Dacă ești pasionat de grădinărit, atunci mai mult ca sigur știi deja faptul că motocoasa este o unealtă esențială pentru întreținerea terenului. Cu toate acestea, pentru o funcționare optimă, este obligatorie o mentenanță adecvată. Anumite accidente pot duce la defecțiuni, dar nu este necesar să achiziționezi mereu un produs nou. 

În schimb, cele mai multe probleme le poți rezolva dacă reușești să schimbi componentele din interior. Un carburator motocoasa amestecă aerul cu benzina, scopul fiind cel de a se declanșa o combustie eficientă. Dacă asta nu se întâmplă, motorul nu mai are aceeași eficiență și poate deveni chiar nefuncțional. Iată 3 criterii de care să ții cont pentru etapa de înlocuire!

1. Starea carburatorului actual

În cazul în care nu ești încă sigur de gradul de uzură al piesei, este recomandat să verifici aceeași zonă. În acest mod, vei observa dacă sunt prezente reziduuri de praf, stropi de benzină și alte elemente chimice provenite din mediul extern. 

De asemenea, ai posibilitatea de a analiza vibrațiile și felul în care acestea s-au schimbat de-a lungul timpului. Îndepărtează filtrul de aer și adaugă puțin combustibil. În situația în care motorul se îneacă sau se aprinde și se stinge imediat, atunci știi sigur că a sosit timpul pentru schimbare.

2. Calitatea piesei noi

Vrei să optezi pentru o piesă originală sau pentru una care să fie doar compatibilă cu motocoasa pe care o deții? Indiferent de răspuns, calitatea este un factor pe care nu trebuie să-l ignori. Așadar, este esențial să faci achiziția dintr-un magazin online specializat și să eviți produsele de tip second-hand. 

Articole recomandate:
Jackpot-ul care crește – Ce e un jackpot progresiv?

Urmând acești pași, șansele de a întâmpina dificultăți la montarea unui carburator de motocoasă sunt reduse semnificativ. Cumpără un patent cu vârf lung, un imbus și o șurubelniță, deoarece acestea sunt necesare pentru montaj. Dacă-ti dorești să ai parte de protecție, este recomandat un set de mănuși de lucru. Carburatoarele au prețuri variate, iar alegerea finală diferă în funcție de nevoile personale. Consultă un specialist și vei putea lua decizia potrivită mai ușor!

3. Etapa de instalare

În acest stadiu, este obligatoriu să deconectezi inițial cablul bujiei. Ulterior, combustibilul din rezervor trebuie depozitat într-un loc sigur și se îndepărtează apoi cablurile de alimentare. Păstrează o fotografie cu modul în care sunt atașate, pentru a te putea ocupa de ele mai târziu. După ce îndepărtezi capacul și filtrul, cele două șuruburi pot fi puse deoparte fără prea mult efort. Noul carburator de motocoasă se atașează în același mod în care era amplasat cel inițial. 

După ce adaugi carcasa filtrului și folosești cele două șuruburi, poți conecta din nou cablurile de alimentare. Înainte de amplasarea filtrului, acesta poate fi curățat. Ar fi bine să realizezi un test și să te asiguri că produsul tău funcționează în mod optim. 

Un carburator de motocoasă eficient permite o ardere mai bună și te ajută să eviți costurile necesare pentru înlocuirea completă a motocoasei. Poți achiziționa diverse modele de carburator motocoasa, la prețuri începând de la mai puțin de 50 de lei. Plasează o comandă online și această piesă va ajunge la tine în 24-48 de ore!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here