Unii se joacă WOW doar de plăcere. Alții combină utilul cu plăcutul și joacă pentru cauze nobile. DesMephisto este porecla jucătorului cu cele mai multe caractere de nivel maxim din lume, care își folosește tehnicile de speed-leveling pentru a atrage atenția cu privire la autism.

Nemulțumit într-o oarecare măsură, DesMephisto povestește celor de la pcgamer, într-o conferință pe Discord, că a venit cu ideea numelui pentru caracterul său preferat, Juggalo, un războinic mascul din rasa undead, cândva pe la 15 ani. Pe vremea aceea, adolescentul făcuse o pasiune pentru formația Insane Clown Posse și s-a inspirat din melodia Juggalo Island când și-a construit caracterul din cauza căruia încă mai primește întrebări curioase în legătură cu preferințele sale muzicale. Dar cine nu ar roși puțin, fiind pus să explice care a fost sursa de inspirație pentru poreclele și id-urile folosite în vremea liceului? 

Lăsând la o parte alegerile neinspirate în legătură cu numele caracterelor sale, un lucru de care DesMephisto are tot dreptul să fie mândru este faptul că deține câte un caracter de nivel maxim, atât bărbat, cât și femeie, din toate rasele! Iar acesta este doar începutul poveștilor sale de succes!

De la 20 la 120 în mai puțin de o zi!

În universul WOW caracterele lui DesMephisto cresc mai repede decât Făt Frumos din basme. Pe lângă recordul mondial pentru cele mai multe caractere de nivel maxim, DesMephitso deține recordul și pentru cea mai rapidă evoluție de la nivelul 20 la 120 și anume, un timp de doar 18 ore, 29 de minute și 42 de secunde. Mai mult, în mod neoficial, în noul expansion Shadowlands, în testul alpha, DesMephisto a reușit aceleași performanțe în doar 12 ore!

Tot la capitolul recorduri mondiale, DesMephisto așteaptă și confirmarea din partea celor de la Guinness pentru cea mai lungă sesiune de WOW din lume, o performanță de 36 de ore jucate încontinuu și redate live pe Twitch.

În comunitatea WOW, DesMephisto este cunoscut ca un jucător excentric, foarte apreciat pentru abordările sale neconvenționale. La fel ca pacifistul panda care a ajuns la nivel maxim culegând mii și mii de floricele, DesMephisto a reușit să se facă remarcat combinând teoria cu practica și reușind să-și ducă toate caracterele pe cele mai înalte culmi ale gloriei.

Legătura dintre autism și WOW

Articole recomandate:
Seria Assassin’s Creed a dat greș cu toate că era vorba de o idee absolut extraordinară

La 29 de ani DesMephisto a fost diagnosticat cu autism, o boală complicată ce-i înstrăinează de semenii lor pe cei care suferă de ea. Doar cei puternici pot trece peste o asemenea provocare, iar DesMephisto a găsit forța necesară tocmai în jocul preferat, despre care spune că l-a ajutat să ajungă într-o lume în care viața sa a devenit cu adevărat importantă. 

Cu toate că autismul este o afecțiune care se descoperă în general în copilărie, există și persoane ca DesMephisto care nu sunt diagnosticate până mult mai târziu în viață, iar eticheta pusă de doctori vine la pachet cu sentimente amestecate. Pe de-o parte, autismul explică suferinzilor motivele pentru care până în prezent s-au simțit altfel decât cei din jur și au avut probleme legate de integrarea în societate, dar pe de altă parte îi face conștienți de faptul că există o problemă în legătură cu ei și orice ar face, sunt și vor fi mereu altfel.

DesMephisto a fost diagnosticat cu deficit de atenție în școala generală, dar acest lucru nu i-a dat un motiv clar pentru care nu a reușit niciodată să comunice cu cei din jur așa cum își dorea. “Când aud de autism, majoritatea oamenilor se gândesc că o persoană este doar singuratică și nu vrea să interacționeze cu cei din jur”, povestește Mephisto, “dar în realitate, cei mai mulți dintre noi își doresc cu disperare să-și facă prieteni, dar nu pot prin metodele tradiționale.” 

Din multe puncte de vedere, copilăria lui DesMephisto a fost un iad. Neștiind cum să facă diferența dintre prietenii adevărați și oamenii care îi doreau răul, la un moment dat a fost chiar lovit intenționat cu o lopată de cineva și ulterior, tot s-a considerat prieten cu persoana respectivă. Dar lucrurile s-au schimbat radical când în urmă cu 16 ani a început să exploreze Azeroth, după lansarea jocului WOW.

La început, totul a fost o pură joacă și o soluție de evadare din realitate. Dar cu timpul, după ce numărul de caractere permise per jucător a crescut, DesMephisto și-a denumit proiectul World of Warriors și astfel, treptat, a pus bazele unei cariere datorită căreia în ciuda problemelor sale, a reușit să devină unul din cei mai renumiți experți din domeniu, dar în același timp să ofere suport și altora în aceeași situație cu a lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here