Noua materie care poarta denumirea de consiliere si dezvoltare personala a fost inclusa in planul pentru invatamant gimnazial si este o disciplina apartinand trunchiului comun pentru consiliere si orientare. Inca din clasa a 5-a elevii studiaza aceasta materie si au o ora pe saptamana alocata in sensul acesta.

Care este scopul studierii acestei materii?

Asa cum se poate vedea inca din manual consiliere si dezvoltare personala clasa 5, aceasta disciplina are rolul principal de a contribui in mod semnificativ la consolidarea nivelului de incredere in propria persoana a fiecarui elev. Acestia vor invata sa se priveasca pe ei insusi drept persoane unice si isi vor constientiza valoarea, ceea ce inseamna ca le va fi mult mai usor sa interactioneze in grupuri, sa invete mai bine si sa ia decizii personale si scolare pentru propria cariera si pentru un stil de viata cat mai sanatos.

Ce cuprinde programa?

Intr-un manual consiliere si dezvoltare personala clasa 5 elevul continua sa invete despre consiliere si dezvoltare personala din clasele mai mici. De asemenea, aceasta programa implica si ajutorul elevului pentru a isi dezvolta competente. In momentul in care elevul trece la gimnaziu, va invata cum sa determine care sunt calitatile sale personale pentru a se putea autocunoaste si pentru a face cele mai bune alegeri in cariera. De asemenea, va incepe sa aiba initiativa, isi va dezvolta calitatile civice si sociale si isi va manifesta disponibilitatea pentru a participa la tot ce se afla in jurul sau si pentru a valoriza cat mai bine toate caracteristicile sale care il fac diferit.

Aceasta disciplina ajuta totodata si la dezvoltarea personalitatii elevilor, bazandu-se pe cunostintele despre propria persoana si pe relatiile sociale si emotionale. In plus sunt incurajate si competentele care vizeaza managementul invatarii si toate competentele de management pentru cariera si pentru a adopta un stil de viata cat mai bun.

La orele de dezvoltare personala clasa 5 elevul invata cum sa vizualizeze si sa-si exploreze cat mai bine toate interesele, aspiratiile si nevoile si cum sa-si identifice si evolueze elementele definitorii personale.

Pentru managementul invatarii, aceasta materie este cea care pune bazele cunostintelor pentru evolutie progresiva si de lunga durata si ofera o oportunitate de a invata cat mai bine si cat mai corect. In plus, elevul are ocazia sa analizeze care sunt cele mai bune metode de a invata si care i se potrivesc cel mai bine. Aceasta materie trateaza fiecare elev ca pe o persoana unica, acesta avand abilitati proprii si avantaje care il fac diferit.

Articole recomandate:
Unde găsești asigurare RCA la cel mai bun preț

O materie utila pentru dezvoltarea pe termen lung

Aceasta materie este o solutie optima si pentru dezvoltarea carierei si pentru viata de adult a copilului deoarece elevii invata cum sa isi aleaga domeniile la care se pricep cel mai bine si in care simt ca vor activa cu placere. Astfel, elevul invata cum sa isi identifice cele mai importante caracteristici, cum sa stie unde este cel mai bun si la ce se pricepe cel mai bine, astfel incat sa poata face alegeri care sa il ajute in viitor.

Astfel, in momentul in care elevul trebuie sa aleaga liceul la care se va inscrie nu va mai avea surpriza neplacuta de a descoperi ca nu stie ce sa isi aleaga si care este cea mai buna optiune pentru el. De asemenea, elevul are si perspective pentru ceea ce isi doreste sa faca in viitorul indepartat. Chiar daca in timp aceste lucruri se pot schimba si chiar daca atunci cand elevul alege mate info pentru a deveni profesor de matematica, dar opteaza ulterior pentru inginerie, aceasta materie este cea care il ajuta sa ajunga pe drumul pe care si l-a dorit fara sa aiba confuzii.

Materia Consiliere si dezvoltare personala ajuta de asemenea si la obtinerea unei atitudini mult mai responsabile in ceea ce priveste propria persoana si propria sanatate, dar si despre lumea inconjuratoare, ceea ce este foarte important pentru toti elevii si pentru adultii de mai tarziu. Incepand studiul acestei materii de la cele mai mici varste, sansele ca elevul sa se transforme intr-un adult responsabil si care stie exact ce potential are si ce poate sa ofere celor din jur si propriei persoane, sunt mult mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here