În fiecare zi, în întreaga lume, o mulțime de persoane încetează din viață, și nu toți o fac din cauze naturale. Fie că este vorba despre accidente rutiere, de muncă, din cauza anumitor acte de violență sau a unor afecțiuni grave, incompatibile cu viața. De asemenea, sunt și multe cazurile în care unii oameni decid să își pună singuri capăt vieții, ceea ce le produce celor dragi o suferință în plus.

 

Organizarea priveghiului și a înmormântării

Este important sa intelegem care sunt cele mai comune cauze ale deceselor, dar și modul în care te poate ajuta în acest sens o firmă de pompe funebre profesionistă. Pentru toate cazurile în care are loc încetarea din viață, o agenție de servicii funerare va veni în sprijinul celor rămași în urmă, și care sunt de-a dreptul copleșiți de durere.

 

Servicii specializate

Până nu cu mult timp în urmă, o firmă de pompe funebre era privită ca fiind un moft, o fiță a celor cu bani mulți. Lucrurile s-au schimbat enorm și în acest domeniu, iar în zilele noastre, familiile care trec prin acest moment dificil, de a pierde pe cineva drag, pot apela cu încredere la o astfel de agenție, pentru că au parte de numeroase avantaje, sub forma unor servicii și pachete funerare. În rândurile următoare vom încerca să îți vorbim despre ele.

De la o firmă de pompe funebre se cumpără în primul rând sicriul și crucea de lemn, însă cel mai bine este să optezi pentru unul dintre pachetele funerare puse la dispoziția potențialilor clienți, pentru că în acest fel organizarea priveghiului și a înmormântării, obținerea unor acte și avize necesare cade în sarcina specialiștilor de aici.

 

Îmbălsămarea, toaletarea și transportul persoanei decedate

Tot la o firmă de servicii funerare poți apela pentru îmbălsămarea persoanei decedate, toaletarea corpului acesteia, așezarea în sicriu și transportul trupului de acasă/morga spitalului la capelă și apoi la locul de veci unde va avea loc înmormântarea.

 

Obținerea actelor și avizelor necesare

Pierderea cuiva drag nu este niciodată un moment peste care să poți trece cu ușurință. Din păcate, nici timpul nu este aliatul tău în aceste clipe, și simți nevoia să stai la căpătâiul sicriului decât să umbli după toate actele necesare de care este nevoie.

 

Lasă această sarcină tot în grija celor de la firma de pompe funebre, care știu exact unde să apeleze pentru a obține rapid actele și avizele de care este nevoie. Va fi nevoie de o procură notarială în acest sens, iar ”înarmați” cu aceasta, angajații firmei se pot ocupa inclusiv de obținerea certificatului de deces, dar și de eliberarea adeverinței de care este nevoie pentru înhumare.

De asemenea, nu de puține ori cei rămași în urmă le cer celor de la agenția de servicii funerare să facă demersurile necesare pentru ca familia să primească acel ajutor de înmormântare oferit de către stat.

Articole recomandate:
Alege un avocat apreciat, cu experienta la Curtea Europeana a Drepturilor Omului

 

Repatriere și/sau incinerare

Când avem de a face cu profesioniști, aceștia se pot ocupa inclusiv de tot ce presupune repatrierea trupului celui care a încetat din viață în afara granițelor țării, sau de tot ceea ce ține de incinerarea trupului, dacă aceasta este dorința familiei.

 

Cum alegi firma de servicii funerare

Sunt destul firmele care au acest obiect de activitate, dar prea puține sunt cele cu adevărat profesioniste. De aceea, avem pentru tine și câteva indicații despre modul în care alegi firma de pompe funebre în cazul unui eveniment trist.

 

Informații despre serviciile oferite

Caută pe internet informații despre firma aleasă de tine, vezi ce recenzii găsești sau pur și simplu întreabă-i și pe ceilalți, rude sau simple cunoștințe, dacă știu ceva despre ea. La supărare, limbile se dezleagă, sau cel puțin așa se spune, așa că vei afla multe informații importante.

 

Vechimea pe piață

O firmă de pompe funebre cu ani de experiență în spate este de preferat întotdeauna uneia cu mai puțină. Faptul că agenția de servicii funerare spre care ți-ai îndreptat atenția are o vechime pe piață de câțiva ani buni, înseamnă că aici totul se desfășoară așa cum trebuie, și nu este doar o simplă afacere și atât.

 

Transportul funerar

Orice firmă de pompe funebre care se respectă va avea vehicule bine întreținute și dotate conform ultimelor reglementări în domeniu, în vederea unui transport funerar profesionist. Dacă firma respectivă are cel puțin trei mașini funerare, atunci este semnul că avem de a face cu una serioasă.

 

Pachetele funerare

Există mai multe pachete de servicii funerare, unele gratuite, unele contra cost. Alegerea firmei de pompe funebre se face și în funcție de acestea, și de aceea întotdeauna vei opta pentru cea care răspunde cel mai bine cerințelor tale, la un preț prietenos cu buzunarul tău. Nu este nevoie să faci împrumut în bancă pentru a plăti o înmormântare! De asemenea, întreabă dacă poți plăti și în rate, sau există și unele oferte speciale de care poți beneficia!

 

O mână de ajutor întinsă la nevoie

Pentru că ai nevoie de timpul necesar să îți iei un ultim rămas bun așa cum se cuvine, lasă o firmă de pompe funebre să îți vină ajutor. Angajații acesteia au experiența necesară pentru a te ajuta cu tot ceea ce este nevoie în acest clipe, nu doar cu obiecte și servicii funerare, ci și cu obținerea de acte și avize necesare. De asemenea, unele astfel de firme colaborează cu profesioniști în psihologie, care pot oferi un sprijin moral pentru cei rămași în urmă, și le pot explica și celor mici, pe înțelesul lor, ce urmează să se întâmple!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here