Procesul de cautare a unui loc de munca evolueaza intotdeauna.

Nu este vorba de a merge la bursele de locuri de munca, de a gasi locul de munca care iti place si apoi de a te inscrie. Aceasta metoda va va face sa asteptati doar la telefon un apel care probabil nu va avea loc. Cautatorii de locuri de munca de astazi trebuie sa adopte o abordare mai proactiva si mai interactiva numita retea profesionala, iar LinkedIn este o resursa care va ajuta sa faceti acest lucru.

Crearea unui profil LinkedIn puternic va va ajuta sa va aflati in fata contactelor potrivite (recrutori, manageri de angajare, profesionisti in domeniu etc.) care va pot conduce la urmatoarea oportunitate de munca. Cu toate acestea, pentru ca acest lucru sa se intample, aveti nevoie de un profil LinkedIn si o scrisoare de intentie care sa comunice si sa afiseze informatiile corecte.

Aruncati o privire la lista de verificare a profilului LinkedIn de mai jos pentru a afla cum sa optimizati si sa utilizati profilul dvs. LinkedIn in mod eficient. Fii pregatit sa raspunzi la toate intrebarile. O sursa de informatie o reprezinta calculator salariu care pune la indemana simular de salariu net – brut, cat si articole din domeniul financiar.

Bazele unui profil LinkedIn eficient:

1. Asigurati-va ca aveti un titlu adecvat

Titlul este ceea ce apare pentru profilul dvs. LinkedIn atunci cand apare in rezultatele cautarii. Este, de asemenea, ceea ce apare atunci cand altii te privesc prin conexiunile contactelor lor. In mod implicit, titlul dvs. LinkedIn citeste titlul actual de angajare si angajatorul dvs., dar daca doriti sa atrageti atentia altora, ar trebui sa spuna mai mult decat atat. Ganditi-va la cuvinte cheie si la evidentierea celor mai bune seturi de abilitati.

2. Afisati profesionalismul in fotografia dvs. de profil

Este mai probabil sa se faca clic pe un profil LinkedIn care include o fotografie cu capul in fata decat un profil fara o fotografie. Cand selectati fotografia de profil, alegeti o fotografie cu fata care va face sa aratati profesionist si accesibil.

Articole recomandate:
S-ar putea să facem cunoștință cu AMD Big Navi Graphics la Computex 2020

3. Personalizati-va adresa URL LinkedIn

Fie ca alegeti sa includeti profilul dvs. LinkedIn in CV-ul dvs. sau in semnatura dvs. de e-mail, personalizati adresa URL. Va fi mai profesionist si mai memorabil. De exemplu: www.linkedin.com/numele dvs.

Detaliile importante ale unui profil LinkedIn eficient

1. Oferiti declaratia dvs. de valoare in sectiunea „Despre” (Rezumat)

Sectiunea „Despre” din profilul dvs. LinkedIn ar trebui sa rezume ceea ce aveti de oferit si modul in care acest lucru se traduce in valoare pentru potentialul angajator. Aici veti include declaratia dvs. personala de branding. De asemenea, ar trebui sa contina o lista de seturi de abilitati cheie. Nu scrieti niciodata la a treia persoana pe profilul dvs. LinkedIn, decat daca doriti sa fiti pretentios.

2. Faceti-va experienta de lucru bogata in cuvinte cheie

In sectiunea „Experienta” din profilul dvs. LinkedIn, utilizati puncte glont pentru a evidentia realizarile si a va cuantifica experienta de lucru. Ganditi-va la cuvinte cheie relevante pentru a le include in mod natural in scrierea dvs. Cu cat profilul dvs. este mai bogat in cuvinte cheie, cu atat este mai probabil sa apara in rezultatele cautarii. De asemenea, este important sa va asigurati ca informatiile pe care le includeti in sectiunea „Experienta” din profilul dvs. LinkedIn se potrivesc cu informatiile din sectiunea „Istoricul muncii” din CV-ul dvs., astfel incat sa nu confundati recrutorii si managerii de angajare.

3. Obtineti aprobarea pentru abilitatile si expertiza potrivite

Consultati sectiunea „Abilitati si expertiza” pentru a da prioritate la ceea ce este important. Cand faceti acest lucru, contactele dvs. sunt mai susceptibile sa va sustina pentru abilitatile potrivite, ceea ce arata la randul sau recrutorilor si managerilor de angajare ca aveti ceea ce cauta. Ceea ce doriti sa evitati este sa includeti abilitati si expertiza care nu se refera la locurile de munca pentru care aplicati sau la profesia dvs. Acest lucru va va dilua pur si simplu mesajul general, inclusiv marca personala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here