Cumpărarea unei mașini este a doua cea mai mare achiziție pe care o poți face vreodată, pe lângă o locuință bineînțeles. Tocmai din acest motiv, este important să știi ce trebuie să faci și să verifici înainte de a cumpăra un autoturism second hand.

În ziua de astăzi, un autoturism este esențial pentru viața de zi cu zi, datorită faptului că ne ajută pentru deplasările zilnice către job și înapoi acasă, ne ajută să ducem copiii la școală sau la grădiniță, pentru cumpărăturile săptămânale, în vacanțe atunci când ne dorim să plecăm pe cont propriu și să nu depindem de altcineva sau de un anumit program și lista poate continua.

Iată câteva informații utile cu privire la ce trebuie să știi înainte de a-ți investii bani într-o mașină rulată, informații care te pot ajuta extrem de mult:

Cunoaște-ți drepturile

Cumpărarea unei mașini printr-o reprezentanță este, în general, considerată opțiunea cea mai sigură, deoarece ești protejat de legea privind drepturile consumatorilor. Nu beneficiezi de aceeași protecție atunci când cumperi de la un vânzător privat, cu atât mai mult dacă urmează să vizitezi un parc auto, dar mașina trebuie să se potrivească totuși cu descrierea din anunț sau cu ceea ce ți-a comunicat inițial vânzătorul, lucru care se întâmplă de regulă telefonic.

Verificarea autoturismului și a documentelor acestuia

Nu cumpăra niciodată o mașină fără să o vezi înainte și mai ales fără să verifici actele. VIN-ul este cel mai important, deoarece acesta trebuie să coincidă – ce scrie în acte, trebuie să fie scris și pe autotursimul pe care dorești să îl achiziționezi. De regula, VIN-ul sau seria de caroserie sau șasiu, este prezentă undeva sub capotă, însă aceasta în funcție de mașină poate să fie localizată și în parbriz, pe unul dintre stâlpii centrali și în tot felul de alte locuri specifice pentru fiecare producător de autoturisme.

După ce actele au fost verificate și totul este în regula, de asemenea nu trebuie să cumperi mașină dacă nu ești lăsat să o conduci înainte. Acest lucru se poate înțelege în cazul unui autoturism care nu este înmatriculat deoarece nu se poate pune în circulație din punct de vedere legal, însă, dacă dicutam despre un autoturism înmatriculat, cu siguranță există ceva de ascuns dacă nu se perimite un test drive.

Înainte de un test drive, nu uita să verifici și valabilitatea asigurării, pentru că dacă aceasta este expirată, nu proprietarul, ci conducătorul auto va fi tras la răspundere, cu atât mai mult dacă ai ghinionul de a fi implicat într-un incident rutier chiar dacă ești nevinovat.

Obligatoriu, înainte de a plăti mașina, trebuie să primești fiscalul de la proprietar. În caz contrar, nu vei avea posibilitatea de a o trece pe numele tău. Cu alte cuvinte, mașina respectivă nu va putea fi considerată în posesia ta în adevăratul sens al cuvântului, iar dacă în viitor vei dori să o vinzi, nu vei putea să o faci, sau cel puțin, doar pentru o sumă extrem de mică.

Articole recomandate:
Află de unde poți cumpăra smartphone-uri second hand la prețuri avantajoase!

Verificarea istoricului

De asemenea, este recomandată și o verificare a istoricului. O astfel de verificare fie se poate face la un dealer autorizat al brand-ului autoturismului respectiv, precum și prin interemdiul aplicațiilor online care sunt specializate în acest sens.

Metoda de plată

Cel mai simplu mod de a solicita o reducere este să cumperi cu numerar, iar cea mai bună modalitate de a finaliza vânzarea este să mergi la bancă cu vânzătorul și să schimbi documentele odată ce plata a fost efectuată.

Dacă vei respecta aceste câteva simple indicații, nu vei întâmpina nici un fel de problemă și cu siguranță vei avea șansa de a cumpăra o mașină bună.

Totuși, dacă vrei să fi 100% sigur că investești ca la carte o sumă de bani mare într-un autoturism, atunci este recomandat sa colaborezi doar cu specialisti în domeniul vânzărilor de mașini second hand.

Specialiști în domeniul vânzării de autoturisme second hand, sunt cei de la Auto-leasing.ro. Aici puteți găsi și achiziționa mașina potrivită nevoilor dumneavoastră, având posibilitatea de a alege dintr-o foarte mare varietate de autoturisme, din toate categoriie, fie că discutăm despre o mașină mică de oraș, un SUV 4×4, berlină, un monovolum și așa mai departe.

Dacă te-ai decis și consideri că ai nevoie să faci o astfel de investiție, specialiștii de la Auto-leasing.ro te vor ajuta să iei cea mai bună decizie în funcție de nevoile și posibilitățile pe care le ai, oferind consultanță gratuită.

Este de menționat și faptul că, dacă iți dorești și ai nevoie mai repede de o mașină însă nu ai un buget atât de mare dar vrei să investești într-o mașină cât mai nouă și performantă, poți opta pentru servicii de leasing foarte avantajoase, servicii care sunt gândite astfel încât să nu puna presiune pe viitorul proprietar, astfel încât să poată avea de castigat ambele parti în mod corect și egal.

Un autoturism este un bun important pentru orice persoană. Tocmai din acest motiv, achiziționarea unei mașini trebuie făcută inteligent, fără grabă și de preferat de la un dealer autorizat sau cel puțin de la o persoană simplă care pur și simplu dorește să își vândă mașina proprie.

Acestea fiind spuse, odată ce ești mulțumit de starea mașinii și ai convenit un preț pe măsura așteptărilor și posibilităților, atunci poți încheia contractul de vânzare cumpărare și achita banii și poți pleca la drum să te bucuri de noua achiziție, chiar în aceeași zi în care actele au fost finalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here