Prevenirea accidentelor este ușoară atunci când știi ce să faci. Uneori, lucrurile evidente pot avea cel mai mare impact. Cunoașteți statisticile, ați obținut permisul de conducere și sunteți gata să vă așezați la volan și să porniți la drum. Dar ce se întâmplă cu toate acele fapte care spun că în cazul șoferilor tineri probabilitatea să aibă un accident este mare?

Dacă urmați următorii pași, veți face cei mai importanți pași pentru a vă asigura că evitați un accident.

Dezvoltați atitudinea corectă cu privire la condus. Multe accidente auto în care sunt implicați tinerii sunt rezultatul atitudinii și maturității, nu al abilităților sau cunoștințelor. Fiți responsabili la volan! Controlați peste 3.000 de kilograme de metal în mișcare rapidă și atât pentru voi, cât și pentru cei care sunt cu voi în mașină și pentru ceilalți participanți la trafic trebuie să conduceți în mod responsabil.

Conduceți o perioadă de timp alături de un șofer cu experiență. Părinții pot juca un rol important în câștigarea de experiență la volan. Cele câteva ore de condus pe care le faceți înainte de a obține permisul auto nu sunt suficiente pentru a spune că sunteți stăpâni pe volan.

Purtați întotdeauna centura de siguranță. Obișnuiți-vă să puneți centura de siguranță ori de câte ori vă urcați într-o mașină, fie ca șofer, fie ca pasager – fără excepții.

Nu trebuie să vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise. Atunci când consumați băuturi alcoolice sau substanțe interzise, indiferent cât de mică a fost cantitatea, se produce un efect chimic la nivelul creierului care poate afecta judecata și timpul de reacție. Condusul sub influența alcoolului sau diferitelor substanțe interzise vă poate costa permisul – sau viața. 

Nu luați mai mulți pasageri în mașină decât trebuie. Riscul unui accident fatal crește cu fiecare pasager în plus. Dacă sunteți șoferi începători, cel mai bine este să vă limitați la numărul de pasageri permis.

Încercați să nu conduceți mult pe timp de noapte. Riscul unui accident fatal este de trei ori mai mare noaptea decât în ​​timpul zilei pentru fiecare kilometru parcurs. Este mai bine să evitați să conduceți pe timp de noapte până când vă simțiți confortabil în timpul zilei.

Dacă sunteți începători, cel mai bine este să nu conduceți cu viteză. Volumul mare de trafic în mișcare rapidă vă poate face să vă simțiți inconfortabil, deci evitați acest lucru până când aveți suficientă experiență la volan. Apoi, puteți începe să conduceți în situații de trafic mai dificile, cum ar fi condusul pe autostradă.

Articole recomandate:
Care sunt situațiile în care serviciul de închirieri de mașini în București îți poate fi de folos?

Pregătiți-vă pentru condiții meteorologice nefavorabile. Chiar și atunci când începeți să vă simțiți încrezători când conduceți pe carosabil uscat, cel mai bine este să evitați condusul în condiții meteorologice nefavorabile. Conduceți însoțiți în condiții de vreme nefavorabilă până câștigați experiență. Abia apoi este recomandat să vă urcați la volan neînsoțiți.

Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți decât în caz de urgență. Unul dintre cele mai proaste obiceiuri ale oamenilor atunci când conduc este să vorbească la telefon. Dacă trebuie să vorbiți neaparat la telefon, opriți în siguranță pe marginea drumului.

Conduceți un vehicul sigur. Dacă vă gândiți să vă cumpărați propria mașină, alegeți-vă una cu rating de siguranță ridicat. Evitați mașinile mici sau vehiculele utilitare sportive. Consultați statisticile și aflați ce spun cumpărătorii pentru a putea evalua corespunzător gradul de siguranță al unei mașini.

Dacă în ciuda respectării tuturor acestor trucuri, sunteți implicați într-un accident și mașina are de suferit, nu vă faceți probleme. Intrați imediat pe constatari24h.ro și sunați la unul din numerele existente pe site.

Vă recomandăm să faceți acest lucru pentru scăpa de grijile legate de notificarea asiguratorului pentru a veni să constate daunele.

Reprezentanții acestui site se vor ocupa de tot. De îndată ce îi veți contacta vă vor oferi cele mai bune sfaturi, vor deschide dosarul de daună, se vor ocupa de tot procesul constatare –reparație, astfel că inspectorii de daune vor face constatarea daunei RCA în cel mai scurt timp de la notificarea lor de către cei de la constatari24h.ro.

De asemenea, mașina vă va fi reparată în service-ul lor cu piese originale sau omologate de producător. În plus, veți primi garanție la lucrările de caroserie / vopsitorie.

Și asta nu e tot, veți primi mașină la schimb pe durata în care mașina voastră se află în service. 

Acestea fiind zise, sperăm că veți ține cont de cele dezvăluite de noi în acest articol și că veți apela la persoanele potrivite în caz de accident. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here