Comunitatea de români din Italia este probabil, cea mai mare comunitate de români aflată în străinătate. Speranța într-un nivel de trai mai bun, nivelul de civilizație mult mai ridicat decât în țara noastră dar și posibilitățile de dezvoltare profesională și personală sunt doar câteva dintre motivele care au contribuit la plecarea românilor în Italia. 

Aceasta nu este singura țară către care și-au îndreptat atenția românii care și-au dorit un nivel de trai mai bun. Spania, Germania, Anglia sau Belgia sunt alte țări în care comunitățile de români sunt foarte bine dezvoltate. O parte dintre aceștia nu mai doresc să se întoarcă în țara noastră. Însă, sunt și români care visează la momentul în care se vor întoarce acasă pentru a se putea bucura de viața trăită alături de familie și prieteni. 

Din păcate, există situații în care această dorință nu mai poate fi îndeplinită. Decesul persoanelor plecate la muncă în străinătate este o situație dramatică cu care se confruntă din ce în ce mai multe familii aflate în țara noastră. Producerea diverselor accidente sau îmbolnăvirea sunt cele mai frecvente motive ale deceselor apărute în comunitățile de români din diaspora. 

Epuizarea fizică și psihică la care sunt supuși românii plecați la muncă în străinătate contribuie la apariția problemelor medicale care de multe ori nu mai pot fi tratate. Decesul unei persoane este o veste care poate traumatiza o persoană pentru tot restul vieții. O astfel de veste este și mai teribilă în cazul în care este vorba despre decesul unei persoane aflate la muncă în străinătate. Cum trebuie să reacționeze familia îndoliată într-o astfel de situație?

Contractarea serviciului repatriere persoane decedate este esențială în cazul persoanelor decedate în străinătate

Tradițiile din țara noastră spun că familia și prietenii îndoliați trebuie să stea cu persoana decedată înainte ca aceasta să fie înmormântată. Respectarea acestei tradiții nu este posibilă în cazul persoanelor decedate într-o altă țară decât în cazul în care se apelează la serviciul de repatriere persoane decedate

Acesta este serviciul la care nici o persoană nu și-ar dori să apeleze. Cu toate acestea, este un serviciu foarte important pentru o parte dintre oameni. Apelarea la o firmă specializată în repatrierea persoanelor decedate este prima acțiune pe care trebuie să o facă familiile care se confruntă cu decesul persoanelor dragi aflate într-o altă țară. Înmormântarea în locul natal este una dintre dorințele avute de către majoritatea oamenilor motiv pentru care familiile trebuie să facă tot ceea ce este posibil pentru a putea îndeplini o astfel de dorință. 

În cazul persoanelor decedate în străinătate apelarea la serviciul de repatriere persoane decedate este singura soluție prin care persoana decedată poate fi înmormântată în locul dorit. Pentru ca persoana decedată să poată fi repatriată în cel mai scurt timp și în cele mai profesioniste condiții este necesară apelarea la serviciul de repatriere persoane decedate oferit de către o firmă care are o vastă experiență în cadrul acestui domeniu de activitate.

Articole recomandate:
Închiriați mașini de la o companie recunoscută, pentru călătorii în cele mai bune condiții

Cum îți dai seama care este firma cu care trebuie să colaborezi pentru ca trupul neînsuflețit să poată fi repatriat?

Pentru ca procesul de repatriere a persoanei decedată să se realizeze în cele mai bune condiții este necesară apelarea la o firmă care oferă acest serviciu într-un mod profesionist. Pentru a o putea identifica trebuie să analizezi următoarele aspecte:

  • De cât timp prestează un astfel de serviciu. Acest aspect este concludent în stabilirea nivelului de profesionalism oferit motiv pentru care trebuie să fie analizat cu foarte mare atenție. O firmă care activează de foarte muți ani de zile în acest domeniu de activitate știe care sunt pașii care trebuie parcurși pentru ca persoana decedată să poiată fi repatriată într-un timp extrem de scurt și în condiții foarte bune.
  • Locațiile din care repatriază persoane decedate. Există firme care repatriază doar din anumite zone ale lumii motiv pentru care trebuie analizate doar firmele care repatriază persoane decedate din locația în care a decedat persoana care urmează să fie repatriată.
  • Timpul necesar repatrierii persoanei decedată. Este foarte important ca persoana decedată să fie repatriată într-un timp foarte scurt pentru a putea petrece timp alături de familie și prieteni înainte de a fi înmormântată. Profesionalismul unor firme face ca timpul necesar repatrierii să fie extrem de scurt. 
  • Formalitățile care trebuie întreprinse pentru a putea repatria persoana decedată sunt realizate exclusiv de către reprezentanții firmei care se ocupă de procesul de repatriere. Majoritatea firmelor oferă această facilitate însă există și firme care nu oferă acest serviciu motiv pentru care trebuie avut în vedere și acest aspect.

Concluzii

Contractarea unei firme care oferă cel mai profesionist serviciu de repatriere a persoanelor decedate este singurul lucru pe care îl pot face familiile care trebuie să repatrieze decedati din Italia. Suferința și durerea sufletească trebuie ținute în frâu pentru a putea identifica și contracta cel mai profesionist serviciu de repatriere a persoanelor decedate pentru ca persoana decedată să poată fi înmormântată așa cum cer tradițiile din țara noastră.

 Viața este făcută și din astfel de momente motiv pentru care nu le putem evita oricât de mult am încerca. Cu toate că este o situație dramatică, în care nivelul de suferință este extrem de ridicat trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru ca o astfel de tragedie să nu ne afecteze din punct de vedere psihic. 

Fiecare dintre noi va pleca la un moment dat din această viață. Cel mai important aspect este că cei care rămân în urma persoanelor decedate să continue să se bucure de tot ceea ce le oferă viața. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here