Branding-ul digital este văzut astăzi ca o prelungire a conturării unei imagini unitare în online pentru unii, în timp ce pentru alții înseamnă singura tehnică de a se face cunoscuți posibililor clienți.

Instrumente precum Web Design, E-mail și Social Media Marketing sunt eficiente în consolidarea imaginii unui brand.

Pentru început, trebuie să clarificăm faptul că nu orice afacere cu o prezență constantă în online face branding. Acesta presupune un proces de comunicare multilateral, care să ajute la crearea unei percepții unitare în mintea consumatorului. Branding-ul este mai mult decât vânzare sau vizibilitate obținută prin Social Media Marketing.

Cum să construim un brand în online?

Web Design

Bineînțeles, nu putem vorbi despre un brand digital fără să nu ne referim, în primul rând, la site-ul web. Acesta funcționează ca un instrument principal de contact al clientului cu o anumită companie, fapt pentru care el joacă un adevărat rol de ambasador. Trebuie să ne asigurăm că site-ul are identitate, că transmite, prin intermediul conținutului, al imaginilor sau al modului în care este organizat, esența brandului (valori, principii, ton of voice etc.).

Social Media Marketing

Fie că utilizăm și mijloace de comunicare tradiționale, fie că nu, prezența în Social Media este obligatorie pentru a transforma un business într-un brand. Comunicarea trebuie să fie unitară și aici, transmițând aceleași valori, doar că  într-un mod adaptat la stilul dinamic al rețelelor de socializare. Nu uita de campaniile de retargetare! În timp, acestea cresc loialitatea unei persoane față de brandul tău.

E-mail Marketing 

Dacă până acum am vorbit despre canale ce ne permit o comunicare în masă, E-mail Marketing-ul are la bază personalizarea. Adresează-te clientului direct, folosește numele, creează poate chiar campanii de micro targetare: spre exemplu, dacă afacerea ta este un petshop, pe baza datelor abonaților tăi, poți crea un newsletter cu produse pentru cei care dețin câini și unul pentru cei interesați de produsele pentru pisici. 

Articole recomandate:
Ce trebuie sa stii cand te duci cu laptopul pentru o curatare de praf si inlocuire pasta termoconductoare?

A consolida un brand nu este o muncă ușoară, însă dacă dispui de instrumentele corecte, poți genera vizibilitate pe termen lung. Echipa SEO 365 Cluj îmbină armonios tehnicile de Marketing online, ajutând afacerile să se transforme în branduri. Dacă îți dorești ca business-ul tău să prindă contur în online, contactează-i și vei beneficia de consultanță gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here