După ce a furat inima audienței cu farmecul său de arici hiperactiv, năstrușnicul Sonic își încearcă din nou norocul în cinematografie să vadă dacă mai are același succes și de data aceasta. Nu avem vești despre distribuția rolurilor, dar se pare că echipa de regizori formată din Jeff Fowler, Pat Casey și John Miller își va reuni încă o dată eforturile, făcând tot posibilul pentru a readuce pe marile ecrane ghemotocul albastru și rapid.

Pentru toată lumea, succesul primului film a venit ca o surpriză, mai ales după înfricoșătorul trailer în care, de altfel simpaticul caracter, și-a arătat dinții mult prea umani pentru un animăluț și ochii mult prea mici pentru un caracter imaginat de japonezi. Dar până la urmă n-au fost necesare decât câteva îmbunătățiri pentru ca ariciul din film să înceapă să semene din ce în ce mai mult cu cel cu care ne-am obișnuit din joc.

Povestea din spatele filmului Sonic the Hedgehog

Pentru fanii celebrului joc japonez lansat de Sega în anul 1991 Sonic nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar pentru cine nu abuza tastatura în anii ‘90, Sonic este un arici albastru cobalt extraterestru care poate alerga depășind viteza sunetului. În film el este urmărit de un trib de echidne care vor să-i fure puterile și pentru a se apăra, gardianul său Longclaw the Owl îi oferă un săculeț cu inele cu ajutorul cărora poate crea portale către alte planete, cât și o hartă a unei planete pline de ciuperci pe care le poate folosi atunci când este în pericol. 

Prin intermediul portalelor, Sonic ajunge pe Pământ și timp de aproximativ 10 ani duce o viață liniștită într-un oraș numit Green Hills, din Montana. Singura sa nemulțumire aici este lipsa de prieteni, în ciuda faptului că a găsit pe cineva cu care i-ar plăcea să se împrietenească. Este vorba de șeriful Tom Wachowski și soția sa veterinar în casa cărora locuiește în secret și care urmează să se mute în San Francisco datorită noii slujbe a bărbatului.

Plictisit nevoie mare, într-o seară, Sonic se joacă basketball de unul singur și alergând cu o viteză uimitoare, declanșează un impuls electromagnetic din cauza căruia apare o pană de electricitate în toată regiunea. Incidentul nu trece americanilor cu vederea și curioși să afle ce a cauzat tragedia, cei din Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii îl convoacă pe geniul Doctor Robotnik pentru a dezlega misterul. 

Articole recomandate:
The Witcher are toate șansele să ajungă cel mai popular serial difuzat vreodată pe Netflix! 76 de milioane de abonați interesați de producție

Astfel, Robotnik descoperă că Sonic se ascunde în casa lui Tom Wachowski și printr-o serie de întâmplări, șeriful ajunge să-l tranchilizeze pe rapidul mamifer făcându-l pe acesta să-și expulzeze săculețul cu inele, printr-un portal, tocmai în San Francisco. Și astfel, Sonic și Tom ajung în sfârșit să se cunoască, iar bărbatul se decide să-l ajute pe arici să-și găsească inelele înainte de a fi prins de Robotnik.

Cine joacă în filmul Sonic the Hedgehod?

Actorul și comedianul american Ben Schwartz este cel care dă voce ariciului albastru pe marile ecrane, iar Jim Carrey, în rolul antieroului, îl joacă pe Doctor Robotnik, geniul malefic care vrea să-l prindă pe Sonic pentru ca prin puterile lui să cucerească întreaga lume.

Tom Wachowski este în realitate James Marsden, iar fumoasa lui soție veterinar, Maddie Wachowski, este interpretată de Tika Sumpter. În  anul 2018 umblau zvonuri cum că Paul Rudd l-ar putea juca pe Tom, dar în final zvonurile s-au dovedid false. 

În calitate de mare fan al jocului, se pare că Ben Schwartz a fost foarte bucuros să primească rolul după ce a dat o audiție citind un script și i-a impresionat pe producători cu interpretarea sa.

Filmările au început la scurt timp după alegerea rolurilor, mai exact la jumătatea lui septembrie în anul 2018 și s-au terminat pe data de 16 Octombrie a aceluiași an. Apoi, post producția și fotografiile adiționale au fost făcute la New York, orașul unde Jim Carrey și-a filmat rolul său.

Cu așa o echipă de actori și producători era aproape imposibil ca filmul Sonic the Hedgehog să nu fie un adevărat succes. Dar totuși, credem că retușurile caracterului principal au picat tocmai la fix deoarece, cu design-ul original, Sonic nu părea neapărat genul de arici cu care vrei să te împrietenești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here