Peste 40% din website-urile din întreaga lume sunt dezvoltate în platforma WordPress. Dar în ciuda popularității sale, această platformă primește și destule critici din cauza problemelor sale legate de securitate, vitezei de încărcare relativ mici în comparație cu un website construit de la 0 într-un limbaj de programare și a nevoii sale de module. Dar toate aceste probleme, critice pentru o persoană care nu este specializată în web design și programare, se pot rezolva ușor prin cooperarea cu un serviciu de mentenanță WordPress, iar legat de întrebarea din titlu, dacă vrei să știi dacă încă merită sau nu să-ți dezvolți un website în WordPress, iată răspunsul nostru:

 

De ce să-ți dezvolți un website în WordPress, chiar și cu toate celelalte variante de care dispui în 2022?

 

#1 Modul de utilizare extrem de facil

 

Să-ți faci un website în WordPress, chiar și fără pic de experiență anterioară, este floare la ureche. Nici măcar nu trebuie să te pricepi în mod deosebit la calculatoare ca să fii capabil de un astfel de proiect atâta timp cât urmărești un filmuleț pe YouTube și îi urmezi indicațiile. Acest lucru este posibil datorită interfeței extrem de intuitive a platformei WordPress, care simplifică la maxim lucrurile chiar și pentru cei mai puțin experimentați dintre utilizatori.

 

#2 Suport din partea comunității

 

Așa cum am spus și în introducere, la ora actuală există o mulțime de website-uri pe internet dezvoltate în WordPress și din acest motiv și comunitatea utilizatorilor acestei platforme este extrem de mare. Indiferent de problema cu care te confrunți, dacă ai timp și dispoziție sunt șanse mari să ți-o poți rezolva și singur deoarece cu siguranță cineva din lumea aceasta, un utilizator WordPress, a trecut înaintea ta printr-o provocare asemănătoare și a scris despre soluția descoperită pe internet.

 

#3 Nenumărate funcții și module pentru practic… orice

 

Un volum mare de module instalate pe un website WordPress poate încetini semnificativ viteza acestuia. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te ferești complet de module când lucrezi în WordPress, ci că trebuie să le utilizezi cu înțelepciune. Dacă există vreo posibilitate să faci un lucru pe care îl face un modul schimbând codul website-ului tău și ai încredere în abilitățile tale de programare, atunci poți interveni cu încredere. Dar dacă nu, și instalarea modulului respectiv se traduce printr-o experiență de utilizare mai bună pentru cititorii tăi, atunci instalează-l cu încredere!

Articole recomandate:
Ce presupune un audit SEO?

 

#4 Versatilitatea întregului sistem

 

Cu WordPress nu trebuie să-ți faci probleme dacă sistemul suportă sau nu tipul de website pe care dorești să-l construiești. Cu WordPress poți crea absolut orice de la bloguri sau website-uri de prezentare și până la magazine online sau platforme de e-commerce, cu funcții care mai de care mai complicate. Și așa cum am mai spus deja, indiferent de ceea ce vrei să faci cu această platformă, sunt șanse mari să nu fi primul cu o astfel de idee, iar dacă ai nevoie de suport și dispui de suficient timp pentru cercetare, mai mult ca sigur vei găsi articole de specialitate sau comentarii pe forumuri după care să te îndrumi.

 

Folosește-te din plin de editorul Gutenberg în anul 2022!

 

Sistemele de administrare a conținutului online se dezvoltă încontinuu și pentru ca website-ul tău creat în WordPress să nu aibă un look învechit, folosește-te de editorul Gutenberg dacă vrei să utilizezi în 2022 această platformă.

 

Gutenberg este editorul WordPress special creat pentru clasificarea conținutului unui articol în blocuri, astfel încât fiecare bucățică de material să fie mai ușor de controlat și mai customizabilă.

 

Chiar dacă ți se pare complicat la început să folosești Gutenberg în locul editorului clasic, fă un efort și învață-i secretele deoarece, odată ce te-ai obișnuit cu el, nu numai că vei lucra mai ordonat și mai eficient, dar îți vei putea oferi și website-ului tău un look potrivit pentru anul 2022!

 

WordPress 5.0 și variantele mai noi folosesc Gutenberg ca editor principal. De aceea, dacă nu ai apucat să-l descoperi încă acum este timpul să-i acorzi o șansă.

 

În concluzie, da, încă merită să folosești WordPress chiar și în anul 2022, dar totul e să fii la curent cu cele mai noi funcții ale acestei platforme și să te folosești de tot ceea ce îți oferă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here