Oamenii fac față tot mai greu stresului acumulat la locul de muncă. Banii aduc multora probleme, facturile de la sfârșitul lunii sunt un alt motiv de stres. Stresul este cel care face practic parte din viața noastră. Dar atunci când stăm acasă practic vrem să scăpăm de tote răutățile, de tot stresul de peste zi. Casa ta este un loc liniștit îți provoacă un stres de care nu vrei să fii conștient? Dacă aveți o casă aglomerată, cu multă mobilă sau multe lucruri împrăștiate, atunci va fi greu să te relaxezi acasă!

Obiceiurile care elimină dezordinea fac diferența între o casă dezordonată și una ordonată. Este important ca atunci cânt ai nevoie de un anumit obiect să-l cauți în locul potrivit. Casa nu se întreține singură. Dar dacă urmezi aceste reguli simple, cu siguranță veți avea o casă perfectă!

 

Dedică zilnic 20 de minute din timpul tău casei

Nu trebuie să alocați 20 de ore într-o zi pentru a pune lucrurile în ordine. Ai nevoie doar de 20 de minute  în fiecare  zi.

Concentrați-vă pe o singură cameră. Sau puteți organiza lucrurile dintr-un singur sertar sau raft din șifonier în prima zi. Folosește organizatoare pentru casa și vei vedea cum munca devine mai ușoară. De exemplu, în loc să pui șosetele aruncate în sertar, folosește organizatoare pentru casa cu compartimente pentru șosete. Tot așa poți proceda și în baie cu fardurile – ia organizatoare pentru casa rotative, și în fiecare compartiment pune câte un produs – farduri, dischete demachiante, rujuri, rimeluri etc. Apoi, în ziua a doua continuați. La sfârșitul zilei sigur te vei simți mai bine. Și la sfârșitul unei săptămâni, veți vedea cât de multe ați realizat.

 

Urmează regula de un minut!

Sarcinile mici se adună rapid și nu are rost să le faci pe toate o dată. Dacă durează doar un minut, fă-o imediat. Pune ceașca în mașina de spălat vase, nu o lăsa în chiuvetă. La finalul zilei, poți număra ceștile și farfuriile și trebuie doar să apeși butonul de pornire a programului de spălat vase.

 

Spune stop dezordinii din hol!

Stabiliți o regulă în casă pe care să o urmeze toți membrii familiei. Pantofii, gențile, jachetele și cheile de la casă și de la mașină, ochelarii de soare, portofelul și telefonul — să fie puse într-o zonă de depozitare la ușă. Folosește pentru chei organizatoare pentru casa. Pentru încălțăminte folosește un pantofar, iar jachetele puneți-le imediat cum ați intrat în casă în dulapul de la intrare.

 

Ridică jucăria!

Știu că poate părea deranjant pentru cei mici să le spui mereu același lucru. Dar învață-i ca, atunci când au terminat cu joaca să pună toate jucăriile la locul lor. Folosește organizatoare pentru casa și pentru camera copiilor. Regula de aur – nu părăsești camera de joacă până nu strângi toate jucăriile. Nu-i așa că ți s-a întâmplat noaptea să calci pe un dinozaur?

Articole recomandate:
Cum alegem anvelopele de vara pentru masina?

 

Mai multă ordine în cămară

De fiecare dată când vii de la cumpărături, pui conservele în același loc, pastele în borcanele de sticlă, condimentele în organizatoarele pentru casa rotative, pentru că așa va fi mult mai ușor să le găsești. Dacă ai venit mai târziu de la cumpărături și numai ai starea necesară să le organizezi, dă-le celor mici o sarcină precisă. Este bine să îi implici în treburile casnice!

 

Investește în organizatoare pentru casa verticale

Aceasta poate fi o tactică utilă de economisire a spațiului și la fel de simplă precum agățarea cârligelor pe peretele din bucătărie pentru lingurile de lemn sau pentru a avea toate bijuteriile în același loc pentru a depozita oale, tigăi și ustensile de gătit. Folosiți rafturi oriunde în casă pentru un spațiu suplimentar sau încercați să agățați organizatoare pe spatele ușilor pentru a ține evidența materialelor de artizanat, bijuterii, pantofi etc.

 

O casă organizată economisește timp și bani

O casă dezordonată, dezorganizată te poate costa mai mult decât pacea ta interioară. Dacă nu ai locuri stabilite pentru toate bunurile tale, petreci mai mult timp încercând să lași lucrurile deoparte atunci când faci curățenie și pierzi timpul căutând articole atunci când ai nevoie de ele.

Dacă nu aveți un sistem organizat pentru papiote sau acele de cusut, atunci când ai nevoie de coși un nasture la cămașă va fi dificil să le găsești. Elimină un stres suplimentar și achiziționează organizatoarele pentru casa. Există multe alte moduri prin care nici măcar nu-ți dai seama că dezordinea îți poate epuiza resursele.

 

Dezordinea provoacă stres!

Știai că dezordinea poate duce la scăderea concentrării, creează confuzie și tensiune între membrii familiei? Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Princeton a descoperit că dezordinea poate face dificilă concentrarea asupra unei anumite sarcini. Mai precis, ei au descoperit că cortexul vizual al unei persoane poate fi copleșit de obiecte care nu au legătură cu o anumită sarcină, ceea ce face mai dificilă concentrarea și finalizarea proiectelor în mod eficient. Într-un fel, dezordinea și dezordinea sunt legate de emoții negative precum confuzia, tensiunea și iritabilitatea, în timp ce o casă organizată tinde să producă emoții mai pozitive, cum ar fi calmul și un sentiment de bunăstare.

Cercetările au descoperit că o casă ordonată poate avea o serie de efecte pozitive asupra sănătății tale mintale. Îmbunătățește starea de spirit a unei persoane și oferă un sentiment de realizare și satisfacție. Pentru a fi mai fericit acasă, folosește cu încredere organizatoare pentru casa. Pentru un plus de confort și liniște sufletească!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here