Dacă ai un site web și traficul tău este în creștere, cu siguranță ar trebui să știi că este necesar să acorzi o atenție deosebită tipului de găzduire ales dacă vrei ca acesta să performeze, să nu aibă erori și să se încarce rapid în continuare.

Dacă la început, atunci când site-ul sau blogul tău nu au prea mulți utilizatori în același timp este suficientă o găzduire simplă, pe măsură ce acestea se dezvoltă vei avea nevoie de mai multe resurse și va trebui să schimbi tipul de găzduire. 

Foarte utilă în acest sens este găzduirea VPS (Virtual Private Server) care reprezintă practic o partiție independentă dintr-un server fizic. Găzduirea VPS îți oferă mai mult control, independență și flexibilitate la un cost mai mic decât un server dedicat. Mai mult, are multe ale beneficii, ca: timpi de comandă rapizi, capacitatea de gestionare a unui număr mai mare de vizitatori, timpul de funcționare îmbunătățit și posibilitatea de a face upgrade pentru a obține mai multe resurse atunci când este necesar.

Unul dintre principalele motive pentru care se alege găzduirea VPS este securitatea crescută față de găzduirea partajată. Iar acest lucru se datorează faptului că partiția ta este izolată față de celelalte de pe server și indiferent ce se întâmplă cu acestea, tu nu vei fi impactat.

Când știi însă că site-ul tău are nevoie de un upgrade în ceea ce privește găzduirea?

Dacă te întâlnești frecvent cu problemele de mai jos, este necesar să te îndrepți către un serviciu de găzduire VPS potrivit pentru nevoile tale. Alege un furnizor de încredere și cu experiență care îți va propune cea mai bună variantă de găzduire VPS aici: https://www.hostx.ro/gazduire-site/hosting-vps-ssd-linux-openvz.html

Articole recomandate:
Munca într-un studio de videochat nu te va surmena, așa cum se întâmplă în alte domenii!

Iată care sunt principalele probleme atunci când resursele pe care le ai în prezent nu mai fac față nevoilor de creștere ale site-ului tău:

  • Site-ul tău este foarte lent și viteza de încărcare a paginilor durează foarte mult

În plină eră a vitezei, dacă paginile site-ului se încarcă foarte greu, nu numai că vei avea probleme cu indexarea în Google, dar niciun utilizator nu va avea răbdarea necesară să aștepte până se va încărca un anumit articol pe care dorește să îl viziteze. Așadar, dacă ai făcut tot ce îți stătea în putință din punct de vedere tehnic pentru ca viteza de încărcare să fie optimă, însă acest lucru nu se întâmplă, este momentul să faci un upgrade a serviciului de găzduire.

  • Apar din ce în ce mai multe erori

Dacă în mod frecvent primești din ce în ce mai multe erori care nu pot fi rezolvate prin troubleshooting, atunci înseamnă că problema e la tipul de găzduire ales și va trebui să te îndrepți către un VPS.

  • Ai probleme de securitate

Dacă site-ul tău este din ce în ce mai mare și ai din ce în ce mai mulți utilizatori, acesta poate deveni o țintă pentru hackeri. Cu o găzduire VPS site-ul tău va avea parte de mai multă securitate deoarece având acces root și adresă IP dedicată,  ai opțiunea de a implementa măsuri de securitate avansate. De asemenea, vecinii cu care împarți serverul fizic nu vor avea acces la resursele sau fișierele tale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here