Indiferent de vârsta pe care o ai, să înveți cum să navighezi prin valul de emoții cu care te confrunți nu este niciodată o sarcină ușoară. Acestea fiind zise, trebuie admis faptul că cel mai greu le este adolescenților și preadolescenților, care, în plus, au o serie de dificultăți prin care trebuie să treacă.

Schimbările hormonale, creierul care încă se dezvoltă, interacțiunea cu cei din jur, așteptările din partea părinților și ale profesorilor, toate acestea contribuie la provocările cu care se confruntă tinerii. Când emoțiile nu sunt tratate corespunzător, ele pot conduce la probleme mai grave, precum stări puternice de anxietate, tulburări de alimentație și multe altele.

În programul de cursuri de dezvoltare personala propus de Success Academy, tinerii învață, printre altele, și cum să gestioneze tumultul emoțional cu care se confruntă. Academia este o altfel de școală, care îi învață pe copii și adolescenți toate informațiile pe care școala tradițională nu le oferă.

cursuri de dezvoltare personala

Trainerii din cadrul Academiei au experiență de peste 20 de ani în domeniul educației și al dezvoltării personale. Alături de aceștia, pre-adolescenții și adolescenții descoperă mai multe despre ei înșiși, își cresc încrederea de sine, află cum să interacționeze cu cei din jur și, desigur, învață cum să își gestioneze emoțiile.

Prin intermediul programului de cursuri de dezvoltare personală, tinerii nu vor descoperi o „rețetă” magică, pe care să o poată aplica de fiecare dată când simt că sunt copleșiți de emoții. De altfel, o astfel de rețetă nu există și cei care susțin că o cunosc nu fac altceva decât să mintă. În schimb, copiii și adolescenții vor învăța câteva trucuri pe care le poată utiliza atunci când se confruntă cu diferite stări, precum cele de furie, frică sau confuzie.

Articole recomandate:
Novakid.ro, școala de engleză pentru copii nr. 1 din Europa, utilizează metoda de învățare CLIL

De exemplu, unul dintre cele mai importante skill-uri atunci când vine vorba de gestionarea emoțiilor se referă la acceptarea stării pe care persoana respectivă o simte. Trainerii explică diferite tehnici de calmare, precum cele de respirație, datorită cărora tinerii se vor relaxa mult mai rapid și se vor simți confortabil mult mai rapid.

Tot aici, elevii vor învăța să interpreteze diferitele emoții prin care trec. Scopul unor cursuri de dezvoltare personală este de a-i ajuta pe participanți să se cunoască mai bine și să știe cum să se comporte în diferite situații. Totodată, trainerii din cadrul Academiei sunt conștienți de faptul că fiecare individ este special, motiv pentru care și procesul de dezvoltare poate arăta diferit de la o persoană la alta.

Din acest motiv, pe tot parcursul acestor cursuri de dezvoltare personală, trainerii oferă feedback individual în mod constant atât copiilor, cât și părinților. Doar astfel, participanții găsesc soluții potrivite pentru problemele specifice cu care se confruntă.

Un alt aspect pe care se pune accent în cadrul unui astfel de program, unic în România, este obținerea unei stări de mindfullness. O persoană care își asumă atât faptele și vorbele, cât și emoțiile prin care trece, este o persoană responsabilă, care se cunoaște pe sine și nu se lasă afectată de stările trecătoare.

Dacă te interesează să descoperi mai multe despre acest subiect, nu trebuie decât să accesezi platforma online Success Academy și să te înscrii la o ședință demonstrativă. Participarea este complet gratuită și te va ajuta să afli dacă aceste cursuri de dezvoltare personala sunt cu adevărat potrivite pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here