Cu siguranță nu ne-am putea imagina viața fără toate minunile tehnologice din ziua de astăzi. Chiar și în urmă cu numai câteva decenii, lucrurile stăteau cu totul altfel, iar cei care au tranzitat toată această perioadă, pot spune cu adevărat care este diferența timpurilor din prezent, în comparație cu timpurile de acum trei decenii, de exemplu. 

Cu toții ne folosim în ziua de astăzi de calculatoare, iar acestea nu se pot utiliza fără un sistem de operare sigur și competent. 

Fie că suntem acasă sau la birou, calculatoarele ne ajută să ne desfășurăm diverse activități mult mai simplu și mai rapid. Acasă avem posibilitatea de a ne relaxa la un film sau serial, de a ne juca jocul preferat, de a căuta diverse informații, realiza cumpărături online și așa mai departe. La job, în diverse domenii, calculatorul este absolut esențial, practic acesta fiind obiectul muncii. 

Pentru ca să ne putem folosi la maximum de facilitățile unui calculator, fie că este vorba despre un sistem desktop PC ori despre un laptop, este nevoie ca dispozitivul să beneficieze de un sistem de operare ușor de utilizat, stabil, permisiv și performant. 

Există foarte multe sisteme de operare, însă, de departe, cel mai utilizat este al celor de la Microsoft. Este vorba despre sistemul de operare Windows, mai exact Windows 10, care este ultima versiune ce își dovedește eficiența chiar și acum la un deceniu de la lansare, beneficiind constant de tot felul de update-uri care au rolul de îmbunătății experiența de utilizare.

Acest sistem de operare a fost creat și reprezintă un real succes, tocmai din nevoia oamenilor de a utiliza calculatoarele într-un mod cu adevărat eficient, atât pentru simplele activități zilnice și personale de acasă, cât și pentru task-uri complexe de la locul de muncă. 

Windows 10 este disponibil în mai multe versiuni, Windows 10 Home și Windows 10 Pro fiind cele mai importante și utilizate la nivel mondial. 

Windows 10 Home, așa cum sugerează și denumirea să, este gândit mai degrabă pentru acasă, pentru activități simple, pentru navigat în mediul online, pentru conținut audio, foto sau video, pentru jocuri și așa mai departe, având bineînțeles pentru o variantă licențiată și prețuri mult mai accesibile. Această versiune a sistemului de operare, oferă suficient multitasking, ceea ce vă poate ajuta să realizați o mulțime de lucruri simultan. Astfel, puteți mișca și aranja după bunul plac, până la patru aplicații diferite, pe un singur ecran. În plus, cu ajutorul aplicației Task View, aveți posibilitatea de a vizualiza toate aplicațiile, documentele, și fișierele deschise într-o singură fereastră și ulterior le puteți gestiona în funcție de nevoi.

Există de asemenea pentru dumneavoastră și avantaje în ceea ce privește gaming-ul. Cu Windows 10, iubitorii de jocuri Xbox se pot bucura de experiențe mai sociale de joc, având posibilitate de a-și înregistra victoriile din jocurile preferate, ori o mulțime de faze amuzante, distribuind pe loc înregistrările către prieteni, fără a părăsi jocul.

Articole recomandate:
Fetele care fac videochat în București se distrează mai bine! Iată ce fac la studio!

Windows 10 Pro, este o versiune a sistemului de operare care livrează în utilizare mult mai multe posibilități, atât în ceea ce privește activitățile de birou de la job, cât și activitățile de acasă. Pentru business, Windows 10 Pro este un adevărat partener de afaceri. Prin intermediul funcției de criptare îmbunătățită, BitLocker, se pot trimite și primi fișiere în condiții de securitate deplină. În plus, datorită funcției Local Group Policy, vă este permisă configurarea printr-o singură procedură, a tuturor setărilor mai multor utilizatori din Domain-ul dumneavoastră. Azure Active Directory, deoarece trebuie să specificăm și acest lucru, ajută în a seta dispozitivele cu Windows 10 Pro, să se logheze automat, prin simpla selecție a opțiunii “This device belongs to my organization”. În plus, este de menționat și faptul că, opțiunea Windows Update for Business tool, vă oferă posibilitatea de a stabilii ferestre de mentenanță, în care actualizările pot sau nu, să se desfășoare. 

O categorie foarte importantă a oamenilor care utilizează Windows 10, este cea a gamerilor. Aceștia sunt în număr foarte mare, iar pentru că varietatea de jocuri este din ce în ce mai diversificată, numărul este chiar în creștere am putea spune. Windows rămâne pentru aceștia o soluție excelentă din toate punctele de vedere prin care se pot antrena în jocurile lor preferate. 

Windows 10 se poate optimiza pentru nevoile dumneavoastră în materie de gaming, astfel:

 • activați modul de joc 
 • utilizați servere DNS mai rapide 
 • dezactivați actualizările automate Windows
 • dezactivați notificările 
 • reglați setările mouse-ului pentru a îmbunătăți viteza de joc

Unul dintre cele mai importante aspecte ale Windows-ului, constă în faptul că este foarte permisiv dar și accesibil, ceea ce îl face sistemul de operare perfect, indiferent de nevoile pe care le aveți atunci când utilizați un calculator. 

Forscope.ro poate să vă ofere cele mai bune și avantajoase soluții în materie de Windows licențiat, astfel încât să vă puteți duce la bun sfârșit tot ceea ce v-ați propus, atât acasă, cât și la birou sau la școală. 

Windows 10 Home și Windows 10 Pro reprezintă doar o parte din versiunile disponibile ale acestui sistem de operare al celor de la Microsoft, iar pe Forscope.ro puteți găsi următoarele versiuni, la prețuri mai mult decât avantajoase:

 • Windows 10 Home
 • Windows 10 Pro
 • Windows 10 Enterprise LTSB
 • Windows 10 Enterprise LTSC
 • Windows 10 Enterprise LTSB Upgrade
 • Windows 10 Enterprise LTSC Upgrade

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here