Fluturasul de salariu este un document pe care il poti primi la avans, la lichidare sau deloc si care te ajuta sa vezi care sunt obligatiile tale fata de stat si ale angajatorului fata de tine.

Desi pare un document pe care ti-ai dori uneori sa il primesti de la angajatorul tau, totusi, acesta este un document care nu este reglementat ca fiind obligatoriu, astfel ca orice companie care il emite o face doar pentru a oferi transparenta si nu pentru ca este obligat.

Pentru ca nu este un document fiscal, nu reprezinta o dovada ca angajatorul si-a achitat obligatiile catre tine. Singurele documente care dovedesc plata salariului corespunzator pentru munca prestata este semnarea statelor de plata sau a altor documente justificative care demonstreaza plata, dupa cum prevede Codul Muncii.

Fluturasul de salariu contine date confidentiale si in functie de regulamentele interne ale angajatorilor, acestia ti le pot pune la dispozitie fizic sau in format electronic. Acestia pot utiliza un software intern sau programe externe care ii pot ajuta sa genereze un fluturas pentru salariu.

Ce contine fluturasul de salariu

– Salariul de baza (salariul brut);
– Salariul net (pe care il primesti fizic);
– Prime, sporuri, bonusuri sau diurna;
– Ore suplimentare si valoarea acestora;
– Indemnizatiile de concediu;
– Tichetele de masa, tichetele cadou sau tichetele de vacanta;
– Deduceri personale daca valoarea salariului se incadreaza in valori, conform legislatiei in vigoare;
– Alte beneficii.

Cu alte cuvinte, fluturasul pentru salariu este un document pe care angajatorul il poate emite optional, ce va contine informatii cu privire la beneficiile tale si la taxele pe care le platesti conform Codului Muncii.

Articole recomandate:
Cum a ajuns NetEnt să domine piața sloturilor la cazinourile online? Află ACUM!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here