ultra performante. Conteaza mult tipul autoturismului pe care-l aveti, stilul dumneavoastra de condus, vitezele cu care va deplasati. Fiecare anvelopa are anumiti indici si anumite elemente care determina aceste lucruri. Va recomand sa va interesati inainte sa faceti o alegere si sa va orientati catre modelele care va acopera toate nevoile.

 Nu in ultimul rand, va recomand sa cautati review-uri si site-uri specializate unde experti si utilizatori de rand care isi spun parerea despre diverse modele de anvelope. Sunt multe site-uri de acest fel si pe mine m-au ajutat de fiecare data cand am avut nevoie de sfaturi. Consider ca in anul 2020 trebuie sa fim informati si sa cautam cu atentie toate informatiile de care avem nevoie, mai ales ca sunt doar la cateva click-uri distanta.

Alegerea anvelopelor de vara pentru autoturismul dumneavoastra este o activitate destul de grea. Va recomand sa tineti cont de sfaturile de mai sus si sa cautati pneurile care va ofera cel mai bun raport calitate-pret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here