Alege unul dintre cele mai bune controllere pentru jocuri, atunci când combinația de  mouse și tastură nu reprezintă neaparat varianta optimă în materie de jocuri pe PC.

Indiferent de ceea ce spun specialiștii sau cei mai pasionați dintre gamerii de jocuri video, cel mai bun mod de a juca nu înseamnă întotdeauna doar combinația de mouse și tastatură. Sunt o mulțime de jocuri, cum ar fi Control, Shovel Knight sau Forza Horizon, care oferă o experiență de joc mult mai interesantă atunci cânt sunt utilizate controllerele în detrimentul tastaturii sau mouse-ului clasic. De asemenea această variantă este mult mai bună și în cazul GTA 5 atunci când trebuie să urci într-un avion sau elicopter. Este de subliniat și faptul că atunci când folosești controllerul ai libertatea de a alege să joci stând confortabil pe canapea, ceea ce bineînțeles face ca întreaga experiență de joc să fie mult mai interesantă și relaxantă.

Deși există o varietate de tastaturi pentru jocuri care sunt foarte bune, sigur poți să îți îmbunătățești kit-ul tău  de gamer incluzând și un controller.

Dacă vrei să investești într-un produs de calitate, cel mai bun controller al momentului este Xbox Elite Wireless Controller Series 2, mai ales dacă ești obișnuit cu designul controllerelor Xbox. Deși are un preț destul de mare, Series 2 vine și cu o mulțumime de servicii suplimentare. Dacă vrei însă să nu cheltuiești atât de mult, există și produse cu prețuri mult mai accesibile, cum ar fi PowerA Spectra care poate fi achiziționat cu mai puțin de 50$.

Iată o listă pe care am selectat-o pentru tine:

1. Xbox Elite Wireless Controller Series 2 – Cel mai bun controller wireless

 • Greutate: 345g (+/-15g)
 • Conexiune: USB-C, Bluetooth, 2.4GHz
 • Baterie: Internal Rechargable Battery (40 ore)
 • Preț: $173.70
 • Multe opțiuni de personalizare
 • Stație de încărcare detașabilă prin USB-C
 • Activare Bluetooth

Dacă folosești controllerul Microsoft Elite Series 2 mai mult de 10 minute o să înțelegi de ce se află pe primul loc pe listă. Este un produs ale cărui componente ”respiră” calitate. Opțiunile de personalizare aproape interminabile îți oferă un nivel de control de neegalat asupra jocului iar să poți modifica după bunul plac toate configurările controllerului pare absolut incredibil.

Cele mai semnificative schimbări față de seria 1 includ o stație de încărcare pentru noua baterie reîncărcabilă  și ea și cu o autonomie de 40 de ore. De asemenea, având în vedere faptul că Xcloud și Apple Arcade au lansat câteva jocuri grozave pentru dispozitivele mobile, poți folosi cu ușurință controlerul Seria 2 conectându-l prin Bluetooth.

Articole recomandate:
9 Cele mai bune tastaturi pentru gaming în anul 2020

Să cheltui  mai mult de 160$ pentru un controller nu este la îndemâna oricui, mai ales că este practic de 4 ori mai scump decât varianta Xbox One, dar dacă ești un jucător pasionat care apreciază performanța și posibilitățile de personalizare, îți garantez că merită fiecare bănuț.

2. Astro C40 TR –  făcut pentru PS4, compatibil cu PC

 • Greutate: 320g
 • Conexiune: 2.4GHz wireless, cablu USB 
 • Preț: $349.14
 • Butoane remapabile, ce pot fi schimbate

Variantă premium și prezentat ca variantă altenativă pentru DualShock 4, Astro C40 TR este pentru PS4 la fel cum este Xbox Elite Wireless controller pentru Xbox One. 

Ceea ce face ca C40 TR să fie unic este faptul că permite atât schimbarea butoanelor cât și mutarea lor efectivă.  Designul modular permite ca butonul din stânga să fie schimbat cu poziția D-padului sau poți chiar să pui ambele butoane pe stânga și să ai D-padul în partea dreaptă. (Butoanele din față nu pot fi schimbate într-o poziție diferită).

Pentru jucătorii pe PC, Astro C40 TR are propriul soft de Windows ceea ce permite, printre altele, remaparea butoanelor, crearea și editarea de profile, reglarea stick-urilor. Un aspect foarte interesant pe care îl are acest controller este faptul că este echipat cu un sunet de înaltă fidelitate pentru câști. La fel ca Elite și alte produse din aceeași categorie, are un preț mare, însă o dată ce îl încerci cu siguranță nu vei mai vrea să te întorci la altceva.

3. PowerA Spectra – cel mai bun controller PC din punct de vedere preț 

 • Greutate: 447g
 • Conexiune: micro USB
 • Caracteristici: LED edge-lighting, 3-way trigger locks
 • Preț: $39.99
 • Butoane grozave cu un design aproape identic Xbox One Controller
 • Preț grozav

În ceea ce privește designul, PowerA Spectra este aproape la fel ca Xbox One. De asemenea, deși are un preț accesibil, experiența pe care o dă jocului nu este una deloc ieftină. Iar modul în care este luminat controllerul îi oferă personalitate. Un mare punct în minus pentru Spectra este faptul că nu are conexiune wireless.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here