Lumea bijuteriilor este o lume plină de mistere și povești extraordinare. Unele povești despre anumite bijuterii sunt atât de profunde, încât au marcat generații întregi, au dus la nașterea unor adevărate legende. Bijuteriile și puterea lor de atracție au fascinat întotdeauna oameni încă din cele mai vechi timpuri. Fiecare civilizație a avut podoabele ei specifice. De la safire la diamante, trecând prin ceasuri sau coliere, omenirea a produs astfel un număr mare de bijuterii. Unele sunt legendare datorită valorii lor de piață, a proprietarilor care le-au purtat sau pur și simplu a originalității de care dau dovadă. Printre cele mai purtate bijuterii sunt brățările. Acestea au marcat istoria de-a lungul secolelor și avem astăzi o listă impresionantă de brățări celebre, despre care am auzit sau am dori să le cunoaștem povestea. Să vedem așadar care sunt cele  mai cunoscute brățări din istoria recentă.

Brățara jartieră a lui Marlène Dietrich

Muza cinematografiei Hollywoodiene, legendara Marlène Dietrich era pasionată de bijuterii. Provenită dintr-o familie de ceasornicari și bijutieri, ea deținea o colecție vastă de podoabe, având în posesia sa piese ale celor mai cunoscute branduri din domeniu. Dar punctul culminant al colecției sale a fost, fără îndoială, faimoasa să brățară jartieră, încrustată cu rubine și diamante. A devenit celebră pentru că actrița a purtat-o pe platourile de filmare ale filmului „Marele Alibi” regizat de Alfred Hitchcock, făcând-o astfel una dintre cele mai cunoscute brățări din istorie. Dacă nu vă permiteți o astfel de operă de artă, există o mulțime de magazine sau case de amanet unde veți găsi multe idei de brățări, la fel de frumoase!

Gulf Pearl Parure, cea mai scumpă brățară din lume

Ar fi fost nepotrivit să vorbim despre cele mai cunoscute brățări din istorie fără a le menționa pe cele mai scumpe dintre ele. Gulf Pearl Parure a fost vânduta în 2006 pentru suma de 31 de milioane de dolari. Cu 24 de diamante, cu două tipuri de tăieturi, completate de perle sferice și în formă de pară, brățară face parte dintr-un set ce a intrat în categoria bijuteriilor legendare și toți bijutierii din lume o consideră un exemplu al perfecțiunii. Chiar dacă este dificil de estimat costul brățării, întrucât face parte dintr-un set format dintr-un colier și cercei, aș acum am spus, rămâne fără îndoială una dintre cele mai scumpe din povestea noastră.

Brățara Cartier Love

Brățara Love Cartier este o bratara din aur, cu formă simplă. Această brățară a fost purtată de vedete la fel de legendare precum Steve McQueen și Elizabeth Taylor. Dar ceea ce a făcut-o să între în panteonul celor mai cunoscute brățări din istorie este originalitatea mecanismului său. Este într-adevăr imposibil să o dăm jos de la mâna fără ajutorul unei șurubelnițe speciale pe care persoană iubită trebuie să o țină aproape de inimă. Brățară se poate vinde acum cu peste 50.000 de euro. Există și o legendă care spune că spitalele din New York păstrează o șurubelniță Cartier pentru a o putea scoate de la încheietura mâinii pacienților și că brățara este spaima controlorilor din aeroporturi care nu pot cere pasagerilor să o dea jos pentru a trece prin detector de metale.

Articole recomandate:
Cum poți utiliza o imprimantă 3d pentru uz casnic?

Pantera lui Wallis Simpsons, brățara regilor

Dacă Pantera lui Wallis Simpsons este una dintre cele mai faimoase brățări din istorie, este mai ales pentru că este asociată cu femeia care a dat peste cap viața celui care a renunțat la tronului Angliei pentru ea. Împodobită cu diamante, onix și smarald, complet articulată pentru a se potrivi perfect încheieturii, această bijuterie extrem de luxoasă i-a aparținut ducesei Wallis Simpson care s-a căsătorit cu Edward al VIII-lea în ciuda ostilității familiei regale. Preferând dragostea în locul puterii, suveranul a abdicat pentru a se căsători cu iubita său, iar brăţara a devenit simbolul iubirii lor care a fost mai puternică decât orice și a putut chiar să încalce codurile stricte ale monarhiei britanice.

Brățară Belperron

Cele mai cunoscute brățări din istorie au fost uneori uitate pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă. Acesta este mai ales cazul brățării Belperron, numită după femeia care a fost un designer de bijuterii celebru în secolul al XX-lea și al cărei nume a fost uitat la scurt timp după moartea ei. Nu și-a semnat niciodată creațiile, însă particularitățile stilului ei erau suficiente pentru că bijuteriile să fie recunoscute. Temele sale se inspirau din natură, inclusiv din lumea florilor sau insectelor și în special din lumea subacvatică în toată diversitatea ei. Brățara Belperron a revenit în prim-plan datorită unei licitații organizate la Geneva în 2012 și mai ales pentru că o casă renumită de modă a ales-o pentru colecția de bijuterii.

Brățară tennis

Un meci de tenis oprit a dus la celebritatea acestei brățări. Tenismena Chris Evert o purta la mâna în timpul meciului când acesta s-a desprins și a căzut pe teren. Brățară a fost căutată de tot staff-ul și meciul s-a reluat abia după ce a fost găsită. Vorbim despre o superbă brățară din aur, bătută cu diamante egale, albe, creată de bijutierul George Bedewi special pentru tenismenă . Brățara se găsește acum în diverse tipuri. Deși inițial era din aur galben, acum este disponibilă și în aur alb și diamantele pot fi din cele mai diverse. Dacă nu exista acest incident, probabil că acesta brățară, ce nu este una din cele mai scumpe din lume, nu avea atâta faimă .

 

Acestea sunt poate cele mai cunoscute brățări prețioase din istoria recentă. Ele sunt admirate și copiate de mulți bijutieri și le putem găsi în variante mai puțin costisitoare, astfel încât să ne simțim la fel că divele care le-au purtat cu atâta drag odinioară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here