Dincolo de asta, orice regulă cunoșteam a fost încălcată și ne așteptăm la schimbări semnificative în domeniul companiilor de IT outsourcing și software development care conduc sectorul tech spre noua eră.

Ca întotdeauna, un mare procent al inovațiilor în tehnologie care ajung pe piață sunt determinate de comportamentul clientului consumator sau ca o predicție a unui posibil comportament. Avem call-uri video pentru că scrisul a devenit obositor sau plictisitor. Am vrut momente temporare pe care să le putem posta exact în momentul în care se întâmplă și să le împărtășim într-un anumit interval de timp pentru a crea nevoia de mai mult și curiozitate. Iar acestea sunt exemple frivole din viața de zi cu zi cu care putem rezona. Dar haideți să facem un exercițiu și să ne uităm la imaginea de ansamblu pentru a putea observa trendurile macro in tehnologie și software development care sunt acum în creștere. Unele dintre ele au existat tot timpul pentru early-adopters, dar acum devin o necesitate și pentru restul.

Aplicații pentru remote work

Remote work a fost până acum câteva luni doar un beneficiu greu de obținut pentru unii angajați, care oarecum nu au câștigat privilegiul sau nu au ales viața de freelancer, care prin definiție presupune metoda aceasta de lucru. Brusc, recomandările și restricțiile autoizolării au forțat aproape toate sectoarele de lucru să-și transfere activitatea online. Desigur, nu ar fi fost atât de simplu dacă nu ar fi existat aplicațiile de remote work care oferă suport pentru planificare, organizare, execuție și comunicare în echipe, atât local dar și oriunde în lume. Dat fiind faptul că nu avem o proiecție realistă asupra perioadei restricțiilor, această nișă va înflori cu siguranță și în lunile următoare prin noi aplicații, funcționalități și experiențe ale user-ului.

Experiențe virtuale

De când viața s-a mutat mai mult între patru pereți, escapada oamenilor a devenit realitatea virtuală. În acest moment o experiemntăm activ prin filtre, jocuri video, tururi virtuale pe Google Earth și altele. Ca urmare, este o perioadă fructuoasă pentru developerii de AR și VR să recreeze unele scene din realitatea noastră anterioară care pot fi experiementate din sufragerie, stând confortabil pe canapea. O întreagă bulă care să cuprindă călătorii, shopping și întâlniri realizate cu o conexiune la internet sau prin live stream. Acestea și alte activități puse acum în stand-by ar putea căpăta o altă valență.

Shopping online cu fuziune de realitate

Imaginează-ți că intri într-un mall, te-ntâlnești cu un prieten, mergeți într-un magazin și vă cumpărați ceva ce vă place. Știm, nimic spectaculos până aici. Dar cum ar fi să faci asta pe un live stream. Sinergia perfectă între shopping-ul online și live-streaming. În timp real, să faci shopping experiențial din confortul casei tale. Dezvoltarea platformelor e-commerce este într-o transformare chiar în acest moment. Asia a reușit să aducă în prim plan asemenea noi funcționalități care combină necesitatea, entertainment-ul și nevoie factorului social.

Soluții software open-source

Când Elon Musk a decis să ofere patentul mașinii sale electrice întregii lumi, a lăsat pe toată lumea fără cuvinte. Chiar dacă nu a fost singurul din istorie care a făcut un astfel de gest, a fost un punct important în istoria contemporană înspre binele colectiv. Mai mult de atât, de când trăim vremuri fără precedent, să împărtășim soluții software utile, poate crește gradul de sustenabilitate și paote fi un act responsabil din partea companiilor care dezvoltă software și fac IT outsourcing.

Articole recomandate:
3 neadevăruri despre cazinourile online

Sănătate fără efort cu ajutorul soluțiilor IoT

Poate tocmai am inventat un nou concept care sună ciudat, dar ar putea avea sens. Poate chiar acum cât citiți asta, tocmai ați folosit dezinfectatul de mâini, încercând din răsputeri să vă păstrați în siguranță. Totuși, când lucrurile vor ajunge la un nou normal, vom avea libertate să facem din nou anumite lucruri și în scurt timp vom avea tendința să uităm de aceste obiceiuri de a ne proteja constant pe care le avem la-ndemână. Totuși, siguranța și problemele de sănătate vor continua să fie importante și integrate în rutina noastră. Dar ne-am dori să fie mai simplu de făcut sau să fim ajutați în acest sens. Iar în această situație poate că o cameră de decontaminare la intrarea unui magazin high-end de brand sau un sistem de purificare a aerului care te asigură că respiri un aer fără viruși, realizat prin soluții IoT, nu par așa departe ca realitate. Dacă putem controla temperatura din casă prin smartphone, vom avea cu siguranță și metode mai simple de a ne păstra sănătatea.

Prieteni virtuali

Altă problemă socială ce poate fi rezolvată de software și tehnologie. E doar un pas mic de la asistenți virtuali și chat-bots, la prieteni virtuali. Samsung a adus deja în atenția lumii, conceptul Neon – ființe virtuale cu chip uman care nu doar îți oferă informații, dar totodată te ajută în procese de învățare și discută cu tine. Este o versiune beta în dezvoltare, dar odată de cutia Pandorei a fost deschisă, prieteniile virtuale nu vor mai fi doar un scenariu.

Comerț contactless

Livrarea, cunoscută acum drept contactless, ajunge la un alt nivel – a-commerce. Drone, mașini fără șofer controlate de la distanță care livrează cu mai multă siguranță. Nu e o noutate, dar se transformă într-un trend crescând, datorită necesităților din această perioadă de distanțare. Roboții pot automatiza anumite procese care au nevoie să fie lipsite de contact uman. Vom vedea însă care din aceste noi metode vor persista și după ce pandemia va trece.

Unele lucruri după experiența COVID-19 nu vor mai fi la fel, asta este sigur. Prin urmare, alegem să luăm tot ce-i mai bun din această situație și să ne uităm la noul val de technologie care ne poate îmbunătăți viața și totodată să învățăm să ne adaptăm la orice urmează.

Dacă te tentează să folosești tehnologia pentru a fi în trend, sigur ai nevoie de un partener de software development. Putem discuta dacă ne lași un mesaj aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here