Fiecare început de an este un timp pentru reflecție, stabilire de obiective, organizare și schimbare. Mulți dintre noi jurăm să devenim mai sănătoși și să ne unim viețile. Scopul meu este să ne simplificăm și să ne organizăm casa. Am acumulat o mulțime de accesorii pentru casă, lucrări de artă, vase, vopsea, unelte pe care le ținem prin diferite sertare și dulapuri. În multe zile, simțim că doar ne înecăm în lucruri. Lucruri de care chiar nu avem nevoie. Când nu mă mai descurcăm cu dezordinea dintr-o cameră, rutina obișnuită este să adunăm obiectele netrebuincioase, să le ducem pe toate la subsol sau în podul casei, și să sper la ce e mai bun. Acest mic „sistem” al meu m-a prins din urmă de-a lungul anilor și este timpul să fac ceva major în privința lui. Și deși nu sunt cel mai bun în a-i forța pe toți cei din familia mea să țină lucrurile organizate, de fapt sunt destul de bun la organizarea spațiilor! Iată câteva sfaturi pentru a vă stoca lucrurile, care ne vor ajuta pe toți să ne organizăm mai bine casa. Fie cea de la bloc, fie cea de pe pământ!

 

Planificați-vă spațiul

Chiar dacă subsolul, mansarda, garajul sau boxa de la subsolul blocului este în prezent plină de lucruri de care nu aveți nevoie momentan, poate nu doriți să le aruncați imediat. Ci aveți nevoie de o mică organizare, trebuie să faceți un plan al spațiului. Subsolul casei noastre, de exemplu, se întinde pe toată lungimea casei. Este destul de mare, dar acolo am depozitat de-a lungul timpului diferite lucruri, doar pentru că am spus – lasă că poate ne mai trebuie vreodată. Este un spațiu lung și întins și avem mare nevoie de el pentru a funcționa ca: atelier, sală de greutăți, zonă de joacă pentru copii și, bineînțeles, spațiu de depozitare. Atunci când vă planificați spațiul, luați în considerare înălțimea tavanelor, obstacolele din cameră, și orice problemă de umiditate. Țineți cont că aici trebui să păstrați, de exemplu, într-un dulap din plastic depozitare tip ratan alb cu 4 sertare puneți sculele soțului. Diferite șurubele, burghie, perii și chiar pensulele pentru vopsit.

 

Curățați și curățați!

Aceasta este partea copleșitoare care vă poate paraliza să nu duceți munca la bun sfârșit treaba. Orice zonă aglomerată are nevoie de ceva muncă. Știu că o să vi să pară imposibil, mai ales dacă le vedeți pe toate aruncate și puse le nimereală. Este greu, dar veți reuși! Dacă încerc să abordez întregul spațiu deodată, cel mai probabil voi ajunge să rătăcesc în cercuri și să mă întorc la etaj pentru a scăpa de tot. În schimb, este o idee bună să alegeți o mică secțiune a camerei și să începeți să sortați obiectele în trei grămezi: păstrați, donați și aruncați. Este important să donați unei familii sărace piesele de mobilier care vă încurcă sau saci cu haine vechi. Puneți deoparte obiectele pe care le păstrați, care considerați că sunt importante în alte proiecte viitoare, iar ce numai aveți nevoie aruncați. Puneți-le în saci de plastic, sortați-le și duceți-le la tomberon. Nu are rost să încărcați subsolul sau podul cu lucruri inutile.

Articole recomandate:
Rapoarte digitale. Ajutorul tău pentru un management de flotă eficient

 

Depozitați în dulapuri și pe rafturi

De multe ori produsele de depozitare vi se pot părea scumpe. Dar sunt utile și vă ajută foarte bine la organizare. De exemplu, dulap din plastic depozitare tip ratan alb cu 4 sertare puneți pune revistele vechi sau cărțile de bucate. Asta dacă considerați că le mai folosiți. În alt sertar puteți depozita pensulele pentru vopsit. De fiecare dată, primăvara aveți nevoie de o pensulă pentru a vopsi mobilierul de grădină, un perete al foișorului sau gardul de la curtea din spate.

Când vine vorba de depozitarea accesoriilor, păstrați tot ce utilizați adesea la îndemână, în timp ce depozitați restul ferit de vedere pentru a reduce dezordinea vizuală. Agățați eșarfele pe care le porți des în cârlige din dulap și puneți restul într-un coș de plastic; geanta pe care o folosești în fiecare zi poate sta deasupra pantofarului din hol, sau în curier, iar cele pe care le iei ocazional pot fi depozitate în șifonier.

 

Puneți toate decorațiunile de sărbători și de petrecere în același loc

Multe tipuri de articole sunt folosite pentru a decora casele în perioada sărbătorilor și au cerințe diferite de depozitare. Când depozitați decorul de sărbători, merită să cumpărați coșuri sau chiar un dulap din plastic depozitare tip ratan alb cu 4 sertare dacă aveți mai multe obiecte. Sertarele dulapului va proteja ornamentele delicate, cum ar fi globurile sau instalația luminoasă pentru brad. Așa nu se va mai pune praful și va fi ca nouă când veți dori să împodobiți bradul la Crăciunul viitor. Iar coifurile pentru petrecere vor fi ca noi!

Fotografiile vechi de familie, albumele de fotografii ale celui mic. Sunt importante peste ani, când vi se va face dor de acele perioade! Evitați albumele foto cu huse de vinil. Indiferent de soluția de depozitare pe care o alegeți, asigurați-vă că o păstrați într-un loc care nu este supus fluctuațiilor de temperatură sau umidității.

 

În fiecare casă există un dulap pentru pungi!

Ne place să strângem pungi, nu-i așa? O pungă pentru cumpărături, pungă pentru a curăța legumele, de fiecare dată căutăm o pungă. Puteți să le strângeți pe toate într-un sertar, să le împăturiți după fiecare utilizare, pentru a le avea la îndemână.

Puteți să puneți etichete pe fiecare sertar, pentru identifica mai repede ce este în fiecare. Folosind un dulap din plastic depozitare tip ratan alb cu 4 sertare faceți economie de spațiu, de timp și de nervi. Scăpați de căutatul haotic și de nervi… Dar unde sunt, dragă, în care sertar?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here