Compania chinezească Huawei se bucură în ultimul timp de multă atenție din partea amatorilor de terminale competente la capitolul fotografie. Gama P30 în mod special este una din cele mai apreciate mai ales ținând cont de faptul că este ultima gamă de la Huawei de pe care pot fi accesate aplicațiile Google. Însă există o mare diferență de preț între terminalul entry level și cel de top al seriei, lucru care ne face să ne punem pe drept întrebarea: cât sunt ele de similare?

Câteva lucruri pe care le au în comun Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro

Făcând parte din aceeași gamă, Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro au o mulțime de lucruri pe care le împărtășesc. Unul dintre ele este camera selfie cu câte 32 MP în ambele cazuri. Companiile chineze au pus în ultimul timp din ce în ce mai mult accent pe performanțele foto și acest lucru se observă și la terminalele lor mai convenabile, așa cum este și cazul telefonului Huawei P30 Lite care deși nu face fotografii în beznă, este destul de reușit la acest capitol.

Mai mult, un lucru demn de menționat în rândul similarităților este posibilitatea de încărcare rapidă pentru ambele telefoane. Acest lucru era de așteptat în cazul terminalului Pro, dar este destul de surprinzător pentru varianta sa Lite, fiind o funcție ce nu poate fi găsită în general la terminalele de buget ale altor companii.

În ceea ce privește design-ul, avem mai multe diferențe decât asemănări și de aceea, singurul aspect pe care îl vom pomeni în acest paragraf este posibilitatea de dotare cu huse Huawei P30 Lite sau huse Huawei P30 Pro de la Itelmobile pentru ambele aparate.

Prin ce diferă Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro?

Există o diferență ca de la cer la pământ între camerele principale ale dispozitivelor Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro. Chiar și cu noul Huawei P40 Pro, Huawei P30 Pro este unul din cele mai apreciate telefoane când vine vorba de fotografie și asta se datorează lentilelor sale Leica de 40 MP, 20 MP și 8 MP care compun un sistem imbatabil. Huawei P30 Lite pe de altă parte, nu este nici el un telefon de lepădat dacă nu dorești să faci fotografii în condiții slabe de lumină. Sistemul său de lentile de 24 MP, 8 MP și 2 MP este destul de performant și face la rândul său furori când este comparat cu alte telefoane din aceeași gamă de preț.

Articole recomandate:
Telefoanele Samsung Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra și iPhone 11, 11 Pro respectiv 11 Pro Max luate la bani mărunți

O altă diferență majoră între cele două terminale este autonomia. În timp ce Huawei P30 Lite are o baterie de doar 3340 mAh, Huawei P30 Pro este prevăzut cu un acumulator de 4200 mAh care permite majorității utilizatorilor o utilizare de până la 2-3 zile, în funcție de intensitatea cu care îl folosesc.

De asemenea, Huawei P30 Lite pierde câteva puncte prețioase și la capitolul performanțe, întrucât cei 8 GB RAM cu care este dotat Huawei P30 Pro permit o experiență de utilizare mai bună decât cei 4 GB RAM ai variantei sale mai ieftine.

Ce să cumperi dintre un Huawei P30 Lite și un Huawei P30 Pro?

Când vine vorba de achiziții, întotdeauna este vorba de buget. Dacă ar avea suficienți bani de investit într-un nou terminal, probabil că majoritatea cumpărătorilor ar investi în variantele Pro nu doar în cazul fanilor Huawei, ci și ai altor companii. Motivele pentru care acestor telefoane li se spune flag ship sunt niște motive bine întemeiate, greu de găsit și la variantele de buget. Dar banii contează și atunci când ești obligat să te încadrezi într-o anumită sumă, variantele Lite îți sar în ajutor.

În cazul telefonului Huawei P30 Lite lucrurile sunt clare. Asemănător ca dimensiuni cu terminalul Huawei P20, disponibil într-o gamă variată de culori și destul de generos la spațiul de stocare, Huawei P30 Lite este un telefon excelent pentru atunci când îți dorești ceva ieftin și bun. Nu se poate compara cu Huawei P30 Pro din multe puncte de vedere, dar dacă nu ai pretenții foarte mari și doar cauți un terminal cu un raport excelent calitate / preț, Huawei P30 Lite este soluția!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here