Anul 2020 a venit cu o mulțime de schimbări la nivelul societății, cauzate de situația pandemică prin care încă trece întreaga lume. Iar acestea au modificat trăsături ale comportamentului nostru din punct de vedere social. Fiind nevoiți să petrecem mare parte din timp acasă, am recurs la diferite modalități de a ne relaxa și distra din confortul casei noastre.

Pe lângă serviciile de streaming online de filme și seriale, care au explodat în popularitate, mulți dintre noi ne-am îndreptat către jocuri de tot felul. De la jocuri puzzle pe telefon la jocurile video online sau offline, pe console la jocurile de noroc puse la dispoziție de cazinourile online. Dacă ți-ai revendicat acel bonus fără depunere casino pe care l-ai cheltuit distrându-te la sloturile favorite, poate ți-ai stârnit cheful de niște jocuri video super captivante. Pentru că titlurile lansate în acest an sunt cu adevărat incredibile, merită să le dai o șansă.

The Last Of Us: Part II

The Last Of Us este un joc lansat în 2013 de acțiune, publicat de Sony Computer Entertainment. Acesta a înregistrat un succes impresionant datorită graficii și multor alte detalii tehnice inovative dar și pentru povestea ce îți atrage instant atenția. Joel, personajul controlat de jucător, se aliază cu adolescenta Ellie cu care trece printr-o serie de aventuri într-o America post-apocaliptică.

Luna Iunie a acestui an le-a adus fanilor o mare bucurie, The Last Of Us: Part II. Întoarce-te la cele două personaje care, pe lângă stabilitatea și pacea dobândite, se confruntă cu noi încercări în această lume de după pandemie. Când un eveniment violent le afectează comunitatea, cei doi pleacă într-o călătorie pentru a restabili normalitatea. Însă toate deciziile lor au și consecințe iar acest detaliu o să țină fiecare jucător extrem de captivat pe tot parcursul jocului. Acesta este disponibil pe consola PlayStation 4 și promite o experiență de neuitat.

Cyberpunk 2077

Unul dintre cele mai așteptate jocuri ale anului, Cyberpunk 2077este un joc de acțiune-aventură, dezvoltat de CD Projekt. Lansat în luna Decembrie, jocul se poate juca pe Microsoft Windows, PlayStation 4, Stadia și Xbox One, urmând ca în 2021 să-și extindă platformele de joc.

Acțiunea jocului este setată într-o lume distopică, Night City, un oraș uriaș obsedat de noțiuni precum putere, strălucire și modificări corporale. Rolul jucătorului este acela al unui mercenar pe nume V, care are un singur scop – acela de a găsi acces către un implat unic, care este și cheia imortalității. Jucătorul își poate personaliza pe deplin personajul pentru a se echipa corespunzător ca să înfrunte lumea stranie din jur, care reacționează la fiecare decizie a jucătorului. Iar asta o să te țină prins în scaun în timp ce pornești într-una dintre cele mai cool aventuri.

Half-Life: Alyx

În 1998 a fost lansat primul joc de tip shooter din seria Half-Life, dezvoltat de Valve și publicat de Sierra Studios pentru Microsoft Windows. Personajul central controlat de jucător este Gordon Freeman, un om de știință care trebuie să evadeze dintr-un centru de cercetare proaspăt invadat de extratereștrii.

Articole recomandate:
Industria jocurilor video, într-o continuă expansiune

Half-Life: Alyx spune povestea unei lupte aproape imposibile împotriva unei rase extraterestre malefice, cunoscută sub numele de Combine. Decorul narativ include detalii din primele două episoade ale seriei. De această dată, personajul principal este Alyx Vance, singura șansă de supraviețuire a omenirii. Iar cu o așa presiune, e greu să-ți stăpânești entuziasmul. Ce mai trebuie să știi este că jocul vine disponibil pe PC dar deține o caracteristică extrem de interesantă. Poți să joci Half-Life: Alyx în varianta VR. Pe lângă multele detalii ce țin de shooting și decor, explorarea în care pleci devine plină de aventuri dar mai ales de primejdii numai bune de experimentat cu ajutorul realității virtuale.

Hades

Deși lansarea inițială a jocului Hades a avut loc în 2018, cea oficială, pentru mai multe platforme precum Microsoft Windows, macOS și Nintendo Switch s-a întâmplat în luna Septembrie a acestui an. Supergiant Games a dezvoltat Hades, joc de tip role-playing, cărui acțiune are loc în Grecia Antică.

Jucătorul îl controlează pe Zagreus, personajul principal și fiul zeului Hades iar povestea îl urmează în încercarea lui de a evada din lumea Underworld pentru a ajunge pe muntele Olimp. Fiecare sesiune de joc îl trece pe acesta printr-o serie de camere unde descoperă noi aventuri pline de inamici dar și premii. Sistemul de luptă dezvoltat în joc se bazează pe o combinație de mai multe arme și puteri magice. În timp ce Zagreus moare de multe ori, jucătorul se poate folosi de diferite caracteristici și să acumuleze diverse arme, pentru a-i crește atributele și șansele de a evada din Underworld.

Încearcă și tu Hades și pornește într-o aventură alături de zei precum Zeus, Athena, Poseidon, întrece-te cu fantome și monștri și dovedește că nimic nu este imposibil.

DOOM Eternal

Cine nu a auzit de seria DOOM? Joc de tip shooter, dezvoltat de id Software, DOOM Eternal este continuarea jocului Doom din 2016 și titlul cu numărul 5 din seria atât de cunoscută printre gameri. Lansat în Martie 2020 pentru Windows, PlayStation4, Stadia și Xbox one, DOOM Eternal își plasează acțiunea după evenimentele din Doom 2016. Povestea îl urmărește pe Doom Slayer și de data aceasta, în misiunea lui de a învinge maleficul pe pământ și de a-l opri pe extraterestrul Maykrs din a extermina omenirea.

Sună teribil de distractiv, nu-i așa?

După lansare, DOOM Eternal a primit extrem de multe review-uri pozitive, laude pentru grafică, design, coloana sonoră compusă de Mick Gordon și tehnicile inovative de luptă ale personajului.

O să te lupți cu demoni, bucurându-te de arme noi și interesante iar abilitățile pe care le poți acumula, atât de interactive, o să te captiveze complet pe tot parcursul jocului.

Acestea sunt cinci dintre cele mai așteptate jocuri video ale anului 2020, care au acumulat deja o popularitate imensă. Industria de gaming este una care se dezvoltă anual la un nivel impresionant însă anul curent a influențat masiv dezvoltarea de noi titluri, distractive și deosebit de captivante, care să ne hrănească spiritul ludic pe parcursul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here