Tocmai săptămâna trecută, Sony a anunțat oficial că vom avea parte de două ediții PlayStation 5! Ediția standard este o consolă clasică așa cum Sony ne-a obișnuit și până acum, iar ediția digitală este puțin diferită în sensul că nu prezintă nicio unitate optică, o premieră pentru consolele PlayStation!

Din punct de vedere estetic, fără îndoială ediția digitală arată mult mai bine. În lipsa unității optice, întregul dispozitiv are un aspect mai rafinat și un design simetric, spre deosebire de ediția standard care acomodează unitatea optică într-o umflătură laterală ce arată cel puțin ciudat, acum că avem și termen de comparație.

În legătură cu decizia Sony de a lansa două ediții pentru același produs, sentimentele noastre sunt amestecate. Pe de-o parte, în ziua de azi, când mulți gameri obsedați de ordine și curățenie își descarcă pe hard disk-uri toate jocurile pe care vor să le încerce în loc să strângă colecții de CD-uri, o astfel de inițiativă este oarecum naturală și mai mult decât binevenită. 

Pe de altă parte, pentru că este o premieră pentru Sony, vestea ne-a luat puțin prin surprindere, deoarece nu ne așteptam să vedem atât de repede începutul sfârșitului consolelor cu unități optice. De asemena, știind că o mulțime de producători de console depind de parteneriatele lor cu magazine precum celebrul GameStop ce vând copii pe CD ale celor mai populare jocuri, oare cum se va descurca PlayStation 5 în lipsa unei unități optice?

Dar se pare că Sony a renunțat de mult să-și mai facă griji pentru astfel de parteneriate și poate tocmai din acest motiv încearcă și această abordare. În același timp, temându-se de riscul la care sunt expuse magazinele de jocuri pe CD, GameStop caută să-și revitalizeze brand-ul testând diferite buticuri de tip concept store din Tulsa, Oklahoma.

Tot ce știm până acum despre PlayStaiton 5

Se pare că deși vor exista două ediții diferite ale aceleiași console, experiența de joc va fi identică pentru oricare dintre ele. Astfel, totul depinde de preferințele cumpărătorilor și cât de mult se simt ei atrași de colecțiile de CD-uri. Din punctul nostru de vedere, la fel cum s-a întâmplat în cazul cărților tipărite după apariția e-book-urilor, faptul că majoritatea jocurilor pot fi cumpărate acum și în copii digitale, nu înseamnă obligatoriu că nimeni nu va mai cumpăra CD-uri, chiar dacă vânzările vor scădea.

Articole recomandate:
Cei de la Sony duc o luptă internă aprigă pentru scăderea prețul consolei PlayStation 5, dar se pare că mai ieftin de $450 nu prea se poate

Ca design, așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, varianta PlayStation 5 cu unitate optică este puțin mai lată într-o parte, motiv pentru care cei cu un simț estetic bine dezvoltat și un ochi critic, s-ar putea să prefere mai mult varianta digitală. 

În ceea ce privește software-ul, producătorii au dezvăluit o serie de jocuri care mai de care mai atrăgătoare care vor demonstra adevăratele aptitudini ale acestei noi console. Petrecerea se pare că va începe cu Grand Theft Auto V și se va continua cu multe alte surprize.

Special create pentru PlayStaiton 5, ne vom distra cu nouă jocuri noi printre care se numără și Spider-Man: Miles Morales și Ratchet & Clank: Rift Apart.

Din print screen-uri cel puțin, Horizon Forbidden West pentru PlayStation 5 arată magnific și abia așteptăm să descoperim tărâmuri devastate de furtuni masive, indiferent de ediția PlayStation pe care o vom cumpăra în cele din urmă. Și să nu uităm de Demon’s Souls, un remake extraordinar semnat de Bluepoint Games și Japan Studio.

La crearea unei noi console, succesul depinde foarte mult și de contribuția producătorilor de jocuri independenți care să se implice cât mai devreme în procesul de creație și să vină cu titluri noi care să pună la încercare competențele dispozitivului. Iar în ceea ce privește consola PlayStation 5, se pare că nimeni nu a dus lipsă de idei și de creație. Astfel, la vremea potrivită, câteva din noile titluri cu care ne vom putea delecta sunt următoarele:

  • ● Bugsnax, produs de Young Horses;
  • ● Googbye Volcano High, produs de Ko_op;
  • ● Jett: The far Shore, produse de Superbrothers + Pine Scented;
  • ● Little Devil Inside, produs de Neostream Interactive;
  • ● Oddworld: Soulstorm, produs de Oddwordl Inhabitants;
  • ● The Pathless, produs de Giant Squid și Annapurna;
  • ● Stray, produs the BlueTwelve Studio și Annapurna;
  • ● Solar Ash, produs de Heart machine și Annapurna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here