Recuperarea medicală ajută pacienții care au suferit intervenții chirurgicale sau care suferă de anumite patologii să-și recupereze funcțiile motorii, postura corectă a corpului dar și pentru a-și recăpăta starea generală de bine.

În cadrul acesteia pot fi folosite diverse tehnici în funcție de starea pacientului, a durerilor cu care se confruntă sau a intervențiilor chirurgicale pe care le-a suferit. Ea poate completa tratamentele clasice cu medicamente, dar poate fi folosită și independent cu rezultate extrem de eficiente.

De aceea, pentru stabilirea unui program de recuperare personalizat pentru nevoia ta, trebuie să apelezi la cei mai buni specialiști. Centrul LITherapy îți pune la dispoziție o echipă medicală cu experiență mare în domeniu care înainte de a începe orice procedură, îți va face un examen clinic avansat pentru a putea stabili care sunt cele mai bune metode de recuperare pentru tine.

Recuperarea medicală poate fi folosită în următoarele situații:

  • în cazul unor accidente nefericite: entorse, luxații, pierderea capacității locomotorii, contuzii, leziuni musculare
  • pentru tratarea unor afecțiuni ale coloanei vertebrale: scolioza, osteofitoza, cifoza, hiperlordoza, lombosciatica, spondiloza, spondilartrita, spondilita, discopatia și hernia de disc
  • pentru tratarea unor afecțiuni reumatologice: gonartroză, coxartroză, spondilită anchilozantă
  • chiar și pentru tratatea unor sechele post AVC
  • corectarea posturii corpului
  • creșterea coordonării, controlului și echilibrului
  • creșterea mobilității articulare și a forței și rezistenței musculare

Toate aceste situații și dureri pot fi corectate și chiar eliminate, pe lângă kinetoterapie, și prin utilizarea unor scheme terapeutice care combină proceduri diverse ca:

  1. Decompresie Vertebrală la Cald cu Infraroșu
  2. Miostimulare Curenți AL-TENS
  3. Yumeiho / Mobilizare Osteo-Articulară

Kinetoterapia este cea mai cunoscută modalitate de recuperare, fiind folosită pentru refacerea unor funcții diminuate, menținerea lor la un anumit nivel, ori creșterea capacităților fizice, dar și ameliorarea durerilor de  spate, articulare, musculare, de membre și ale coloanei vertebrale.

Articole recomandate:
Firmele de servicii funerare ofera sprijin familiilor aflate in situatii dificile!

Dispozitivele folosite în tehnica de decompresie vertebrală la cald cu infraroșu folosesc o tehnologie revoluționară complexă, pe bază de Turmaniu. Aceasta îmbină tehnologia razelor infraroșii de undă lungă cu cea a emiterii de anioni și câmpuri magnetice slabe. Sunt dispozitive polifuncționale cu efect profilactic și terapeutic, calmând, ameliorând și chiar vindecând durerile cauzate de multiple afecțiuni ale coloanei vertebrale și articulare.

Miostimularea cu Curenți de Frecvența Joasă (similari AL-TENS) constituie o metodă eficientă de combatere a stărilor dureroase acute sau cronice. Poate fi utilizată pentru tratarea durerilor musculare în cazul contracturilor sau suprasolicitării (cervico-toracal, toracal, toraco-lombar sau lombar), osteocondrozei și nevralgiilor, tratarea blocajului nervului sciatic și a radiculitei dar și pentru pregătirea sportivilor.

Yumeiho / Mobilizarea Osteo-Articulare este o tehnică potrivită pentru eliminarea durerilor de spate, recuperare după imobilizări prelungite și redresarea tulburărilor de statică și dinamică ale aparatului locomotor.

Pe lângă aceste tehnici de recuperare, în centrele LITheapy puteți beneficia și de ozonoterapie, masaj medical sau tehnici terapeutice orientale, cum ar fi yoga. De asemenea, este singurul centru de tratament în care pacienții cu patologii complexe ca oncologice, autoimune, diabetologice și de nutriție, cardiologice, endocrinologice și circulatorii pot efectua în deplină siguranță proceduri și terapii nechirurgicale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here