Doom Patrol se întoarce la HBO Max cu un nou sezon! Datorită expunerii de care se bucură sezonul 2 și a atmosferei sinistre a întregului serial, cu siguranță ca fan ți-ai pus cel puțin o dată întrebarea ce se mai întâmplă și de data aceasta? Dar pentru o recapitulare a ultimului episod difuzat până acum și pentru o mai bună înțelegere a rolului lui Dorothy Spinner, jucată de Abigail Shapiro, care pare să fie chiar personajul principal al noului sezon, te invităm să citești în întregime acest articol.

Despre ce este serialul Doom Patrol?

Cu toate că din punct de vedere cronologic Doom Patrol a fost primul, pentru că X-Men este mai cunoscut decât acesta, putem spune că este vorba de o poveste foarte similară ca cea a simpaticilor mutanți pe care cu toții o știm atât de bine. La fel ca și X-Men, membrii Doom Patrol sunt niște oameni cu puteri bizare din cauza cărora nu se pot integra normal în societate și care sunt conduși de un filantropist în scaun cu rotile. 

În acest scenariu, profesorul Niles Caulder jucat de Timothy Dalton vrea să demonstreze unor semi-eroi precum Larry Trainor – Matt Bomer & Matthew Zuki, Rita Farr – April Bowlby, Cliff Steele – Brendan Fraser și Riley Shanahan, Vic Stone – Joivan Walde și Jane – Diane Guerrero că își pot folosi superputerilor în folosul societății dacă învață cum să se autocontroleze.

Doom Patrol are mai mult sau mai puțin aceleași personaje ca primul episod din primul sezon al serialului Titans și are loc într-o lume paralelă din multiuniversul DC.

Care este rolul lui Dorothy Spinner în cel de-al doilea sezon Doom Patrol?

Nu putem spune că trailer-ul sezonului 2 din Doom Patrol ne oferă cine știe ce insight în legătură cu acțiunea, având în vedere că o bună parte din secvențe sunt de fapt preluate din primul sezon. Dar chiar și din puținele informații pe care le avem, am reușit să ne facem o părere cu privire la ceea ce ar trebuie să ne așteptăm de la următoarele episoade.

Sezonul 1 s-a încheiat cu echipa Doom Patrol omorând un gândac de bucătărie supradimensionat numit Ezekiel și intrarea în scenă a fiicei profesorului Niles Caulder, Dorothy Spinner. Mai mult, printr-o întâmplare nefericită, confruntarea cu gândacul i-a făcut pe toți să se micșoreze, ajungând la o dimensiuni ridicol de mică, motiv pentru care primul episod din cel de-al doilea sezon se numește chiar Fun-Size. De asemnea, scena din trailer în care Cliff pocnește un șobolan, ne face să credem că în continuare va fi vorba de căutarea unei soluții pentru a reveni la mărimea originală.

Articole recomandate:
The Witcher are toate șansele să ajungă cel mai popular serial difuzat vreodată pe Netflix! 76 de milioane de abonați interesați de producție

Din ce am înțeles până acum, se pare că Dorothy va avea un rol foarte important în acest sezon deoarece, la un moment dat, va scăpa de sub supravegherea lui Caulder, iar acesta îi previne pe toți ceilalți membri în legătură cu potențialul ei, deoarece, indiscutabil, ea este cel mai puternic membru de până acum din Doom Patrol. Dorothy are puterea de a da viață tuturor personajelor pe care și le imaginează, iar odată ajunse în lume, acestea trăiesc atâta timp cât trăiește și ea.

Dacă din acest punct încolo, scenariul serialului respectă acțiunea din benzile desenate, se prea poate ca în sezonul 2 întreaga poveste să se bazeze pe confruntarea cu un dușman malefic denumit Candlemaker, exilat într-un alt plan al existenței, dar pe care Dorothy îl readuce în universul Doom Patrol. Dar cât de mult țin producătorii la acuratețe, rămâne de văzut deoarece chiar și până acum, și-au luat oarecare libertăți în legătură cu sursele de inspirație.

În benzile desenate, Dorothy este o copilă cu chip de maimuță, determinat de o malformație. Dar în serial, producătorii și-au imaginat-o ca pe o femeie preistorică, nemuritoare, numită Salva, prin existența căreia se explică și obsesia lui Caulder pentru atingerea nemuririi, în ideea de a-și apăra propriul copil.

Data de lansare a primelor trei episoade din sezonul 2 Doom Patrol este 25 iunie. De aceea, încă mai ai câteva zile dacă vrei să te pui la punct cu tot ce s-a întâmplat până acum și să revezi sezonul 1, ca să intri din nou în atmosfera serialului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here