Șoferii știu că odată ce s-au urcat la volan au anumite responsabilități. Și oricât de atenți ar fi, odată și odată tot dau nas în nas cu poliția. Iar aici nu se mai aplică “Nu riști, nu câștigi”. Riști cam mult dacă îndrăznești să răspunzi la telefon în timp ce conduci. Și de ce te ferești de aia nu scapi. Cât să te mai păzească îngerii tăi? La un moment dat tot ești prins și dacă ai fentat până acum soarta, cu siguranță se va întâmpla să duci telefonul la ureche într-una din zile și să riști să rămâi fără permis. Totuși, folosirea de dispozitive handsfree te va scăpa de astfel de situații.

Cu ce accesorii ți-ai putea echipa mașina

Ai putea începe prin a alege un încărcător wireless pe care să îl montezi în grila de ventilație, pe bord sau parbriz. Îți va fi util un astfel de suport, în special pentru că dispune de funcția încărcare rapidă. Unele dintre aceste suporturi dispun chiar și de senzor cu infraroșu, pentru deschiderea automată a clemelor. Acestea sunt căptușite cu cauciuc, ceea ce împiedică alunecarea telefonului indiferent de câte gropi ai prin oraș. Totodată, acesta va fi protejat de zgârieturi pe părțile laterale. Deși noua lege prevede că poți tine telefonul în mână și să vorbești pe speaker, mai indicat ar fi să nu o faci pentru a evita problemele. Dar poți răspunde la telefon în timp ce acesta este așezat într-unul dintre aceste suporturi. Aceste incarcatoare auto wireless nu numai că sunt practice și utile, dar au și un aspect elegant, modern și vor arăta bine în bordul mașinii tale.

Articole recomandate:
EPAM Systems isi mareste echipa din Romania si angajeaza specialisti IT talentati in regim de telemunca

Iar dacă vrei neapărat să vorbești la telefon și să ai o claritate ridicată a sunetului, atunci căștile sunt mai potrivite pentru acest aspect. Speaker-ul telefonului de multe ori strică din calitatea sunetului și nu te înțelegi cu interlocutorul. Căștile te mențin în siguranță și poți trece pe lângă mașini de poliție fără probleme. Bineînțeles că nu cred că îți vei dori din acelea cu fir, fiindcă nu mai sunt practice, durează până le atașezi, trebuie să tragi pe dreapta să le descâlcești, deci pierzi și timp și apelul. Căștile handsfree prin bluetooth sunt ideale și poți răspunde cu o simplă apăsare de buton.

Să nu uităm de muzică

Poate nu ai cea mai răcnet mașină încă, dar asta nu înseamnă că nu te poți simți bine în ea. Cu siguranță un modulator cu bluetooth și mp3 poate să facă atmosferă în mașină, iar tu îți alegi muzica în funcție de vibe-ul pe care îl ai.

Atenție însă să nu îți bubuie geamurile fiindcă trebuie să fii în continuare responsabil, iar creierul tău nu se poate concentra la atât de multe lucruri simultan. Păstrează un volum decent, dar care să te facă să te simți și bine. De ce crezi că dai volumul la mic ca să vezi mai bine când parchezi? Creierul nu poate procesa și undele muzicii și să se concentreze maxim pe acțiunea pe care trebuie să o faci, deci fii atent și drumuri bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here