Airsoft este un joc foarte popular în rândul tinerilor din România. Tenta militară și premiza de conflict militar face ca jocul să fie unul captivant și plin de adrenalină pentru orice jucător.

Atunci când te apuci de Airsoft este indicat să cunoști foarte bine regulamentul. În acest fel se va evita orice accidentare stupidă sau rană provocată de lovirea unui adversar de la o distanță mult prea mică. Este foarte important ca replicile de arme să fie folosite în deplină siguranță pentru a nu-i accidenta pe colegii de joc. Echipamentul este de asemenea un element important pentru protecție. Bocanci militari pentru suprafețele de joc accidentate, dar și ochelarii de protecție nu ar trebui să lipsească din echipamentul de bază.

După ce ai ales echipamentul și replica de armă potrivită stilului tău de joc este momentul să stabiliți ce tip de joc veți încerca. Sunt foarte multe modalități de a juca Airsoft. Cele mai multe tipuri de jocuri imită cadrele din Counter Strike. Asta îi și atrage pe cei mai mulți împătimiți ai acestui sport.

Cel mai cunoscut joc este cel care imită un conflict militat între două echipe. Acestea trebuie să se elimine reciproc, iar ultima echipă rămasă cu jucători pe teren este învingătoare. Regulile se pot face pe loc în ceea ce privește modul în care jucătorii loviți pot să mai intre din nou pe teren. De exemplu, Capturarea steagului este un alt tip de joc foarte popular ce presupune capturarea unui steag situat pe terenul de joc. Echipa care ajunge prima și capturează steagul câștigă.

Articole recomandate:
Procesorul consolei PS3 încă face față la cerințele gamerilor în anul 2020 fără să-i dezamăgească

Scenariile de joc sunt foarte diversificate. Și la capturarea steagului jucătorii, fie folosesc un singur steag situat la jumătatea de drum dintre cele două echipe, fie echipele au câte un steag și trebuie să îl protejeze.

Clasele de joc din Airsoft se împart în 4 mari categorii:

  • Infanterist
  • Țintaș
  • Mitalior
  • Lunetist

Fiecare tip de jucător are rolul său pe terenul de joc. Infanteristul este cel care trage cele mai multe bile și aleargă pe tot terenul. Se poate spune și că reprezintă prima linie de atac. Este indicat ca atunci când joci rolul infanteristului să nu ai un echipament greoi. Țintașul este reprezentat de jucătorii care le protejează spatele infanteriștilor. De regulă aceștia nu trag multe bile ci aleg ținta cu precizie.

Mitraliorul este tipul de jucător căruia nu-i place să ia mâna de pe trăgaci. Este cel care are grijă să țină adversarii pe loc cât timp coechipierii avansează pe terenul de joc. Ultimul dar nu cel din urmă este lunetistul. Este cel mai tehnic tip de jucător din Airsoft care are grijă să nu rateze niciodată. Nici nu-și poate permite acest lucru deoarece folosește replici de arme cu putere inferioară dar și cu muniție limitată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here