Majoritatea absolventilor nu si-au gasit de lucru prin intermediul retelelor sociale. In schimb, au folosit retelele de socializare pentru a localiza recrutori specializati si site-uri web specifice angajatorilor, unde puteau naviga si aplica pentru angajare.

Site-ul calculator salariu net ofera informatii utile despre piata de angajare cat si trucuri despre negocierea salariului. Majoritatea absolventilor in pozitii profesionale si-au gasit de lucru printr-o agentie de recrutare sau site-ul unui angajator.

Erau mai predispusi decat salariatii neprofesionisti sa gaseasca de lucru prin intermediul serviciului lor de cariere universitare.

Cand ar trebui studentii absolventi sa inceapa sa aplice pentru locuri de munca?

Deoarece nu li se va permite sa lucreze decat dupa ce vor absolvi, potentialii absolventi intreaba uneori cand ar trebui sa inceapa sa caute un loc de munca. Perioadele de recrutare pentru studentii absolventi difera foarte mult in functie de industrie. Iata cele mai cautate jonuri Din Romania:

Marketing si publicitate

Industria de publicitate este bine cunoscuta pentru ca este foarte competitiva, dar atunci, ce sector nu este? Nu exista niciun motiv pentru care sa nu poti prospera in publicitate daca ai imaginatie, daruire si o diploma solida.

Profesiile de marketing si publicitate vin intr-o varietate de forme si dimensiuni. Indiferent daca doriti sa lucrati ca copywriter, director de marketing, planificator media sau manager de social media, trebuie mai intai sa dezvoltati un portofoliu de lucrari anterioare si sa va asigurati ca aplicatia dvs. iese in evidenta.

Resurse umane (HR)

Lucrul in Resurse Umane (HR) implica asistenta in chestiuni referitoare la angajati, cum ar fi recrutarea, salarizarea, reglementarile de angajare si beneficiile. HR poate functiona, de asemenea, ca o legatura intre angajati si management pentru a aborda probleme si a explica informatii precum salariul net, brut, politicile de angajare si concediul de maternitate.

Articole recomandate:
Ce presupune un audit SEO?

Vanzari

O cariera in vanzari presupune, binenteles, vanzarea. Aproape orice afacere are nevoie de oameni de vanzari care sa-i convinga pe clienti sa cumpere articolele si serviciile pe care firma dumneavoastra le are de oferit. In plus, veti negocia preturile si veti accepta plati pentru bunuri si servicii.

Pentru a reusi in calitate de agent de vanzari, trebuie sa fii sigur de tine si pasionat, precum si abil in retele. Apple, Samsung si Walmart, de exemplu, au toate programe de absolvire in vanzari.

Indiferent de ruta profesionala pe care o alegeti, asigurati-va ca CV-ul si scrisoarea de intentie sunt personalizate pentru fiecare aplicatie. De asemenea, asigurati-va ca subliniati orice abilitati care v-ar putea face un bun lucrator de la distanta (cum ar fi independenta, gestionarea timpului, responsabilitatea si comunicarea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here