Senzaţia verii: limonada roz cu suc sau sirop de merişoare!

Reţetele cu merişoare sunt la mare căutare în sezonul cald, datorită faptului că aceste fructe mici şi roşii sunt ideale atât în băuturi, cât şi în deşerturi sau salate de fructe, aducând un plus de răcoare şi prospeţime, dar şi o culoare vie, care îmbie la degustare. În cele ce urmează, sunt redate două reţete pentru limonadă, una cu sirop de merişoare, cealaltă cu suc de merişoare.

Limonadă roz, o adevărată senzaţie pentru copii

Printre reţetele cu sirop de merişoare, regina verii este limonada. 

Ingrediente:

 • două lămâi potrivite
 • apă plată sau apă de izvor
 • o ceaşcă cu sirop de merişoare
 • frunze de mentă
 • cuburi de gheaţă
 • paie colorate

Într-o cană mare cu capacitatea de un litru, transparentă, pretabilă pentru limonadă, se storc două lămâi, după ce au fost spălate cu grijă. Se umple cana cu apă şi se adăuga, pentru îndulcire şi un colorit roz deosebit, o ceaşcă de sirop de merişoare, după care se amestecă. După preferinţe, se mai pot adăuga câteva frunze de mentă şi cuburi de gheaţă. Se va servi în pahare transparente, însoţită de paie cât mai colorate.

Pentru copii, limonada va fi de efect, prin aspectul ei, dar este şi o alternativă sănătoasă la multe sucuri din comerţ, atât de dăunătoare. Cu cât mai des este preparată în sezonul cald, dar şi în cel rece, cu atât se vor vedea efectele benefice ale ingredientelor naturale.

Limonadă cu suc de merişoare

Atât copiii, cât şi adulţii se pot bucura de prospeţimea şi gustul răcoritor al unei limonade. Iar când în ea se împletesc mai multe beneficii pentru sănătate, este cu atât mai bună. Dacă mai devreme s-a folosit sirop de merişoare, acum reţetaimplică sucul acestor fructe minune.

Articole recomandate:
Urmează să susții o prezentare? Iată de ce ai nevoie de o tablă magnetică!

Ingrediente: 

 • o cană cu capacitatea de 2 litri
 • apă de izvor sau apă plată
 • 1 cană suc de merişoare
 • 3 lămâi 
 • miere după gust
 • felii de lime, pentru decor

Se storc lămâile şi se goleşte cantitatea de lichid obţinută în cana pentru limonada. Separat, se adaugă merişoarele într-un blender sau într-un storcător electric, până se obţine sucul de o culoare roz şi se toarnă în cană, peste zeama de lămâie. Următoarea etapă constă în umplerea cu apă şi îndulcirea cu miere după gust. Servirea se face în pahare înalte, în care se pot aşeza felii de lime şi paie colorate.

În timpul verii, în special, consumul acestei băuturi se poate face în loc de apă, pentru răcorire, hidratare şi vitaminizare. 

Beneficiile merişoarelor sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Ele sunt utilizate cu succes în diverse tratamente, precum în cazul infecţiilor urinare, al cistitelor, al anemiei sau al anxietăţii şi depresiei. Datorită conţinutului ridicat în vitamine şi antioxidanţi, aceste fructe sunt un prieten de nădejde al sistemului imunitar şi, în plus, se utilizează împotriva infecţiilor provocate de diverse bacterii. Ele au totodată şi un efect antiinflamator, dar ajută şi la funcţionarea normală a sistemului digestiv. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here