Există ceva care sună mai vesel decât sunetul copiilor care se joacă? Fericirea de pe fețele lor și sunetul de fericire din vocile lor arată cât de mult le place copiilor să se poată juca și să se implice în prietenii. Deseori, școlile și locurile de joacă sunt fundamentul prieteniilor care durează ani de zile.

Este o tradiție veche: tort, cadouri, câteva jocuri – petrecerile de aniversare sunt îndrăgite de copii și adulți de toate vârstele. Petrecerile de aniversare sunt grozave când tu ești cel sărbătorit. Dar pentru părinți, organizarea unei petreceri de naștere pentru un copil poate părea o sarcină descurajantă. Pentru unii, ideea de a planifica o petrecere este copleșitoare. Pentru alții, costul organizarii unei petreceri de naștere ar putea fi un factor de descurajare. Înțelegem provocările care pot apărea atunci când este timpul pentru o altă zi de naștere, dar nu subestimați importanța unei sărbători de naștere. Înainte de a alege să nu faci petrecerea celui mic, citește de ce consideră specialiștii că sărbătorile sunt atât de importante pentru cel mic. Iar la final, suntem convinși că vei începe căutările pentru un loc de joaca pentru copii.

 

Petrecerile îl ajută să fie special!

Dacă cauți modalități simple de a-ți ajuta copilul să-și crească stima de sine, atunci o petrecere de ziua de naștere este un loc bun de început. Dacă aveți mai mult de un copil, o sărbătoare a zilei de naștere este, de asemenea, o modalitate excelentă de a-ți învăța copiii cum să sărbătorească. O petrecere de naștere este o oportunitate grozavă de a-ți face copilul să se simtă special. Gândește-te: o petrecere de naștere nu celebrează realizările academice sau realizările atletice. Nu se bazează pe talentele sau eforturile lor de a învăța un instrument muzical sau o limbă străină. Este pur și simplu o modalitate de a-i arăta copilului tău că este special pentru tine și pentru prietenii lui. Gândește-te la un loc de joaca pentru copii unde totul este organizat, primesc asistență, sunt persoane care îi antrenează în jocuri adaptate vârstei și socializează.

 

Petrecerile creează amintiri

Importanța sărbătoririi zilei de naștere a copilului tău poate fi găsită și printre paginile albumelor foto de familie sau în galeria foto din telefon. Pe măsură ce copilul tău crește, își va petrece mai mult timp creându-și propriile amintiri cu prietenii. Vor merge în locuri fără tine, vor încerca lucruri fără tine și vor experimenta multe lucruri singuri. Așa că profitați la maximum de timpul pe care îl petreceți împreună. Planificarea unei petreceri vă oferă șansa de a crea amintiri cu copilul dvs., iar acele amintiri sunt cadouri de care vă puteți bucura amândoi în anii următori.

 

Încurajează noi prietenii
Când îți încurajezi copilul să invite prieteni la o petrecere, îi arăți că prețuiești prieteniile pe care le-a făcut cu colegii lor. Dorința ta de a găzdui un eveniment special pentru prietenii lor îi încurajează, de asemenea, să construiască și să întărească prietenii.

Petrecerile organizate la un loc de joaca pentru copii oferă copiilor șansa de a socializa în afara limitelor școlii. Ei nu trebuie să stea liniștiți la birourile lor și nu se implică în activități academice. În schimb, se joacă și se implică în activități care le plac tuturor.

Articole recomandate:
Platforma Stailer surprinde industria frumuseții cu o nouă eră a evoluției

 

Așa vei înțelege trecerea timpului

Copiii nu se nasc cu o înțelegere a timpului. Depinde de părinții lor să-i învețe să înțeleagă cum trece timpul. Când sărbătorești ziua de naștere a unui preșcolar, îl înveți pe cel mic despre vârstă, creștere și alte concepte de timp, cum ar fi datele, lunile și anii.

Da, vor primi acest lucru și la școală, dar atunci când îi oferi unui copil un exemplu tangibil de care să-l țină – cum ar fi ziua de naștere – ajută să conducă conceptul acasă. De asemenea, copiii așteaptă cu nerăbdare să devină mai mari. Învățându-i despre zilele de naștere, le poți oferi repere pe care să le aștepte cu nerăbdare, cum ar fi să îmbătrânească suficient pentru a conduce, să le străpungă urechile sau să meargă la școală.

 

Învață-l pe copil să-și sărbătorească prietenii

Făcându-i copilul petrecerea de ziua lui la un loc de joaca pentru copii, îi demonstrezi cum ar trebui să trateze alți oameni în ziua lor specială. Atunci când îl faci pe copilul tău să se simtă special prin planificarea unei petreceri de ziua lui, el va învăța să caute modalități de a-și ajuta prietenii și membrii familiei să experimenteze aceeași bucurie pe care au simțit-o. În timp, ei vor începe să caute mai multe modalități de a-i sărbători pe ceilalți, oferind cadouri și plănuind surprize speciale pentru alții.

 

Trebuie să socializeze!

Știi cât de important este să se poată juca și cu alți copii, să discute despre jocurile preferate… Cu atât mai mult cu cât petrec mult timp la clasele online sau se joacă pe tabletă sau telefon. A socializa este un punct foarte important în dezvoltarea viitoare a copilului tău. Când vă încurajați copilul să petreacă timp în grupuri de alți copii – mari sau mici – le creați oportunități de a exersa socializarea în grupuri. Ei pot exersa manierele pe care le-ați predat acasă, pot învăța cum să țină conversații, să interacționeze cu ceilalți și să facă față conflictelor atunci când apar.

 

Fii creativ și lasă-i să se joacă într-un loc de joaca pentru copii!

Dacă ai un copil care tinde să fie un introvertit sau care nu are un cerc imens de prieteni, poți avea totuși o sărbătoare frumoasă și plină de sens. În loc să organizați o petrecere tradițională cu tort și cadouri, invită-i prietenii într-un loc special pentru distracție. Căutați activități pe care copilul dumneavoastră le iubește și apoi faceți din ele o ocazie specială. Organizatorii unui loc de joaca pentru copii știu cât de importantă este fiecare petrecere și oferă o varietate de activități.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here