Se pare că dacă deții deja o copie a jocului The Witcher 3 pe platforma GOG.com și pe o altă platformă, tot ce primești este un cod pe care poți să-l dăruiești mai departe, sau… să-l păstrezi pentru tine. Pe de altă parte, dacă ai jocul doar pe o altă platformă și nu pe GOG, ești legat de contul tău GOG. Dar totuși este vorba de o copie gratuită a jocului The Witcher 3 pe care poți s-o folosești așa cum consideri de cuviință!

Obiceiul darurilor în cultura americană

Acum câțiva ani, pe continentul american erau foarte populare bomboanele mentolate Ice Breakers cu două capace pe ambalajul cărora scria: to share și not to share. Capacul pentru dăruit avea o deschizătură mică, prin care putea să iasă o dată o singură bomboană, iar capătul pentru uz personal avea o deschizătură cât jumătate de cutie pentru că la cât de bune erau aceste bomboane, nu era ceva ieșit din comun ca cineva să vrea să le mănânce pe toate dintr-o singură înghițitură. 

Bomboane în aceste ambalaje nu prea se mai găsesc la ora actuală, dar strategia de marketing era un inteligentă pentru că cine și-ar fi dorit să împartă cu ceilalți mai mult de o bomboană din aceste dulciuri delicioase? De aceea întregul concept a fost perceput de consumatori ca o glumă bună.

Legătura dintre relația cu aproapele și jocul The Witcher 3

Nu știm dacă producătorii jocului The Witcher 3 s-au inspirat din conceptul ambalajelor bomboanelor mentolate Ice Breakers sau nu, dar un lucru sigur e că la baza strategiei lor de marketing a stat același tip de gândire. Cu alte cuvinte, oricine deține o copie a jocului The Witcher 3: Wild Hunt pe orice fel de platformă ca de exemplu: Steam, Epic, Origin PS4 sau Xbox One, primește o copie gratis a jocului pe GOG, care este de fapt marketplace-ul pentru jocurile CD Projekt pentru PC. Singura platformă care nu face parte din acest program și reprezintă o excepție este Switch.

De asemenea, pe GOG ți se oferă exact ceea ce ai deja și în altă parte! Dacă de exemplu copia ta The Witcher 3 face parte din ediția Game of the Year cu toate expansion-urile, asta primești și pe GOG. Pe de altă parte, dacă ai doar jocul de bază, din păcate nu se aplică niciun upgrade și trebuie să te mulțumești și pe GOG tot cu versiunea standard. Mai mult, dacă te-ai jucat vreodată The Witcher 3 pe consola ta, indiferent dacă mai ai CD-ul, l-ai dat mai departe, ți-a aparținut ori nu, GOG detectează acest lucru și îți face cadou copia gratuită.

Articole recomandate:
Microsoft face dezvăluiri în legătură cu noile console Xbox Series X, iar detaliile împărtășite sunt unele surprinzătoare

Există însă și o dilemă! Copia gratuită o poți primi conectându-ți platforma pe care o folosești la GOG pentru ca aceasta din urmă să poată verifica dacă într-adevăr ai vreo tangență cu jocul sau nu. Însă dacă ai jocul deja și ai plătit o dată pentru el, de ce l-ai mai vrea încă o copie gratuită a exact aceluiași titlu?

În legătură cu ast, un oarecare gamer pasionat de jocul The Witcher 3 și-a scris pe contul său de Twitter că deține jocul pe toate platformele, iar la postarea sa, cei de la GOG i-au răspuns că tot îi dau o copie gratuită pentru a o dărui cuiva interesat. Iar acest caz, întrebarea firească este: a dărui sau a păstra pentru sine?

Există în viața ta cineva atât de important încât să merite o copie din extraordinarul The Withcer 3? Sau mai bine primești codul și împreună cu toate celelalte copii pe care le deții până în prezent îl păzești ca un dragon care nu lasă pe nimeni să se atingă de grămada sa de aur?

Decizia în legătură cu această dilemă existențială trebuie luată rapid pentru că mai sunt doar câteva zile până la data de 23 iunie 2020 când oferta dispare și nu mai are nimeni parte de aventurile lui Geral of Rivia fără să plătească, așa cum se cuvine, pentru ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here