Avem multe informații de digerat când comparăm noile console PlayStation 5 și Xbox Series X. Până acum ne-am format o imagine destul de clară cu privire la componentele acestora, din ce este formată biblioteca de jocuri a fiecărui dispozitiv în parte și, cel mai important, datele lor de lansare care se preconizează a fi cândva la sfârșitul acestui an. Mai mult, informații noi despre aceste două console apar periodic așa că treptat continuăm să ne îmbogățim baza de cunoștințe.

Din ceea ce am aflat în ultima vreme, cel mai mult ne-a impresionat forma consolei PlayStation 5 care este cel puțin neobișnuită. PlayStation 5 va fi disponibil în două ediții diferite în funcție de existența sau absența unității optice și în ambele variante are un design foarte futurist.

În ceea ce privește puterea, cel puțin din ceea ce scrie pe hârtie, se pare că PlayStation 5 de la Sony va fi ceva mai slab decât Xbox Series X, redând imaginile într-o calitate o idee inferioară. Dar pe de altă parte, se pare că va câștiga cursa vitezei, datorită unității sale SSD mai competentă decât tot ceea ce a fost realizat până acum. 

Legat de capacități și aspect, cei de la Microsoft au fost mult mai deschiși încă de la început, motiv pentru care știm deja de câteva luni exact cum va arăta noul Xbox Series X și ce fel de componente va avea. Ba chiar am văzut și câteva demonstrații de jocuri pe această consolă, care cu toate că doar ne-au stârnit și mai mult curiozitatea, ne-au arătat că producătorii sunt pe drumul cel bun și vom avea parte de ceva cu adevărat spectaculos.

De știut despre PlayStation 5 și Xbox Series X! 

Ce sunt ele? Atât PlayStation 5, cât și Xbox Series X sunt două console de ultimă generație, prima produsă de Sony și cea de-a doua de Microsoft, care vor lua cu asalt piața jocurilor video începând cu sfârșitul acestui an;

Care este data oficială de lansare pentru PlayStation 5 și Xbox Series X? Atât Sony cât și Microsoft au afirmat oficial că își vor lansa noile produse în vacanța anului 2020, ceea ce noi presupunem că înseamnă cândva prin luna decembrie a acestui an;

Articole recomandate:
Apare Bloodborne pe PC?

Este mai puternic Xbox Series X decât PlayStation 5? Din ceea ce scrie pe hârtie, capacitățile celor două console sunt aproape aceleași. Dar există unii specialiști care spun că ar trebui să ne așteptăm la rate de refresh mai mari și la o rezoluție mai bună de la Xbox Series X;

Cât vor costa PlayStation 5 și Xbox Series X? Nu avem încă un preț exact pentru cât vor costa fiecare din aceste super console cu care vom face cunoștință anul acesta, dar cred că ar trebui să punem de-o parte undeva în jur de 500 de euro pentru oricare dintre ele.

Punctele forte al consolei PlayStation 5

Strategia de marketing a celor de la Sony cu siguranță se va baza pe unitatea de SSD. Ca să-i demonstreze capacitățile dezvoltatorii ne-au arătat cum rulează pe acest dispozitiv jocul Spider-Man pentru PlayStation 4 și putem spune că am rămas pur și simplu impresionați de viteza de încărcare a fiecărui detaliu, un lucru imposibil generațiilor mai vechi de console.

Virtual, am făcut de asemenea cunoștință și cu noul controller, care mai nou nu se mai numește DualShock, ci DualSense, și așa cum te-ai aștepta și după nume, pentru funcția sa haptic touch, este un controller total diferit față de tot ceea ce am văzut de la Sony până acum. 

Punctele forte al consolei Xbox Series X

Xbox Series X arată impresionant în fotografii. Această bijuterie este o consolă cu un design foarte minimalist, dar în același timp cu o putere ce pare să o depășească pe cea a consolei PlayStation 5. Un procesor de 12 teraflops care rulează constant la o viteză de 1,825 MHz este mai mult decât tot ce ne-am putea dori vreodată de la o consolă, iar ideea că vom putea vizualiza conținut, și poate și jocuri în rezoluție 8K, este un motiv suficient să începem de pe acum să ne punem bani la pușculiță.

Mai mult, funcția Quick Resume despre care am discutat și cu alte ocazii pe acest website este cum nu se poate mai atrăgătoare pentru că ne place să ne facem singuri regulile în legătură cu programul de joc! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here