Telefoanele mobile nu sunt perfecte, chiar dacă ne-am dori asta și, uneori, e posibil să întâmpinăm diverse probleme pe care le putem rezolva singuri sau, în cel mai rău caz, cu ajutorul unui service autorizat.

Citește în continuare și descoperă 5 dintre cele mai frecvente probleme ale unui smartphone și cum le poți rezolva rapid:

Bateria nu se încarcă

Există mai multe motive pentru care bateria nu se încarcă, iar cele mai frecvente sunt deteriorarea încărcătorului sau a cablului de alimentare și depunerea de praf în portul de încărcare. Pentru verificarea încărcătorului cel mai simplu este să testezi telefonul cu un altul sau să încarci telefonul la calculator, printr-un alt cablu USB, pentru a vedea dacă acesta primește curent. Dacă primește curent, cel mai probabil vei fi nevoit să cumperi un încărcător sau cablu nou. În cazul în care bateria nu primește energie nici de la un alt încărcător, încearcă să cureți mufa de încărcare a telefonului cu un ac sau ceva subțire. Există posibilitatea să se fi strâns particule de praf, ce nu permit un contact corect între încărcător și telefon.

Memoria internă este full

Dacă nu mai ai spațiu pe telefon, cel mai probabil ești genul de persoană căreia îi place să facă multe poze, are o mulțime de aplicații instalate sau salvează documente și meme-uri pentru a le împărtăși cu cei apropiați. Soluția este să ștergi toate fișierele pe care nu le mai folosești. O altă recomandare ar fi să transferi toate imaginile și documentele din  telefon în calculatorul de acasă, eliberând astfel memoria internă a dispozitivului.

Aplicațiile se blochează

Această problemă se întâmplă destul de des și, pe cât de enervantă este, pe atât de ușor e de rezolvat. Cel mai probabil aplicația pe care vrei să o folosești și-a făcut un update și există unele bug-uri care nu îi permit să ruleze corect. Pentru rezolvarea acestei probleme poți da restart telefonului și să deschizi din nou aplicația. În plus, poți curăța datele cache sau reinstala aplicația. În cazul în care aplicația se blochează și acum, verifică dacă aceasta este compatibilă din punct de vedere hardware și software cu telefonul tău mobil.

Articole recomandate:
Care sunt pașii care trebuie parcurși de familiile care trebuie să aducă decedati din Italia?

Aplicațiile nu se descarcă

Foarte mulți utilizatori se plâng de această problemă, care poate fi rezolvată în doar câțiva pași simpli. Încearcă să cureți memoria cache a telefonului și a magazinului de aplicații. Nu uita să dai restart telefonului mobil după ce ai urmat acești pași și încearcă din nou să descarci aplicația dorită.

Ecranul se zgârie

Din păcate, nu poți repara zgârieturile de pe ecranul telefonului tău mobil. Poți schimba ecranul la un service autorizat sau, și mai bine, poți preveni această problemă. Folosește o folie de protecție a ecranului, pentru a te asigura că acesta este protejat de contactul cu materiale dure sau obiecte ascuțite. Partea bună este că poți schimba folia atunci când îți dorești, fără a afecta în vreun fel ecranul dispozitivului. Sfatul nostru este să folosești și o husă de protecție, eventual una antișoc.

Pe blogul SimOptions găsești o listă cu mai multe probleme ce pot apărea la telefoanele mobile și modul în care acestea pot fi rezolvate. Dacă nu reușești să le rezolvi acasă, îți recomandăm să iei în considerare vizita la un service autorizat.

Sursă foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here