Dacă ți-ai propus ca anul următor să schimbi abonamentul pentru mijloacele de transport în comun cu permisul auto, ar trebui să știi că obținerea acestuia nu este nici ceva extrem de dificil, dar nu este nici ”floare la ureche”.

 

Criterii pentru acordarea permisului

Obținerea permisului auto este condiționată de vârsta minimă de 18 ani. Cei care au împlinit această vârstă pot obține permisul de conducere pentru autovehicule cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone și cel mult opt locuri pe scaune, în afara celui ocupat de șofer. Tot după vârsta de 18 ani se poate obține permisul pentru ansambluri de vehicule din categoria BE (dar doar dacă solicitantul are un permis pentru categoria B).

Există posibilitatea de a obține permisul de conducere și înainte de împlinirea vârstei de 18 ani. Persoanele care au 16 ani împliniți sunt eligibile pentru conducerea vehiculelor din categoria B1. Acestea sunt cvadricicluri ale căror masă proprie nu depășește 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri) și care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depășește 15 kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depășește 15 kW.

 

În plus față de vârsta minimă, viitorul șofer trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– să fie apt din punct de vedere medical și psihologic pentru conducerea autovehiculelor pe drumurile publice

– să facă dovada pregătirii practice și teoretice, realizată prin cursuri organizate de instituții autorizate

– nu aibă cazier penal

 

Fișa medicală pentru permis auto

Acest document este esențial pentru demararea procesului. Fără ea nu vei putea participa la cursurile autorizate, practice și teoretice. Certificatul se eliberează de instituții medicale autorizate și are rolul de a atesta faptul că viitorul șofer este apt pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Articole recomandate:
Rent-a-car-otopeni.ro pentru servicii de inchirieri auto Bucuresti

Atunci când cauți fisa medicala pentru permis alege acele instituții medicale autorizate, care îți oferă posibilitatea de a obține certificatul într-o singură vizită. Pentru că timpul este extrem de prețios, atunci când poți beneficia de servicii rapide și de calitate, este bine să profiți. În cadrul clinicii Standard Med fișa medicală se obține în maxim o oră de la completarea formularelor. Iar ca o garanție a calității serviciilor, clinica îți oferă înapoi 50% din pretul plătit în cazul în care nu reușesc să se încadreze în timpul promis. Fișa medicală pentru permis auto nu mai reprezintă o etapă dificilă, iar birocrația este eliminată.

Datorită prezenței simultane a tuturor specialităților necesare pentru efectuarea investigațiilor, timpul alocat acestei activități se reduce semnificativ. În plus, cadrele medicale sunt conștiente de faptul că orice investigație medicală reprezintă o sursă de stres pentru majoritatea oamenilor. De aceea, cu profesionalism si dedicare, specialiștii încearcă să minimizeze stresul asociat vizitei medicale. De asemenea, prețul oferit de clinică este extrem de avantajos.

Ce trebuie să faci pentru a obține fișa medicală pentru permis

Primul lucru care trebui făcut este realizarea unei programări. Poți face asta fie online, completând formularul de pe site-ul clinicii Standard Med, fie apelând numărul de telefon disponibil.

Potrivit legislației în vigoare, fișa medicală pentru permis auto se eliberează după ce se constată că persoana care o solicită nu suferă de afecțiuni care ar contraindica aptitudinea de a conduce. În acest scop va trebui să realizezi o serie de investigații la specializări precum ORL, oftalmologie, medicină internă, psihiatrie, neurologie.

 

Prezintă-te la sediul clinicii cu buletinul, fișa de școlarizare, adeverința de la medicul de familiei și în maxim o oră vei pleca cu certificatul medical.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here